"Ez egy borzalmas tragédia" - 3 gyerek meghalt, miután jeges tóba estek - Egy hatéves fiú életéért még küzdenek

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Három kisfiú meghalt, egy negyedik állapota pedig kritikus, miután egy jeges tóba csúsztak Angliában, közölte a brit rendőrség egy hétfői sajtótájékoztatón. Három kisfiú meghalt, egy negyedik állapota pedig kritikus, miután egy jeges tóba estek Angliában, közölte a brit rendőrség egy hétfői sajtótájékoztatón.

A Reuters értesülései szerint az eset december 11-én, vasárnap történt, a közép-angliai Solihull város tavának jeges vízébe estek a fiúk, egyelőre tisztázatlan körülmények között.

Kimentették őket, de a szervezetük nem bírta
A 6, 9, 10 és 11 éves fiúkat a helyszínre érkező rendőrök és tűzoltók mentették ki a tóból és azonnal kórházba szállították őket, ám hármójuk életét a gyors intézkedés ellenére sajnos nem sikerült megmenteni. A hatéves kisfiúért még küzdenek, állapota válságos.


(illusztráció)

A rendőrség közben tovább folytatja a fagyos tó átkutatását, mert nem tudni biztosan, hogy vannak-e további áldozatok.

- Ez egy borzalmas tragédia, főleg így karácsony előtt... Minden szülőt és nevelőt arra kérünk, figyelmeztessék a gyerekeket a jég veszélyeire, hogy ne történhessen többet hasonló - mondta el Richard Stanton tűzoltóparancsnok az eset kapcsán a BBC-nek.

Szokatlanul hideg az idő Angliában
A hétvégén Angliában is hidegre fordult az időjárás, a hatóságok folyamatosan figyelmeztetik a lakosságot, hogy számítsanak fagyra, hóesésre és ködre. Az év eddigi leghidegebb hőmérsékletét, mínusz 15 fokot mértek vasárnap Észak-Skóciában. Több iskola ki sem nyitott hétfőn, vagy később kezdték a tanítást a szokatlanul hideg idő miatt.

Jégre lépés szabályai - Figyelmeztet a Magyar Rendőrség
Hogy a hasonló tragédiákat megelőzzék, a Magyar Rendőrség minden télen közzéteszi a tájékoztatóját, amelyben részletesen elmondják, mikor szabad és mikor tilos jégre lépni - hiszen attól még, hogy látszólag befagyott egy tó, közel sem biztos, hogy meg is tartja egy vagy több ember súlyát.

Te is tanítsd meg a gyermekednek, mire figyeljen, mielőtt egy befagyott tó vagy más élővíz jegére lépne - cikkünket itt találod »

Forrás: Reuters, BBC
Fotó: Freepik/wirestock (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.12.12