A 10 legfontosabb dolog, amire rájöttem, amióta meghalt a kisfiam - Fájdalmas vallomás egy édesapától

Szülők lapja

Gyereknevelés

Szülők lapja


A 10 legfontosabb dolog, amire rájöttem, amióta meghalt a kisfiam - Fájdalmas vallomás egy édesapától Fájdalmasan őszinte listát posztolt egy édesapa a napokban a Facebook-oldalára: 10 pontban összegyűjtötte, mi mindenre kellene a szülőknek időt szánnia - amíg nem késő. Fájdalmasan őszinte listát posztolt egy édesapa a napokban a Facebook-oldalára: 10 pontban összegyűjtötte, mi mindenre kellene a szülőknek időt szánnia - amíg nem késő.

Egy éve halt meg a kisfia
Az angol Richard Pringle egy évvel ezelőtt veszítette el kisfiát, Hughie-t, aki súlyos agyi rendellenességgel küzdött, és végül 2016. augusztus 18-án egy agyvérzés vitte el.



- Gyengéd volt, édes, gondoskodó és imádnivaló. Még az unalmas dolgokból is nagy mókát csinált, mindig vicceskedett. Bár csak három évet töltött velünk, de ellátott minket egy életre varázslatos emlékekkel - idézte fel az édesapa a Mirrornak.

Az apuka, akinek egyébként még két másik gyermeke is van, kisfia halálának első évfordulójára állította össze azt a listát, amit minden szülőnek érdemes elolvasnia és szem előtt tartania.
 

A 10 legfontosabb dolog, amire rájöttem, amióta meghalt a kisfiam


1. Pusziból és szeretetből nincs olyan, hogy túl sok.

2. Mindig van időd. Egyszerűen fejezd be, amit éppen csinálsz, és játssz vele, ha csak egy percig érsz rá, akkor is. Semmi sem olyan fontos, hogy ne várhatnál vele egy percet.

3. Készíts annyi fotót és videót, amennyit csak lehetséges. Eljöhet az a nap, amikor csupán ennyi marad neked.

4. Ne a pénzben fejezd ki a szereteted, hanem a vele töltött időben. Azt hiszed, fontos a pénz, amit ráköltesz? Hidd el, nem az! Csak az a fontos, amit te magad teszel. Ugráljatok a pocsolyában, menjetek sétálni. Ússzatok a tengerben, állítsatok sátrat és élvezzétek az életet. A gyerekek csak ennyire vágynak. Már nem is emlékszem, miket vásároltunk Hughie-nak - de arra igen, mi mindent csináltunk együtt.

5. Énekelj. Énekeljetek együtt. A legboldogabb emlékeim egyike, amikor Hughie a nyakamban ült vagy mellettem a kocsiban, és a kedvenc dalainkat énekeltük. Zenével is lehet emlékeket írni.

6. Élvezzétek ki a legegyszerűbb dolgokat is. Az éjszakázást, az alvási időt, a mesélést. A közös vacsorákat, a lustizós vasárnapokat - az élet apró örömeit. Ezek hiányoznak nekem a legjobban. Ne hagyjátok, hogy ezek a különleges pillanatok csak úgy észrevétlenül elmúljanak.

7. Mindig adj búcsúpuszit azoknak, akiket szeretsz. És ha elfelejted, menj vissza, és puszild meg. Soha nem tudhatod, hogy ez lesz-e az utolsó alkalom.

8. Tegyétek az unalmas dolgokat viccesebbé. A nagybevásárlást, az autókázást, vagy azt, amikor elsétáltok a boltig. Mókázz, mesélj viccet, nevessetek és örüljetek, hogy együtt vagytok. Ha szenvedésnek éled meg ezeket a mindennapos feladatokat, akkor valóban szenvedsz is tőlük. De az élet túl rövid ahhoz, hogy móka nélkül teljen.

9. Írj naplót. Írj fel minden apróságot, amivel a gyerekeid szebbé varázsolják a napjaidat. A vicces vagy cuki dolgokat, amiket mondanak. Mi ezt csak Hughie halála után kezdtük el - emlékezni akartunk mindenre. Most már Hettie mondásait gyűjtjük, és majd ha nagyobb lesz, Hennie-vel is folytatjuk. A leírt emlékek örökre megmaradnak, és később milyen jó lesz olvasgatni őket.

10. Ha van gyermeked, akinek jóéjtpuszit adhatsz. Akivel reggelizhetsz. Akit elkísérhetsz az iskolába. Akit elvihetsz az egyetemre. Akinek ott lehetsz az esküvőjén - Ez a legnagyobb boldogság. Ezt soha ne feledd el!

Forrás, fotók: Mirror, Facebook/Richard Pringle

Szülők lapja

Gyereknevelés

Szülők lapja


2017.08.31