4 hónapos kisbabájukkal autóztak, amikor észrevették, hogy nem lélegzik - Az apuka próbálta újraéleszteni a kisfiút

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


4 hónapos kisbabájukkal autóztak, amikor észrevették, hogy nem lélegzik - Az apuka próbálta újraéleszteni a kisfiút Minden szülő rémálmát élte át az a házaspár, akik kisbabájukkal utaztak autóval, és egyszer csak azt vették észre, hogy a pici nem reagál semmire. Gyors reagálásuknak hála, sikerült megmenteni a kisfiú életét. Minden szülő rémálmát élte át az a házaspár, akik kisbabájukkal utaztak autóval, és egyszer csak azt vették észre, hogy a pici nem reagál semmire. Gyors reagálásuknak hála, sikerült megmenteni a kisfiú életét, közölte Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Mint írták, autóval utazott 4 hónapos gyermekükkel Nagytarcsa környékén egy házaspár néhány napja délután, mikor arra lettek figyelmesek, hogy kisfiuk nem mozdul a gyermekülésben.

Megpróbálták felébreszteni, de nem sikerült
Félreálltak egy benzinkútnál és megpróbálták felébreszteni, a csecsemő azonban nem reagált, így a rémült szülők azonnal mentőt hívtak. A telefonos utasítások alapján megvizsgálták gyermeküket, aki akkor már nem lélegzett.


(illusztráció)

Mentő utasítása alapján kezdte meg az apuka az újraélesztést
A tapasztalt mentésirányító rögtön több egységet, köztük gyermekrohamkocsit is riasztott a helyszínre, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a házaspárt.

Bár az édesapa borzasztóan megijedt, pontosan követte az életmentő utasításokat. A mentőegységek perceken belül helyszínre értek és közösen küzdöttek tovább a baba életéért. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, a gyermeket kritikus állapotban szállították kórházba a mentők.

Olvasd el ezt is!
Újraélesztés babáknál, kisgyermekeknél: Ezt kell tenned, ha leáll a gyerek légzése! - Lépésről lépésre útmutató »


Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat
Fotó: Pixabay (illusztráció)

 

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.03.06