161 kreatív ötlet gyerekeknek otthonra, hétköznapi tárgyakból - Lefoglalja a gyermekedet, és még fejleszti is!

Szülők lapja

Játék

Szülők lapja


161 kreatív ötlet gyerekeknek otthonra, hétköznapi tárgyakból - Lefoglalja a gyermekedet, és még fejleszti is! Mit csinálhattok a négy fal között a gyermekeddel, hogy ne menjetek egymás idegeire? 161 ötletünk is van! Betegség, járvány vagy az extrém időjárás is kényszeríthet arra, hogy ne mozduljatok ki az otthonotokból. Mit csinálhattok a négy fal között a gyermekeddel, hogy ne menjetek egymás idegeire? 161 ötletünk is van!

Tudjuk, hogy a kisebb gyerekek teljes odafigyelést kívánnak - de azt is tudjuk, nehéz folyamatosan kitalálni, mivel is foglald le a gyermeked. Ehhez hoztunk most szuper, kipróbált elfoglaltságot, szám szerint 161 kreatív ötletet, amihez csak hétköznapi tárgyakra lesz szükséged.



A kreatív foglalkozás közben a gyermeked nem csak a fantáziáját élheti ki, de közben fejlődik a kézügyessége, koncentrációs képessége és megélheti azt, hogy alkot és létrehoz valami kézzelfoghatót. Szóval, ha már unjátok a festést, rajzolást, színezést, akkor mindenképpen válogassatok valamit ebből a listából!
 

161 kreatív ötlet otthonra hétköznapi tárgyakból


1-15 Kreatívkodj műanyag kupakokkal - 15 szuper ötletünk van, amihez csak kupakokra lesz szükséged »

Kreatív játékok

16. Készíts egyedi társasjátékot, rajzold meg a táblát és írd össze a szabályokat. Egy alap társasjáték például, ha a különböző mezőket létrákkal és kígyókkal kombinálod (a létra felfelé visz, a kígyó lefelé), a mezőkön pedig vagy feladatokat kérsz - ugorj 10-et, mondj 3 állatot, mondd el a neved visszafele. A feladatokat kártyára is írhatod, de akár készíthetsz betűkártyákat is, és ezeket kombinálod a feladatokkal, hogy mindig egy betűt is húzni kell hozzájuk: pl. mondj 3 állatot K betűvel.

17-36. Gyárts gyurmából cuki állatokat, nem is nehéz - Mutatunk 20 ötletet »

Kreatív játékok

37-44. Házilag is könnyen elkészülhet a memóriajáték: vágj egy papírlapot 20-24 egyforma darabra, és kettesével írj vagy rajzolj rájuk bármit (a lényeg, hogy mindenből kettő legyen). Ha kész, fektesd őket háttal az asztalra, és mehet a játék. A feladat természetesen megtalálni a párokat úgy, hogy minden körben csak két kártyát fordíthatsz fel. Ha nem sikerült párt találni, fordítsd a kártyát ismét a hátával felfelé.
Ha még tutibb ötletekre vágysz, ebben a cikkünkben 8 különféle memóriajátékot mutatunk be »

45-61. Készíts valami menő tárgyat parafadugókból - Van is 17 tippünk, hogy mit »

Kreatív játékok

62-65. Hajtogass többféle papírrepülőt, és teszteld, melyiket lehet legmesszebb röptetni, mérd is meg, milyen messze repülnek - 4 különféle repcsi hajtogatását mutatjuk »

66. Készíts nyomdát radírból, szivacsból - Nézd csak, így kell »

67-81. Fogyóban a vécépapír és gyűlnek a gurigák? 15 szuper ötletünk is van, mit készíthettek belőle »

Kreatív játékok


82-94. Ha húsvétra megettétek már az összes meglepetés-tojást, akkor ügyeskedjetek egyet a megmaradt műanyag belsőkkel - 13 tippünk is van, hogy mi mindenre jó »

Kreatív játékok

95-105. A muffinpapír nem csak sütikészítéskor hasznos - Ha jól bevásároltál belőle, akkor feláldozhatsz pár muffinpapír-kosárkát egy kis kreatívkodáshoz, 11 ötletet adunk »



106-117. Kisebb gyerkőccel jó móka kézlenyomtatos, láblenyomatos festményeket készíteni - 12-féle ötletünk van »

118-125. A maradék fonal is jó valamire - 8 kreatív ötletet mutatunk »

126-138. Rajzoljatok cuki állatfigurákat 4 lépésben - Még botkezűeknek is megy, 13 állatkán ki is próbálhatod »



139-150. Rajzoltató mondókákkal nem csak a beszédkészséget lehet játékosan gyakorolni, de a hallás utáni megértést és a ceruzafogást is - Most 12 rajzoltató mondókát hoztunk »

151-161. Ha a fél pár zoknit vagy kesztyűt nincs szíved kidobni, vesd be őket egy kis kreatívkodáshoz - 11 cuki ötletünk van, hogyan készíthetsz zokniból, kesztyűből aranyos állatkákat »



Ez is érdekelhet!
107 szuper benti ötlet és elfoglaltság gyerekeknek, ha nem lehet kimenni »


Forrás: Szülők Lapja, Nagyszülők Lapja

Szülők lapja

Játék

Szülők lapja


2020.04.06