Farsangi jelmezötletek - csiga jelmez

Kovács Helén

Farsang

Kovács Helén


Farsangi jelmezötletek - csiga jelmez

Itt a farsang áll a bál! Sok szülő most törheti a fejét, hogy mibe öltöztesse gyermekét az óvodai, vagy iskolai farsangon. Íme egy könnyen elkészíthető, egyedi ötlet, melyben biztosan nagy sikerük lesz a kislányoknak.

Ez a csiga jelmez gyorsan elkészíthető és bűbájos felvéve! A csiga háza barna csomagoló papírból készül, és annyi a trükk benne, hogy keménypapír segítségével egy pihe könnyű „hátizsákot” készítünk. Így könnyű le- vagy fölvenni, és a viselete sem nehéz, ami nem utolsó szempont egy egész délután át tartó farsangon. 

 

 

Farsangi jelmezötletek - csiga jelmez

 

 


Hozzávalók:
 

Drapp leggings

Drapp szandál

Drapp ’A’-vonalú miniruha, vagy anyuka ujjatlan pólója

Barna csomagoló papír 

Ragasztószalag

Doboz

Erős szalag

Sárga hajráf

Nikecell labda

Sárga csillámpor/gyöngyök/tempera

Ragasztó pisztoly

Olló

 

 

Munka menete:

 

1. Először elkészítjük a csigaház héját, amihez elővesszük a barna csomagoló papírt. Vágjunk le belőle egy nagyobb darabot. Gyűrjük össze, majd az egyik sarkából kiindulva göngyöljük fel. Ha ezzel készen vagyunk, akkor csavarjuk meg, és kezdjük el feltekerni. Tekerés közben folyamatosan ragasszuk a pisztollyal. Mindaddig tekerjük, amíg el nem érjük a megfelelő méretű csigaházat. Előfordulhat, hogy több csomagoló papírra lesz szükségünk, ezért ha elfogyott az ív papír, akkor a következővel folytatólagosan összeragasztjuk. 

Ha ez megvan, akkor ragasztószalaggal az egyik oldalán rögzítsük több helyen is, hogy biztosan egyben maradjon a csigaház.

 

2. A csigaház héjból 2 darabot kell készíteni, majd ezeket egymáshoz ragasztani úgy, hogy a ragasztószalagos oldal ne látszódjon. Ezzel elkészült a csiga háza.

 

3. Vegyünk elő egy kartondobozt. Abból vágjunk ki egy –a csiga háznál kisebb méretű- négyzetet. Ragasztószalagok és ragasztó pisztoly segítségével erősítsünk fel 1-1 vállpántot/szalagot a kartonra, majd ezt ragasszuk hozzá a csigaházhoz. Így most egy hátizsákot kaptunk.

 

4. A nikecell labdákat sárga színűre festjük. Ha még díszesebbre szeretnénk, akkor beragasztózzuk a felületét, és meghempergetjük csillámporban, vagy apró gyöngyökben - kinek mi tetszik jobban.

 

5. Utoljára még el kell készítenünk a hajráfot. Csomagoló papírból most egy kisebb darabot vágunk le, és hasonlóan gyűrjük, tekerjük, csavarjuk, mint a házikót. A lényeg, hogy legyen tartása, ne essen össze. Ez lesz a csiga tapogatója. Ebből is kettőt készítünk. 

A papírt kettéhajtjuk, belehelyezzük a hajráfot és a megfelelő helyen rögzítjük egymáshoz őket ragasztóval. Végül a csiga szemeit ráragasztjuk a tapogatók végére. 

 

 

Farsangi jelmezötletek - csiga jelmez Farsangi jelmezötletek - csiga jelmez

 


 

 

Fotók: Karen Cline

Forrás: Oh Happy Day

 

 


Kovács Helén

Farsang

Kovács Helén


2014.02.12