Elhunyt az a 17 éves budapesti gimnazista, akit a tornatanárának kellett újraéleszteni néhány napja

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Elhunyt az a 17 éves budapesti gimnazista, akit a tornatanárának kellett újraéleszteni néhány napja Szomorú hírt közölt a budapesti Könyves Kálmán Gimnázium: elhunyt az a 17 éves diák, akit pár nappal ezelőtt a tornatanára élesztett újra, miután a diák váratlanul összeesett az iskolában. Szomorú hírt közölt a budapesti Könyves Kálmán Gimnázium: elhunyt az a 17 éves diák, akit pár nappal ezelőtt a tornatanára élesztett újra, miután a diák váratlanul összeesett az iskolában.

Mint akkor az Országos Mentőszolgálat is posztolta a Facebook-oldalán, a gimnazista december 8-án délután minden előzetes panasz nélkül esett össze egy újpesti gimnázium tornatermében.

Elhunyt az a 17 éves budapesti gimnazista, akit a tornatanárának kellett újraéleszteni néhány napja

Váratlanul lett rosszul
A mentőket értesítették, az iskola tornatanára pedig rögtön a fiú segítségére született: a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálta az eszméletlen beteget, aki ekkor még lélegzett. A mentők már úton voltak a helyszínre, amikor a fiú légzése hirtelen összeomlott, ezért a telefonon kapott instrukciók alapján a tornatanár azonnal megkezdte az újraélesztést.

A perceken belül kiérkező mentők hamar átvették és emelt szinten folytatták az ellátást, ami még csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen. Végül az időben megkezdett mellkasi nyomások sikerre vezettek és stabil állapotban szállíthatták kórházba a fiút - írták a posztban.

Szombaton a szervezete feladta a küzdelmet
Sajnos mostanra kiderült, hogy bár egy ideig úgy tűnt, a fiú túl van az életveszélyen, szervezete december 11-én, szombaton feladta a küzdelmet.

"Kedves Diákok! Kedves Tanártársaim!
Felfoghatatlan, megmagyarázhatatlan tragikus hírt kell bejelentenem. A Könyves Kálmán Gimnázium diákja a 11.c osztály tanulója, Debreczeni Ákos meghalt.

Múlt hét szerdán a pályán a játék, a mérkőzés, a küzdelem a győzelemért egy pillanat alatt átváltozott az életért folytatott küzdelemmé. Először három fantasztikusan bátor kollégám kezdte meg az újraélesztést, majd  a mentők és a kórház orvosai folytatták az életmentést. És szombatig Ákos szervezete is küzdött az életéért. Sajnos nem sikerült.

Ennyi az élet…, a tanítványból, az osztálytársból, a barátból, egy szempillantás alatt elillan.

Hiábavaló volt minden küzdelem, reménykedés, az öröm a kezdeti jó híreknek. És mi, akik itt maradtunk, értetlenül állunk, hogyan történhetett ez meg.

A Könyves Kálmán Gimnázium tanárai, dolgozói és minden diákja osztozik a család megrendülésében és mély fájdalmában."
- mondta el egyebek közt az iskola igazgatója, Szepesváry László, a hétfői rádiós megemlékezésében.

Hogy pontosan mi okozta a fiú halálát, arról egyelőre nem tudni.

Forrás: Országos Mentőszolgálat, Könyves Kálmán Gimnázium honlapja
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.12.14