​Egy 3 gyerekes apuka nyílt levele a pedagógusokhoz

Szülők lapja

Szülők lapja


​Egy 3 gyerekes apuka nyílt levele a pedagógusokhoz A közösségi médiát hívta segítségül egy édesapa ahhoz, hogy üzenetét, véleményét minél több tanítóhoz eljuttathassa. Bognár Tamás, 3 gyerekes apuka nyílt levélben üzent minden iskolaigazgatónak, és rajtuk keresztül az összes pedagógusnak.  A posztja válasz egy, a Facebookon terjedő bejegyzésre, amiben feltehetően egy tanár fogalmazta meg kéréseit a szülők felé.


Megkerestük a levél íróját, üzenetét az engedélyével, változtatás nélkül közöljük:

„Kedves Igazgatónő, Igazgató Úr,
Hamarosan újra indulnak az iskolák. Ezért kérek mindenkit, hogy üljön le kollégáival, az osztályfőnökökkel, és magyarázza el nekik, hogy az ADHD-s, SNI-s, netán BTMN-es gyerek, nem eredendően rossz. 
Ahogyan a vézna, vagy pufók sem olyan tulajdonság, amin élcelődni illene. És bizony simán lehet, hogy az alap tisztálkodás sem megoldott minden családban. Sajnos.

Kérem magyarázza el nekik, hogy az anyagi, családi, és egyéb magánéleti problémáikról nem a diákok tehetnek. Sőt még csak a szüleiket sem válogathatták meg, ha azok esetleg nem megfelelően kommunikáltak valamit. Éppen ezért nem szükséges rajtuk kitölteni a frusztrációt. 

Kérem a tanárokat, tanítsák meg a diákokat hogyan tanuljanak, hiszen Önöket képezték ilyen téren, a szülők pedig csak szintén a szüleiktől hozott jó/rossz irányvonalak mentén tudják ezt továbbadni. 

Ne zárjanak ki valakit azért, mert lassabban tud haladni, írni, olvasni, számolni. A gyerekek sem egyformák. 

Mutassák meg, hogy TANULNI járnak az iskolába, és nem VERSENYEZNI. Aki esetleg 3-as tanuló, az sem értéktelenebb a színötösnél, és nem vezet egyenes oda, hogy "haszontalan börtöntöltelék lesz". 
Tudjuk, hogy az oktatás otthon kezdődik, viszont a gyerek több időt tölt az iskolában, mint otthon. Főleg felsőben. Próbáljuk meg, hogy levesszük a lelki terheket a vállukról itthon, és nem teszünk rájuk negatívakat az iskolában sem! 

A LÉNYEG, HOGY TALPRAESETT, A KÉPESSÉGEIKKEL TISZTÁBAN LÉVŐ, KIVÁLÓ PROBLÉMAMEGOLDÓ KÉPESSÉGŰ FELNŐTTEKET NEVELJÜNK BELŐLÜK, MERT EZ AZ ÉLETBEN EZ A LEGFONTOSABB!”


Ez pedig az eredeti poszt, amire az édesapa reagált (A forrás sajnos ismeretlen, név nélkül terjed a közösségi médiában):

​Egy 3 gyerekes apuka nyílt levele a pedagógusokhoz
Kép forrása: Facebook (ismeretlen szerző)



Szerző: Szülők Lapja
Forrás:  Facebook
Fotó:     Freepik

Szülők lapja

Szülők lapja


2023.08.17