Óvodás kislány mentette meg nagymamája életét Százhalombattán

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Óvodás kislány mentette meg nagymamája életét Százhalombattán Elképesztően talpraesett és bátor módon viselkedett az óvodás kislány, amikor nagymamája elesett, és elvesztette az eszméletét. Tamara nem esett kétségbe, azonnal intézkedett, amivel gyors orvosi segítséghez juttatta a 70 év körüli asszonyt. Egy 5 év körüli kislány, Tamara, hétvégén hívott segélyhívót, amikor nagymamája hirtelen megszédült és elesett. A 70 év körüli asszony súlyosan beütötte a fejét, ami miatt elvesztette az eszméletét.
A kis Tamara nem esett pánikba, azonnal megpróbálta felkelteni a nagymamáját, és amikor nem sikerült, rögtön tárcsázta a mentőket.

A segélyhívóval részletesen megosztotta a történteket, majd pontosan betartva az utasításokat maga is megvizsgálta a nagymamát, aki bár lélegzett, továbbra is eszméletlen volt.

Szerencsére nem kellett sokat várni, a mentők gyorsan megérkeztek és azonnal ellátták az idős asszonyt. A mentőcsapat hozzáértésének és a kislány bátorságának köszönhetően stabil állapotban szállíthatták a nagymamát a kórházba.

A talpraesett kislány közben értesítette az anyukáját is, aki rögtön a helyszínre sietett. 

Az Országos Mentőszolgálat az alábbi posztot tette közzé az esettel kapcsolatban:





Az egész mentőcsapat gratulált a kislánynak és minden résztvevőnek a sikeres és gyors beavatkozásukhoz.
A nagymamának mi is mielőbbi felépülést kívánunk!

Forrás, fotó: Országos mentőszolgálat

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.08.02