Lefogták az óvodást, és erőszakkal próbálták megetetni egy Fejér megyei óvodában - 120 óra közmunkára ítélték őket

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Lefogták az óvodást, és erőszakkal próbálták megetetni egy Fejér megyei óvodában - 120 óra közmunkára ítélték őket A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádirata alapján a Székesfehérvári Járásbíróság kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt hozott ítéletet három nővel szemben. A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádirata alapján a Székesfehérvári Járásbíróság kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt hozott ítéletet három nővel szemben, akik egy Fejér megyei óvodában erőszakkal próbáltak megetetni egy gyermeket, közölte az MTI.

A vádirat szerint két óvodapedagógus úgy döntött, hogy a dajka segítségével megpróbálják megetetni az étkezési zavarban szenvedő 3,5 éves gyermeket.

Lefogták a gyereket
A gyermek a többi társával együtt az asztalnál ült és az ebédet várta, amikor a két óvodapedagógus hozzá lépett, egyik kezét az egyik, másik kezét a másik hátra fogta, a harmadik pedig kanállal az ételt a szájába tette, amelynek hatására a gyermek sírni kezdett. A második kanál ételt is megpróbálták a szájába erőltetni, azonban a tiltakozó, síró gyermek félrenyelt, amelynek hatására végül felhagytak a megetetésével.



Átvitték egy másik oviba
A cselekményt követően a kisgyermek viselkedése megváltozott, zárkózottá, szomorúvá vált, sírva ment óvodába. A szülők végül átíratták egy másik óvodába.

Fennállt a fulladás veszélye
A vádlottak a feladatukból eredő kötelességüket súlyosan megszegték, a kiskorú testi, érzelmi fejlődését veszélyeztették, amikor az általuk is tudottan táplálkozási zavarban szenvedő gyermeket kényszerrel próbálták megetetni, amely az evéssel kapcsolatos nehézségeit tovább mélyítette, továbbá fennállt a gyermek fulladásának a lehetősége.

Közmunkára ítélték őket
A bíróság az ügyészi indítványtól eltérően mindhármukat 120 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. Az ügyészség az ítélet ellen súlyosításért, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint foglalkozástól eltiltás kiszabása érdekében fellebbezett.

Forrás: Ügyészség
Fotó: Rawpixel (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.01.27