CSOK változások 2018: Már kétgyerekesek is megkaphatják a 10 millió forintos csok-hitelt! Mi változik még?

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


CSOK változások 2018: Már kétgyerekesek is megkaphatják a 10 millió forintos csok-hitelt! Mi változik még? A kétgyermekes családokra is kiterjesztik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt, a háromgyermekeseknél pedig a kölcsönfelvétel lehetőségét 15 millió forintra emelik meg. Kibővítik a CSOK-ot - egyebek közt ez hangzott el Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter 2018. október 25-i, csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint Gulyás Gergely rámutatott, a kormány állja a szavát és bővíti a csok rendszerét - erre a lakáskasszarendszer átalakításából felszabaduló forrásokat használják.

Kétgyermekesek is igényelhetik a kölcsönt
A legfontosabb változás, hogy ezentúl a kétgyermekes családokra is kiterjesztik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt. Mint ismeretes, eddig ezt a kedvezményes kölcsönt csak azok igényelhették, akiknek legalább 3 vagy annál több gyermekük van, vagy vállalják, hogy tíz éven belül legalább három gyermekük lesz.

Háromgyermekeseknél emelkedik a kölcsön összege
További változás, hogy utóbbiak, azaz a háromgyermekes családok a jövőben nem csak 10, hanem akár 15 millió forintos kedvezményes hitelt is felvehetnek majd.

Nem változik a felhasználási kör!
Gulyás Gergely ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ezzel a döntéssel és a hitelre jogosultak körének bővítésével nem változik a felhasználási kör - a csok-kölcsön tehát továbbra sem használható fel használt lakás vásárlására vagy lakásfelújításra, kizárólag új lakás vásárlásakor vagy lakás/ház bővítése céljából igényelhető.

A miniszter azt is hozzátette, mivel ehhez banki konstrukciókat kell kialakítani, nem valószínű, hogy január előtt megvalósul, de sürgetik a törvényi hatályba léptetést, hogy még 2018-ban realizálódjon.

Forrás: MTI
Fotó: Szülők Lapja

 

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2018.10.25