Újszülött kisbabát hagytak a Heim Pál kórház babamentő inkubátorában - Ezt a nevet kapta a kislány a dolgozóktól

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Újszülött kisbabát hagytak a Heim Pál kórház babamentő inkubátorában - Ezt a nevet kapta a kislány a dolgozóktól Egészséges újszülöttet helyeztek a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Madarász utcai részlegének inkubátorába kedd hajnalban. Egészséges újszülöttet helyeztek a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Madarász utcai részlegének inkubátorába - tájékoztatta az intézmény kedden az MTI-t.

Közölték: október 10-én, kedd hajnalban jelzett a babamentő inkubátor csengője. A kislány, aki az első vizsgálatok szerint 3480 gramm és egészséges, néhány órával korábban születhetett.

Újszülött kisbabát hagytak a Heim Pál kórház babamentő inkubátorában - Ezt a nevet kapta a kislány a dolgozóktól

Az újszülött a Helga nevet kapta a kórház dolgozóitól, mint a Facebook-posztjukban írták, "Helga a 11. kisbabánk, akit a babamentő inkubátorunkba helyeztek és ezzel életesélyt kapott."

Egy hete Békéscsabán találtak egy babát a kórház babamentő inkubátorában
Éppen egy héttel ezelőtt, október 4-én, kedd hajnalban a Békés Megyei Központi Kórház (BMKK) Réthy Pál Tagkórházának babamentő inkubátorában helyeztek el egy kisbabát Békéscsabán.

A beol.hu információi szerint a babát stabil állapotban találták meg, kissé kihűlve. A kisfiúnak a kórház dolgozói a Réthy Ferenc nevet adták.

Mivel kis súllyal (2140 gramm) született, átkerült a BMKK gyulai tagintézményének gyermekosztályára, ahol koraszülött részleg is működik. Jó általános állapotban van.  

A békéscsabai kórházban 2006 óta van inkubátor, ez idő alatt hét újszülöttet helyeztek el benne.

Forrás: MTI
Fotó: Facebook/Heim Pál Gyermekkórház
Kezdőfotó: Pexels (illusztráció)

 

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.10.12