Szja-visszatérítés szülőknek, nyugdíjprémium, 200 ezer forintos minimálbér, harmadik oltás - Orbán Viktor ezekről is beszélt a Parlamentben

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Szja-visszatérítés szülőknek, nyugdíjprémium, 200 ezer forintos minimálbér, harmadik oltás - Orbán Viktor ezekről is beszélt a Parlamentben A parlament első ülésén Orbán Viktor az országot érintő fontos kérdésekről beszélt napirend előtti felszólalásában. Egyebek közt szó volt a koronavírus-járvány negyedik hullámáról és pénzügyi kérdésekről is. A parlament első ülésén Orbán Viktor az országot érintő fontos kérdésekről beszélt napirend előtti felszólalásában. Egyebek közt szó volt a koronavírus-járvány negyedik hullámáról és pénzügyi kérdésekről is.

A járványnak lesz negyedik hulláma - indított a miniszterelnök, aki oltásalapú védekezést javasolt a jövőben a koronavírus ellen. Közölte, ez egy olyan vírus, amely ellen csak az oltás működik. Szerinte három járványhullámból kiderült, a korlátozások, a maszkhasználat nem elegendő, nem lehet vele legyőzni, de még csak megfékezni sem ezt a vírust.
    
Hangsúlyozta, ha elég ember be van oltva, nem kell visszatérni a zárásokhoz, a maszkhasználathoz, hanem a normális, jól megszokott életnél lehet maradni.

Érdemes felvenni a harmadik oltást
Orbán Viktor azt is hangsúlyozta, már két oltás is védelmet nyújt, de a szakemberek erősen javasolják a harmadikat.

- A harmadik oltásról mai tudásunk szerint azt tudjuk mondani, hogy jobb ha van, mint ha nincs. Aki felveszi, mindenképpen védettebb lesz, mint aki nem - fogalmazott.



Mindemellett sokakat érintő kérdésekről is említést tett:
- már meghosszabbították a hitelmoratóriumot a rászorulóknak
- 2022. február 15-ig visszatérítik a szülőknek a személyi jövedelemadót, összesen hatszázmilliárd forintot
- adó-visszatérítésben részesülnek a gyermeket nevelő kisvállalkozók és a katázók is, ők a befizetett adó negyedét kapják majd vissza
- folytatják a 13. havi nyugdíj visszaépítését 2022 februárjában már kétheti plusz nyugdíjat kaphatnak a nyugdíjasok
- idén nyugdíjprémium is lesz, minimum 50 ezer forintnyi összegben
- a 25 év alattiaknak 2022-től nem kell személyi jövedelemadót fizetnie
- tárgyalnak a minimálbérről is, hogy elérje a 200 ezer forintot, már közel a megállapodás
- a kormány alkotmányos védelmet adna a családtámogatásoknak

Forrás, fotó: MTI, Facebook élő

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.09.20