15 éves fiút kellett újraéleszteni Budapesten - Focizás közben esett össze, barátai küzdöttek az életéért

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


15 éves fiút kellett újraéleszteni Budapesten - Focizás közben esett össze, barátai küzdöttek az életéért Szeptember 28-án, szerda este sportolás közben lett rosszul Budapesten az a 15 éves fiú, akihez barátai hívtak mentőt. Bár időben megkezdték az újraélesztést, még mindig nincs túl az életveszélyen. Szeptember 28-án, szerda este sportolás közben lett rosszul Budapesten az a 15 éves fiú, akihez barátai hívtak mentőt. Bár időben megkezdték az újraélesztést, még mindig nincs túl az életveszélyen, közölte az Országos Mentőszolgálat a hivatalos Facebook-oldalán.

Mint kiderült, a fiúk fociztak, amikor egyikük minden előzetes panasz nélkül hirtelen összeesett és nem mozdult, ezért társai azonnal mentőt hívtak és a mentésirányító telefonos utasításai szerint meg is vizsgálták, de ekkor már nem lélegzett.

15 éves fiút kellett újraéleszteni Budapesten - Focizás közben esett össze, barátai küzdöttek az életéért

Azonnal megkezdték az újraélesztést
A hős fiatalok nem estek pánikba, azonnal megkezdték az újraélesztést és egymást váltva küzdöttek barátjuk életéért, amíg a sporttelep egyik dolgozója elrohant a helyszín közelében kihelyezett defibrillátorért.

Perceken belül helyszínre érkező mentők emelt szinten folytatták az életmentést, miközben a mentésirányítás segítségével felvették a kapcsolatot a legközelebbi szívcentrummal, ahol felkészültek a beteg fogadására.

Sokáig küzdöttek az életéért
A gyermek életéért vívott heroikus küzdelem sokáig zajlott még a focipálya gyepén, majd folyamatos újraélesztés mellett, kritikus állapotban szállították kórházba a fiút.

Az eset még a rutinos szakemberek lelkét is megviselte és a legjobbakat remélik fiatal betegüknek, aki még mindig nincs túl az életveszélyen, írták.

Forrás, fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat
 

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.09.29