Főoldal > Cikkek > Gyermek fejlődése > Baba-mama jóga - Szülők Lapja

Baba-mama jóga


Maga a születés – szülés óriási fizikai, érzelmi, testi, lelki, szellemi esemény egy asszony és az újszülött életében. Gyakran nem várt módon változik meg egy nő élete. A család új lélekkel gyarapodott! Az ártatlan, támogatásra szoruló, apró újszülöttet csak csodálni tudjuk! Milyen tökéletes!

Szerző: Kapisinszky Judit
2009-01-27
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Miért a jóga nyújtja a legtöbbet, az összes többi mozgásformát figyelembe véve, a babák és az anyukák számára?

A jóga összekapcsolja a testet – lelket – szellemet. A rugalmasság – hajlékonyság és a lazítás művészete. Fokozatosan és finoman vezeti vissza az ember lányát a várandóság előtti formájába, sőt jobb formába, regenerál és feltölt!
A babás jógafoglakozásokon anya és gyermeke együtt jógázik. Anyát és gyermekét rengeteg öröm éri, jól megismerik egymást.

A babás jóga jótékony hatásai:

Fizikai: Már egy rövid foglakozás során is a baba olyan sok fizikai aktivitásban részesül, mintha egésznap kézben lett volna és az anyuka mindenhova magával vitte volna. A fizikai aktivitás segíti a babát, hogy majd jól aludjon. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a jógás babák „nyugodtabbak”, könnyebben teremtenek kapcsolatot, hiszen már pár hetes korukban „társaságban” gyakorolnak.
Fiziológiai: A baba egész testét, valamennyi rendszerét, így az emésztő- és idegrendszerét is a jógázás során sok-sok jótékony inger éri.
Pszichológiai: Javítja a kommunikációt és segít, hogy anya és babája jobban megismerje egymást. Támogatja az esetleges születési, szülési traumák feldolgozását. A foglakozásokon kiemelt, személyre szóló figyelmet kap a baba a szülőktől, megtanul együttműködni, játszani a többiekkel. A relaxáció, ami a jógafoglalkozás része segíti a szülőket a stressz csökkentésében, ami az új élethelyzetben és a változások során jelentkezik.

Mikortól javasolt a baba-mama jóga?

Ha anya és újszülött gyermeke jól van, és kialakult egy napirend, a napi rutin, már 8 hetes kortól jöhetnek a babák anyukájukkal együtt. Természetesen bármikor később is be lehet kapcsolódni a foglakozásokba.

A babás jógát két korcsoportba osztjuk
„kisbabás” foglakozás: 8 hetestől – 8 hónaposig, illetve
„nagybabás” jóga: 8 hónapostól 24 hónaposig.

Kinek javasolt? Bárkinek; ha jógázott már korábban az anyuka, és akkor is, ha nem. Fontos, hogy nem a babát jógáztatja a mama, vagy akár a papa, hanem együtt jógáznak – játszanak. Minél több örömet ad a babájának, annál több örömet kap vissza!

 

Címkék: baba-mama jóga, születés, szülés, újszülött, jóga, mozgás

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Babák mozgásfejlődési vizsgálatának fontossága

A baba mozgásának fejlődése nemcsak a felülés, az átfordulás és járás minőségét és időbeli megjelenését befolyásolja, ennél sokkal nagyobb szerepe van a gyermek fejlődésében. Az elmaradás akár az egész életminőségét befolyásolhatja, ezért rendkívül fontos, hogy minél hamarabb szakemberhez forduljon, aki eltérést tapasztal.

tovább a cikkre
Hogyan érzi magát a baba? Az arca elárulja

Az első évben a baba mimikai jelzéseit könnyű megtanulni, felismerni, mivel megfigyelések szerint ekkor még kevesebb arckifejezése van, mint a későbbiekben. Ráadásul ezek teljesen spontán jönnek, nincs bennük semmi mesterkéltség.

tovább a cikkre
Babaúszás I. – A felkészítés már otthon elkezdhető

A babákat 3 hónapos koruktól vihetjük ún. babaúszásra, de már ezt megelőzően otthon elkezdhetjük a felkészülést a későbbi tanfolyamra. Ha a "babaúszást", mint programot jól képzett szakemberek megfelelő gyakorlattal végzik, úgy hasznosnak tekinthető akár prevenciós jelleggel, akár korai fejlesztés céljából.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Paradicsomlé

Paradicsomlé

Gyümölcslevek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 100-150 gramm paradicsom

Recept:

A paradicsomot alapos mosás után forrásban lévő vízbe tesszük. A héj ráncosodása után a vízből kiemelve a héját lehúzzuk és kipréseljük, vagy szitán átnyomkodjuk.
Értékes ásványianyag-forrás.

Szék(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Így veszik rá a gyereket, hogy ártson magának: Egyre veszélyesebb kihívások terjednek a magyar tinik között

vissza vissza