Föld napjára: 107 kreatív játékötlet hétköznapi tárgyakból - Újrahasznosítási ötletek ovisoknak, kisiskolásoknak

Szülők lapja

Otthon, kreatív

Szülők lapja


Föld napjára: 107 kreatív játékötlet hétköznapi tárgyakból - Újrahasznosítási ötletek ovisoknak, kisiskolásoknak Sokszor felesleges összevásárolni mindenféle mutatós játékot, hiszen a háztartás vagy az otthonunk tele van újrahasznosítható dolgokkal. Most megmutatjuk, mi minden készülhet műanyag kupakokból, raklapból, papírgurigából vagy más hétköznapi tárgyból. Sokszor felesleges összevásárolni mindenféle mutatós játékot, hiszen a háztartás vagy az otthonunk tele van újrahasznosítható dolgokkal. Most megmutatjuk, mi minden készülhet műanyag kupakokból, raklapból, papírgurigából vagy más hétköznapi tárgyból.

Az április 22-ei Föld napját 1990 óta ünnepeljük Magyarországon, a világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a környezet védelmére, az újrahasznosítás fontosságára. Kisgyermekes szülőként te is sokat tehetsz annak érdekében, hogy csökkentsd a háztartási szemét mennyiségét - például úgy, hogy már meglévő dolgokat újrahasznosítasz kreatív módon. Ezzel nem csak a környezetet véded, de ráadásul fejleszted gyermeked kreativitását, kézügyességét és megélheti az alkotás élményét is. Válogassatok az ötleteink közül!


 

107 kreatív ötlet újrahasznosított hétköznapi tárgyakból


1-10 Ha van otthon kiürült flakon, befőttes üveg, vagy más hétköznapi tárgy, remek kis tolltartókat készíthettek belőlük. Most 10 szuper házi ceruzatartót mutatunk meg, nézd »

újrahasznosítós ötletek

11-31. Kisebb-nagyobb kartonpapír-dobozok minden háztartásban vannak. Ne dobd ki őket, remek játékok készülhetnek belőlük kis kézügyességgel. Itt van 21 ötlet, mi mindent csinálhattok kartondobozból »



32-46. Gyűjtitek az ásványvizes vagy üdítős kupakokat? Amíg nem tudjátok leadni, addig játsszatok velük! Mutatunk 15 kreatív játékötletet, amihez csak műanyag kupakokra van szükség »

újrahasznosítós ötletek

47-61. Vécépapírt és konyhai törlőt mindenki használ. De azt tudtad-e, hogy ennyi mindenre jó a papírguriga? 15 kreatív ötletünk is van a papírguriga felhasználására »

újrahasznosítós ötletek

62-75. Ügyes kezű apukák és nagypapák nekiállhatnak raklapokból barkácsolni - 14 nagyon menő ötletet hoztunk, melyekhez raklapokra (és némi türelemre) lesz szükség »



76-77. A tojástartót se dobd ki, kitűnő fejlesztő játék lehet belőlük - most kettőt is mutatunk »



78-91. Húsvét elmúltával biztosan nálatok is akad pár kindertojás-belső. Hogy mi mindenre jó ez a sárga kis műanyagdarab? Megmutatjuk! »

újrahasznosítós ötletek

92. Ha kislányaid vannak, akkor biztosan örülnek ennek az ötletnek - megmutatjuk, hogyan lehet egy egyszerű ásványvizes palackból színes karkötőt alkotni »



+15 további szuper újrahasznosítási ötletet találsz ebben a videóban, nézd meg:


 

Szülők lapja

Otthon, kreatív

Szülők lapja


2020.04.22