Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Pótdíjat számláz ki egy étterem, ha rosszalkodnak a gyerekek - Szülők Lapja

Pótdíjat számláz ki egy étterem, ha rosszalkodnak a gyerekek

Szülőklapja képEgy étterem bevezette, hogy megregulázza azokat a szülőket, akiknek a gyereke nem tud rendesen viselkedni. Átszámítva 17.500 forintos pótdíjat számláznak ki nekik, ha úgy ítélik meg, hogy a gyerekek zavaróan viselkedtek.

Szerző: Szülők lapja
2023-11-06
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Egy amerikai étterem nemrég azzal került a figyelem középpontjába, hogy az étlapján bevezette „szülői alkalmatlansági felárat”, azaz a vendéglátó plusz díjat számol fel, ha a gyerekek rosszul viselkednek – lármásak vagy szaladgálnak – az étterem területén. A pótdíj híre futótűzként terjed az interneten, és eléggé megosztja a hozzászólókat. 

A "rosszalkodási díjat" az étlapon  is feltüntették, és bár konkrét ár nincs hozzá rendelve, de a vendégek szerint 50 dollárt, vagyis kb. 17.500 Ft  felárat kérnek.

Az érintett étterem vezetőjének állítása szerint még egyszer sem kellett érvényesítenie a pótdíjat, ez azonban ellentmond a kommentelők véleményének.. 
Az értékelő vendégek közül többen kimondottan nem ajánlják a vendéglátóhelyet, és felháborodtak azon, hogy a vendéglátó „rossz szülőnek” titulálta őket. Volt olyan szülő, aki szerint a gyerekei csak tableztek, vagy kiszaladtak a kinti részre. Egy másik vendég arról számolt be, hogy nekik is felszámolták az 50 dollárt számoltak, miközben gyermekei egyáltalán nem viselkedtek rosszul. Ráadásul még azt a barátságtalan megjegyzést is kapták, hogy „menjenek inkább a Burger Kingbe. 

Megoszlanak a vélemények a rosszalkodási díjjal kapcsolatban
Sokak szerint jogos a szankció, hiszen a kiszolgáló személyzet munkáját nagyban akadályozzák a szaladgáló gyerekek (amellett, hogy ez valóban balesetveszélyes is), a többi vendég nyugalmának megzavarásáról nem is beszélve, mely forgalomkieséshez is vezethet. Mások ezzel szemben keményen bírálják a plusz díj bevezetését, diszkriminatívnak nevezve azt.

Az étterem vezetője azt nyilatkozta, hogy a szankció nem a gyermekek ellen szól, csupán az őket megregulázni képtelen szülőknek. Ez azonban a gyakorlatban nem változtat semmin….

Az esettel kapcsolatban számtalan kérdés merül fel
Vajon mennyire objektív a „rosszaság” megítélése a tulaj részéről? Mennyire volt hangsúlyos az anyagi megfontolás az intézkedés létrehozása során?
Vajon a többi vendéget és a kiszolgálást zavaró gyerekek (családok) jelenléte okoz nagyobb kiesést az étteremnek, vagy az újonnan bevezetett, népszerűtlen szabály?


Fotó: Freepik
Forrás: nbc29.com

Címkék: gyereknevelés, étterem, viselkedés

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Óraátállítás 2023
Óraátállítás 2023

Az óraátállítás rendkívül megosztja az embereket. Abban a legtöbben egyetértenek, hogy felesleges, de hogy a nyári, vagy a téli időszámítás maradjon, abban nagyon eltérőek a vélemények.

tovább a cikkre
Szörnyű részletek derültek ki a pécsi kisfiú halálával kapcsolatban - anyja kínozta halálra
Szörnyű részletek derültek ki a pécsi kisfiú halálával kapcsolatban - anyja kínozta halálra

Az egész országot megrázta a pécsi gyermekgyilkosság híre, a 3 éves Eriket saját anyja bántalmazta olyan súlyosan, hogy a kisfiú belehalt a sérüléseibe.

tovább a cikkre
Meghalt egy 3 éves gyerek Pécsen - állítólag az édesanya ölhette meg
Meghalt egy 3 éves gyerek Pécsen - állítólag az édesanya ölhette meg

A Baranya vármegyei nyomozók büntetőeljárás keretein belül vizsgálják az eset körülményeit.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Cseresznyeleves

Cseresznyeleves

Levesek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 200 g cseresznye 30 ml tejföl 10 dkg liszt fahéj, szegfűszeg citrom leve és héja pici cukor

Recept:

Egy fazékba felteszünk forrni vizet, amit egész fahéjjal, szegfűszeggel, alaposan megmosott citrom vékonyra szeletelt héjával ízesítünk. A víz fedő alatt forrjon. Kb. 10 perc forrás után kiszedjük a fűszereket, és beletesszük a vízbe a magozott cseresznyét. A tejfölt (...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Betegségek

Mert az ő egészsége a legfontosabb… (x)

vissza vissza