Mától változik a CSED összege! - Mennyivel kapnak több pénzt a csecsemőgondozási díjra jogosultak? Utólag is jár?

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Mától változik a CSED összege! - Mennyivel kapnak több pénzt a csecsemőgondozási díjra jogosultak? Utólag is jár? 2021. július 1-je, csütörtöktől a bruttó fizetés száz százalékára emelkedik a csecsemőgondozási díj összege, amely után csak személyi jövedelemadót kell fizetni, járulékot nem. 2021. július 1-je, csütörtöktől a bruttó fizetés száz százalékára emelkedik a csecsemőgondozási díj összege, amely után csak személyi jövedelemadót kell fizetni, járulékot nem - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter július 1-jén a Facebook-oldalán.

Novák Katalin a videóban kiemelte: ennek köszönhetően azok a dolgozó nők, akik gyermeket vállalnak, a szülést követő első fél évben több pénzt kapnak majd csecsemőgondozási díjként, mint korábban a fizetésük volt.

Ez azt jelenti, hogy akik munka mellett gyermeket vállalnak, még jobban járnak a jövőben - mondta a miniszter.



Tavaly júniusban jelentette be
A csed emeléséről Novák Katalin 2020 júniusában beszélt először, akkor mondta el, hogy a korábbi 70 százalékról a bruttó fizetés 100 százalékára emelkedik 2021. július 1-jétől a csecsemőgondozási díj (csed) összege. Akkor azt is hozzátette, ez azt jelenti, hogy 2021. július 1-jétől a gyermek megszületését követő hat hónapban jobb anyagi körülmények közé kerül a család, mint azt megelőzően. Ugyanis a csed után csak személyi jövedelemadót kell megfizetni, nyugdíjjárulékot és társadalombiztosítási járulékot nem.

Novemberben pedig az is kiderült, hogy azoknak is emelkedik a csed összege júliustól, akik már igénybe veszik a juttatást. Tehát ha valakinek 2021 év elején születik gyermeke, és a csedet igénybe véve van otthon, júliustól rá is érvényes az új szabályozás.

Ezt is olvasd el!
Még több információ a CSED-ről: igénylése, jogosultság, meddig jár, nyomtatványok »

Forrás: MTI

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.07.01