Így emelkedik a GYOD összege 2022. január 1-jétől - Novák Katalin bejelentése

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Így emelkedik a GYOD összege 2022. január 1-jétől - Novák Katalin bejelentése A gyod összege 2021-ben havi 147 ezer forint, de jövőre ez ismét emelkedik és eléri a minimálbér szintjét, jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter. Ki jogosult gyodra? 2022. január 1-jétől a minimálbér szintjére emelkedik a gyermekek otthongondozási díja (gyod) - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter szeptember 10-én, Debrecenben.

Novák Katalin a helyi családsegítő és gyermekjóléti központban tett látogatását követően elmondta, a kormány 2019. január 1-jén vezette be a gyodot, ezt a támogatási formát a halmozottan sérült, súlyos fogyatékossággal élő gyermekek családjai igényelhetnek.



A jelenlegi összeget megemelik
A gyod összege jelenleg havi 147 ezer forint, de jövőre ez ismét emelkedik és eléri a minimálbér szintjét - mondta a miniszter, emlékeztetve arra, hogy a kormány 2019 óta több lépésben emelte az akkor még ápolási díjnak nevezett juttatás összegét.

A gyod emelése jelentős segítség lesz a súlyosan, halmozottan sérült, önellátásra képtelen gyermekeket nevelő családoknak - tette hozzá Novák Katalin.

Olvasd el ezt is!
Mindent a GYOD-ról: Jogosultságok, kérvényezés, összege, egyéb tudnivalók »


Forrás: MTI
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.09.13