Nátha, influenza, Covid-19 vagy allergia: Így tegyél különbséget a betegségek közt a tüneteik alapján!

Szülők lapja

Betegségek

Szülők lapja


Nátha, influenza, Covid-19 vagy allergia: Így tegyél különbséget a betegségek közt a tüneteik alapján! Az ősz beköszöntével egyre gyakoribbak a fertőző betegségek is: milyen tüneteknél gyanakodj náthára, influenzára vagy Covid-19-re? Az ősz beköszöntével egyre gyakoribbak a fertőző betegségek is: milyen tüneteknél gyanakodj náthára, influenzára vagy Covid-19-re? Megpróbáltuk összegyűjteni a legjellemzőbb tüneteket - természetesen táblázatunk csupán tájékoztató jellegű, érdemes minden esetben gyermekorvoshoz vagy háziorvoshoz fordulni, hogy felállítsa a diagnózist.

Köhögés, tüsszögés, orrfolyás, fáradtság, fejfájás - manapság egyre többen küzdenek a szokásos vírusos megbetegedésekkel, ezekhez társul még a Covid-19 is, melynek második hulláma éppen felfutóban van, jelenleg már napi szinten találnak több ezer új beteget.

Így különböztesd meg a betegségeket!
Hogy könnyebben tudj különbséget tenni az egyes betegségek között, készítettünk egy összefoglaló táblázatot, melyben megtalálod, hogy melyek a nátha, influenza, Covid-19 és az allergia legjellemzőbb tünetei. A táblázatban igen-nel jelöltük azokat a tüneteket, melyek a legtöbb betegnél jellemzően előfordulnak, természetesen mindig lehetnek egyéni különbségek. (gyakoriság: nem < ritkán < előfordul < igen)

Nátha, influenza, Covid-19 vagy allergia: Így tegyél különbséget a betegségek közt a tüneteik alapján!

Azt is fontos tudnod, hogy ez a táblázat nem helyettesíti az orvosi diagnózist - amennyiben Covid-19-re gyanakszol, mindenképpen vedd fel a háziorvosoddal a kapcsolatot telefonon vagy email-en, és ő elmondja a további teendőket.



Maszkhordással egyébként sokat tehetsz azért, hogy ne fertőzz meg másokat, ez nem csak a koronavírusra, hanem bármely más cseppfertőzéssel terjedő betegségre vonatkozik.

Olvasd el ezt is!
Gyermekkori nátha tünetei, kezelése, szövődmények - Így tanítsd meg a gyereket helyesen orrot fújni! »


Fotó: Rawpixel

Szülők lapja

Betegségek

Szülők lapja


2020.11.03