32 métert zuhant egy kútba az ötéves kisfiú - Napok óta próbálják kimenteni, éjjel-nappal ásnak a buldózerek

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


32 métert zuhant egy kútba az ötéves kisfiú - Napok óta próbálják kimenteni, éjjel-nappal ásnak a buldózerek Továbbra is kétségbeesetten próbálják elérni a mentőegységek azt az ötéves kisfiút, aki február 1-jén, kedden a marokkói Chefchaouen város közelében egy kútba esett. Továbbra is kétségbeesetten próbálják elérni a mentőegységek azt az ötéves kisfiút, aki február 1-jén, kedden a marokkói Chefchaouen város közelében egy kútba esett.

32 métert zuhant
A helyi média által Rayannak nevezett fiú a hírek szerint a Tamorot városbéli kút közelében játszott, amikor egy keskeny nyíláson keresztül belezuhant és 32 métert esett. Szerencséjére úgy tűnik, csupán kisebb fejsérülést szenvedett, de eszméleténél van - ezt a kútba eresztett kamera felvételei alapján állapították meg.

A mentők oxigénmaszkot, élelmet és vizet engedtek le a kútba, és egy egészségügyi csapat is a készen áll a helyszínen, hogy ha kimentik a fiút, rögtön el tudják látni. Egy mentőhelikopter szintén várakozik a kút mellett, hogy a fiú azonnali kórházba szállítása is megoldott legyen.



Kedd este óta folyik a mentőakció
A marokkói Polgári Védelmi Igazgatóság által vezetett mentőakció kedd este óta folyik (itt lehet élőben követni), még éjszaka sem állnak le. Az elmúlt három napban folyamatosan ástak a buldózerek, hogy elérjék a gyereket, és már csak néhány méter van hátra, ám egyre nagyobb annak az esélye, hogy beomlik a kürtő és maga alá temeti a gyermeket. Ráadásul az is nehezíti a munkálatokat, hogy az átmérője csupán 25 centis, vagy van, ahol még szűkebb.

Párhuzamosan fúrnak mellette
Mint Mustapha Baitas marokkói kormányszóvivő csütörtök este a BBC-nek elmondta, elővigyázatosságból egy párhuzamos aknát ásnak a kút mellett, hogy elérjék Rayant, és a munkálatok eddig sikeresnek bizonyultak.

- Már közel vagyunk ahhoz, hogy megmentsük a gyermeket. Együttérzünk a kisfiú családjával, és imádkozunk, hogy a lehető leghamarabb visszatérjen hozzájuk - tette hozzá.

Forrás: BBC
Fotó: képernyőkép

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.02.04