Omlós sajtos rúd élesztő és sütőpor nélkül: Bögrés recept! - Ha gyorsan és egyszerűen sütnél valami finomat

Szülők lapja

Receptek

Szülők lapja


Omlós sajtos rúd élesztő és sütőpor nélkül: Bögrés recept! - Ha gyorsan és egyszerűen sütnél valami finomat Akár vendégvárónak, a gyereknek tízóraira vagy uzsonnára, esetleg egy esti bekuckózós házi moziestre nassolnivalónak, a sajtos rúd mindig szuper ötlet. Ez a recept élesztő és sütőpor nélkül készül, gyorsan megvan! Biztosan legtöbbünknek a nagyi konyháját idézi a szálló sajtos rúd, pogácsa illata, szinte meg is jelenik a szemünk előtt a csinos kis fonott kosár, amibe a nagymamánk belerendezgette a még langyos aprósüteményeket. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el te magad is!

Akár vendégvárónak, a gyereknek tízóraira vagy uzsonnára, esetleg egy esti bekuckózós házi moziestre nassolnivalónak, a sajtos rúd mindig szuper ötlet. Most egy olyan receptet hoztunk el neked, ami gyorsan megvan, mert még keleszteni sem kell, ráadásul a fő hozzávalókat bögrével is kimérheted, nem kell a mérleggel vacakolni.



Egy óra alatt bőven megvagy vele az előkészítéstől a készre sütésig, és ebbe már egy kis pihentetőidő is belefért - már ha kibírjátok addig, hogy nem nyúltok hozzá az ínycsiklandó sajtos rudakhoz.
 

Omlós sajtos rúd kelesztés nélkül - Bögrés recept


Hozzávalók a tésztához:
20 dkg puha vaj
½ bögre 30%-os tejszín
3 bögre finom fehérliszt
2 tojássárgája
1,5 teáskanál só

Hozzávalók a tetejéhez:
1 tojássárgája
1 teáskanál tej
Reszelt sajt, vagy mák, vagy szezámmag (ki hogy szereti)

Omlós sajtos rúd elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra
- A hozzávalókat összegyúrjuk, és másfél cm vastagra nyújtjuk
- Formára szaggatjuk, vagy késsel hosszúkás rudakat vágunk belőle
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük
- A tejet és a tojássárgáját villával felverjük, majd megkenjük vele a süteményeket
- Megszórjuk a választott feltéttel (mi sajtot tettünk rá, azzal szeretjük a legjobban.)
- 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük

Jó tanács: Érdemes kb. 60 percig állni hagyni, és csak utána fogyasztani, akkor lesz igazán omlós.

Szülők lapja

Receptek

Szülők lapja


2022.10.11