Ha ezt meglátod, beég az agyadba! - Így figyelmeztetik a szülőket, hogy a hasmenéses gyereket ne engedjék strandolni

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ha ezt meglátod, beég az agyadba! - Így figyelmeztetik a szülőket, hogy a hasmenéses gyereket ne engedjék strandolni Az Amerikai Járványügyi Központ elég látványos módját választotta annak, hogy felhívja a szülők figyelmét a biztonságos fürdőzésre ezen a nyáron. Az Amerikai Járványügyi Központ (US Centers for Disease Control and Prevention - CDC) idén nyáron eléggé látványos útját választotta annak, hogyan kampányoljon a biztonságos fürdőzés mellett.

Természetesen készítettek egy cikket arról, mire kell figyelni, ha strandolni megyünk a gyerekkel, de emellett úgy tűnik, semmit sem akartak a véletlenre bízni.

Ha egyszer láttad, nem tudod nem meglátni
Az nem elég, hogy felhívják a figyelmet, hasmenéses gyereket senki ne vigyen a medencébe, de mondandójukat megtámogatandó még egy gifet is készítettek, amit a Twitteren osztottak meg. És ezen bizony egyértelműen látszik, ahogy a vízicsúszdázó kislány barna csíkot húz maga után.


Idén nyáron ne hagyj nyomot a medencében - szól a figyelemfelhívó szöveg

Mint írják, azért fontos erre odafigyelni, mert egyetlen hasmenéses személy megfertőzheti az egész medencét, így abban utána nem lehet fürdeni, amíg nem cserélik le a vizet és fertőtlenítik.

Ha mindenképp mozgó formában szeretnéd látni az illusztrációt, ebben a videóban megteheted:



Bár a kampány nagyot megy a Twitteren (azóta már egy másik, hasonlóan plasztikus gif is készült - az esélyegyenlőség jegyében ezúttal egy hasmenéses kisfiúval), azért sokan kritizálják, mondván, miért ilyen gyomorforgató és - szó szerint - szar posztokra költik az adófizetők pénzét.


Ha a vécécsészébe nem medencézni jársz, akkor a medencébe se járj vécézni
 

Mire figyelj, ha medencézni mész - Tényleg hasznos tanácsok


A CDC azért természetesen nem csak a hasmenéssel fürdőzés elkerülésére figyelmeztet, hanem például arra is kér minden strandolni vágyót, hogy amennyiben kriptosporidiózissal diagnosztizálják őket, akkor a hasmenés megszűnése után még 2 hétig ne menjenek medencézni.

A kriptosporidiózis egy parazita által terjesztett betegség, az emésztőrendszert és a légutakat egyaránt megtámadhatja. A fertőzés a legyengült immunrendszerű embereknél különösen veszélyes, és akár halálos következményei is lehetnek. (Forrás: Házipatika.com)

Mindemellett elmondják azt is, hogy érdemes tesztcsíkokkal ellenőrizni, a medence vizében elegendő szabad klór vagy bróm van-e (mindkettő a fertőtlenítést szolgálja), valamint hogy milyen a pH-ja.

Továbbá, hogy azért fontos medencézés előtt legalább 1 percig tusolni, mert így a port és más szennyeződést eltávolítjuk magunkról, és ezáltal azt is elősegítjük, hogy a medence vize tovább maradhasson fürdőzésre alkalmas - hiszen a vízbe vitt szennyeződést a klórnak vagy a brómnak kell semlegesítenie.

Ezenfelül azt is kérik, hogy:
- Senki ne pisiljen vagy kakiljon a medencébe
- Senki ne igyon a medence vízéből
- A szülők óránként vigyék el a gyereket a vécére vagy cseréljék az úszópelenkáját

Forrás, képernyőfotók: Twitter/CDC, CDC

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.07.05