Már biciklizik a kis Zente! Az SMA-s kisfiú napról napra fejlődik - Édesanyja számolt be az örömteli fejleményekről

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Már biciklizik a kis Zente! Az SMA-s kisfiú napról napra fejlődik - Édesanyja számolt be az örömteli fejleményekről Az SMA-betegségben szenvedő Zentének egy ország gyűjtött, hogy összegyűljön az a 700 millió forint, amibe a terápia került. A kisfiú végül megkapta a kezelést, anyukája pedig azóta is időről időre beszámol a fejlődéséről. Az SMA-betegségben szenvedő Zentének egy ország gyűjtött, hogy összegyűljön az a 700 millió forint, amibe a terápia került. A kétéves kisfiú végül megkapta a kezelést, anyukája pedig azóta is időről időre beszámol a fejlődéséről.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a kis Zente: az SMA-s kisfiú pár napja életében először ült biciklire, és bár egy speciálisan átalakított járgányról van szó, élvezettel rótta az utakat - anyukája nagy örömére, aki a Facebook-oldalukon számolt be a fejleményekről.

"Mint látjátok, a lába rögzítve van a pedálhoz. Amikor toljuk, akkor forog a pedál, és mozgatja Zente lábát. Tehát még nem egyedül teker, viszont rövidke ideig már képes önerőből is hajtani, aminek szívből örülünk! Ez napról napra jobb lesz! A kormányzás egyelőre még nem az erőssége, de mivel ez volt az első utunk, van remény!" - fűzte hozzá az édesanya.

Itt nézheted meg a videót Zente első bicajozásáról:



A kisfiút egy másik eszköz is segíti: egy állító szerkezet, melyben akár 1-2 órát is képes állni, de nem csak az egyensúlyozó-képességét fejleszti, hanem egyebek közt a keringésének is jót tesz.



"Egyébként nekem erről Forrest Gump jut eszembe.
Viszont csak egy dologban szeretném ha hasonlítana rá... tudjátok... Fuss Forrest! Talán egyszer Zentinek is sikerül. Azt sem bánom, ha szakállat növeszt, és végigszalad az egész világon!" - írta az édesanya a videó mellé.

Forrás: Facebook/Zente-SMA 1 Baby

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2020.04.24