Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > "Mindenkinél jobban akart élni és túlélte a lehetetlent!" - Így sikerült mégis kimenteni a romok alól a 15 éve - Szülők Lapja

"Mindenkinél jobban akart élni és túlélte a lehetetlent!" - Így sikerült mégis kimenteni a romok alól a 15 éves Alit

Szülőklapja képVannak csodák és most egy ilyen csodát élünk át török mentőcsapat tagjaival közösen, írta a Facebookon a törökországi földrengésben részt vevő Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.

Szerző: Szülők lapja
2023-02-20
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Vannak csodák és most egy ilyen csodát élünk át török mentőcsapat tagjaival közösen, írta a Facebookon a törökországi földrengésben részt vevő Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.

Mint vasárnapi posztjukban írták, telefonon beszéltek a török mentőcsapat vezetőjével, aki megerősítette nekik a hírt, hogy Ali életben van! Egyúttal Güclü Rize a hálájukat fejezte ki a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnak a Törökországban végzett erőfeszítéseiért és Ali mentésében való részvételért.

A beszélgetésben kihangsúlyozta, nekik nem volt elegendő keresési kapacitásuk, hiszen hatalmas területet érintett a katasztrófa, viszont volt nehézgépes támogatásuk a mentéshez és így jól kiegészítették egymást a magyar mentőcsapattal.
 
Nem merték elkiabálni, hogy Ali megmenekült
Bár a Pest Megyei kutató-mentő szolgálat már napokkal ezelőtt biztató híreket kapott Aliról, nem merték megosztani az örömüket, úgy látták biztosnak, ha higgadtan kivárnak, mert - mint fogalmaztak - "a csodák ritkaságszámba mennek" a szakmájukban. De szerencsére "Ali mindenkinél jobban akart élni és túlélte a lehetetlent".Aliról először másfél hete írtak a Facebook-oldalukon annak kapcsán, hogy sikerült kimenteniük egy nagypapát és az unokáját a romok alól, utána pedig Ali életéért indult meg a küzdelem. Majd február 11-én szomorúan számoltak be arról, hogy minden erőfeszítésük ellenére Alit nem tudták megmenteni. Élet és halál között lebegve kellett magára hagyniuk a 15 éves fiút a romok alatt.

Ali testén egy élettelen rokona feküdt, ezenfelül pedig még egy ajtó és több tonnányi súly is nyomta össze a fiút. "Hosszú, 36 órás küzdelemmel 4 irányból próbáltuk menteni a gyermeket, akivel végig kommunikáltunk, hol nyugtattuk, hol viccelődtünk. Fogtuk a kezét, itattuk, biztattuk, mert hittünk benne, hogy időben ki tudjuk menteni szorult helyzetből. A mentés során utolsó esélyként felmerült fiatal fiú lábainak az amputálása is, így konzultációra kihívtuk a holland csapat orvosait is, de a szűk hely miatt szerintük sem lehetett végrehajtani. 38 óra közös küzdelem után nem sikerült kimentenünk." - írták akkor szomorúan.

Bíztak benne, hogy talán jó lesz a történet vége
Mostani posztjukban kiemelik, magukban kénytelenek voltak lezárni Ali történetét, de valahogy a lelkük mélyén bíztak benne, hogy az ő története máshogy is végződhet.

"Ali erősebb volt, mint ahogy bárki hitte és volt ereje kivárni a nemzetközi szakmai szabályrendszer által ASR4-nek nevezett második mentési fázist és inkább már ASR 5-nek nevezett részt, amikor már munkagépek bontják el az épületeket és úgy igyekeznek életeket menteni.

Ő az életet választotta és a török hadsereg, valamint a török mentőcsapat közreműködésével kimentették. Ali egyik lába sajnos soha többé nem fog működni, de 3 lány testvérével és anyukájával kezd majd neki az új életének. Török barátunk már meg is látogatta a kórházban ahol megköszönte, hogy megtaláltuk, míg a török mentőcsapat pedig a mentésben való részvételünkért mondott köszönetet. Még mi is könnyek között próbáljuk feldolgozni, hogy így alakult.
 
Boldogok vagyunk és megnyugodott a lelkünk. Ali és a mentésben résztvevő önkéntes csapat tagja, a helyszínen minket segítő tolmácsunk a tervek szerint nyáron Magyarországra látogat, így még biztos, hogy beszámolunk erről a csodával határos történetről."
- tették hozzá.

Forrás, fotó: Facebook/Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Címkék: ali, földrengés, életmentés, pest megyei kutató mentő szolgálat

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Ez lesz az újszülött csodababa, Aya sorsa! - A kislányt a romok alatt találták meg 10 órával a földrengés után
Ez lesz az újszülött csodababa, Aya sorsa! - A kislányt a romok alatt találták meg 10 órával a földrengés után

A török-szíriai földrengés idején született csodababáról videófelvétel is készült, ahogy a meztelen újszülöttet kimentik egy ház romjai alól és biztonságba helyezik. Most újabb infók láttak napvilágot a kislányról.

tovább a cikkre
15 éves diákkal való szexuális kapcsolatával dicsekedett a pedagógiai asszisztens, hatalmas a felháborodás
15 éves diákkal való szexuális kapcsolatával dicsekedett a pedagógiai asszisztens, hatalmas a felháborodás

A rendőrség a nyomozás érdekére való tekintettel az ügyről egyelőre bővebb információkat nem ad, azonban a nagy médiaérdeklődés okán az eljárásról a későbbiekben még tájékoztatást adnak.

tovább a cikkre
Meghalt az egyik thai fiú, akit 2018-ban kimentettek társaival a barlang fogságából - 17 éves volt
Meghalt az egyik thai fiú, akit 2018-ban kimentettek társaival a barlang fogságából - 17 éves volt

A thai barlangból öt éve kimentett ifjúsági focicsapat kapitánya, Duangpetch Promthep 17 éves korában elhunyt az Egyesült Királyságban, a halál okát egyelőre nem közölték.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Alma túróval

Alma túróval

Uzsonnaételek gyümölcsből >>
8 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: Alma Túró

Recept:

A megmosott, meghámozott almát lereszeljük. A kb. azonos mennyiségű sovány tehéntúrót szitán áttörjük, majd az almával simára keverjük.

(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Betegségek

Mert az ő egészsége a legfontosabb… (x)

vissza vissza