Újszülött babát találtak a földön Kecskeméten a kórház főbejárata mellett

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Újszülött babát találtak a földön Kecskeméten a kórház főbejárata mellett 2023. szeptember 5-én hajnalban egy újszülött kisfiút találtak a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház főbejárata közelében. Bár a kórház évek óta működtet egy csecsemőmentő inkubátort, amely anonim módon elérhető mindenki számára, ezúttal a csecsemőt egy lepedőbe csavarva az épület bejáratánál a földön helyezték el.

Hajnali 4 körül találták meg a babát 
A közelben működő Félegyházi Pékség dolgozói fedezték fel az újszülöttet, amikor munkába érkeztek hajnali 4 óra körül. Ők azonnal értesítették a kórház személyzetét, így a baba néhány percen belül a gyermekosztályra került biztonságba.

A baba egészséges, már nevet is adtak neki
A kisfiút Hajnal Viktornak keresztelték a kórház dolgozói. A baba egészséges, 3500 gramm és 52 cm hosszú. Szerencsére nem szenvedett hypothermiát (erős kihűlést) annak köszönhetően, hogy ilyen gyorsan megtalálták.

Az inkubátor anonim, és azonnal jelez
A csecsemőmentő inkubátor továbbra is ugyanazon a helyen működik, a Nyíri úti telephelyen, a parkolóház felőli oldalon. Az inkubátor teljes mértékben anonim módon használható az újszülött csecsemők biztonságos elhelyezésére. Az épített rendszer automatikusan értesíti a kórház személyzetét, ha valaki babát helyez el benne.

Hajnal Viktor az 5. baba, akit a kórház gondjaira bíztak a szülők
Az elmúlt több mint egy évtized során Hajnal Viktor az ötödik csecsemő, akit pár órával születése után a kecskeméti kórház közelében hagytak magára, de az előző esetekben az inkubátorban tették le az újszülötteket, legutóbb 2019-ben fordult elő ilyen eset.



Örökbeadásával kapcsolatban még nincs információ
A kis Viktor még további orvosi vizsgálatokon és gondos ellátáson fog átesni, beleértve az oltásokat is. Ezt követően egy ideig a kórház Újszülött Részlegén marad. A csecsemő jövőjével, esetleges örökbefogadásával kapcsolatban az intézmény nem ad tájékoztatást, mivel az ilyen ügyeket az illetékes hatóságok kezelik automatikusan.

A szerkesztőségünk kiszúrta, hogy a kórház eredeti posztja alatt egy hölgy jelezte, ő volt az SBO osztályon az ügyeletes a pultban, neki szóltak a pékség dolgozói. Miután bevitte a gyerekosztályra a babát, már jelezte is, hogy szívesen örökbefogadná a kórház előtt hagyott kisfiút. 

Augusztusban számoltunk be róla, hogy a Heim Pál Kórház Madarász utcai rendelőjének babamentő inkubátorában egészséges kislányt helyeztek el. Madarász Panna történetét sorsát később is nyomon követtük.



Forrás:    Bács Kiskun Megyei Oktatókórház Facebook oldala 
Fotó:       Bács Kiskun Megyei Oktatókórház Facebook oldala

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.09.06