Főoldal > Cikkek > Gyermeknevelés > Mi mindent csinál egy anyuka reggel 9-ig, még a munkaidő előtt? Egy négygyermekes édesanya elmondta - Szülők Lapja

Mi mindent csinál egy anyuka reggel 9-ig, még a munkaidő előtt? Egy négygyermekes édesanya elmondta

Szülőklapja képMi mindent csinál egy anyuka reggel 9 előtt? Nemrégiben a Facebookon írta meg egy posztban egy négygyermekes anyuka, írásának hatalmas sikere lett.

Szerző: Szülők lapja
2017-10-04
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Liz Petrone már 14 éves az IT szakmában dolgozik, emellett négygyermekes édesanya és blogger, több szülőknek szóló online magazin szerzője. Nemrégiben a Facebookon írta meg egy posztban, hogyan is tölti a reggelt egy kisgyermekes anyuka - írásának akkora sikere volt, hogy többezren megosztották és 15 ezer reakció érkezett rá. Olvasd el te is!

A mai reggelen négy alvó lényt ébresztettem. Volt, akit simogatva, volt, akit kicsit noszogatva - és olyan is volt, akiről lehúztam a takarót és megpróbáltam a kirángatni az ágyból, mivel sem a simogatás, sem a noszogatás nem vált be. Ez utóbbira egyáltalán nem vagyok büszke.

Beágyaztam öt ágyat - az egyiket kétszer is, mivel valaki nem átallott visszamászni az ágyába, hogy kicsit meghosszabbítsa az alvásidőt. Na jó, lehet, hogy ez én voltam.

Megtusoltam és próbáltam emberi külsőt varázsolni magamnak, lehúztam három vécét és kihalásztam egy igencsak nedves pulcsit az egyik ágy alól.

Főztem két csésze jó erős kávét.

Felöltöztem, ráadtam a ruhát az egyik gyerekre, a másikat meg figyelmeztettem, hogy jönne értem a gyámügy meg a rendőrség, ha abban a szerelésben, amit felvett, elengedném otthonról.

Mindannyiuknak szóltam, hogy mossanak fogat. Négyszer. Egyikük sem tette meg. Ezen még dolgoznunk kell.

"Ne ordítsatok, mert még felébresztitek a szomszédokat!" - ordítottam rájuk olyan hangosan, hogy tuti felébredtek a szomszédok. És nem egyszer - sokszor, nagyon sokszor.

Elfurikáztam a nagyokat suliba - aztán hazamentem, és kicsivel később megint odamentem a sulihoz azokkal a tancuccokkal, amiket a nagyok otthon hagytak.


A szerző, Liz Petrone gyermekei: 12, 11, 7 és 3 évesek

Beálltam a buszmegállóba, de csak a kettővel későbbi buszra tudtam felrakni a gyerekeket, mivel nem voltak hajlandóak lemászni a szomszéd fájáról.

Gombóccal a torkomban integettem nekik, aztán bementem az üres házba.

Összeszedtem a reggeli maradványait a kocsiban, a konyhában meg a hajamban.

Szétpakoltam a párnákból épített erődítményeket, majd lerángattam egy Mancs őrmesteres alsónadrágot az asztali lámpáról és bedobtam a szennyesbe, újra bekentem szájfénnyel a számat, mivel lekopott a sok búcsúpuszitól.

Adtam enni és inni a kutyának, letöröltem a konyhai pultot, kikapcsoltam a tévét és a kávéfőzőt, lekapcsoltam az összes égve maradt lámpát, majd feloldottam a telefonom kódját, ahol rögtön megjelent 12 szöveges üzenet, 2 nem fogadott hívás, és 384 figyelmeztető jelzés.

Mindezt még reggel 9:00 óra előtt.

Amikor végre lerogytam a székembe és bekapcsoltam a gépet, a fit órám már azt jelezte, hogy a mai napon 4 kilométert gyalogoltam. Mindezt egy szokványos hétköznap reggeli készülődéssel. És az, hogy legyaloglok reggel 4 kilométert úgy, hogy valójában sehova sem megyek, pontosan megmutatja a kisgyerekes szülői lét lényegét.

Nem azért mondom ezt most el, hogy bárki is megsajnáljon, dehogy. Szerencsésnek érzem magam, hogy olyan munkahelyem van, ahol kellően rugalmasak velem. Meg egyáltalán: szerencsés vagyok, hogy van munkahelyem. Szerencsés vagyok, hogy van négy egészséges gyermekem, így nem kell plusz órákat azzal töltenünk, hogy kezelésekre vagy orvosi vizsgálatokra vigyem őket, vagy elintézni, hogy speciális nevelést kapjanak az iskolában. Szerencsés vagyok abban is, hogy olyan közegben élek, ahol a nők dolgozhatnak és szabadon elhagyhatják az otthonukat. És szerencsés vagyok, hogy az egészségemmel sincs semmi baj, és hogy a fentieket képes vagyok javarészt egyedül menedzselni.


A kis család

Csak azért mondtam el mindezt, mert ha még egyszer valaki nekem szegezi, hogy "De jó is neked, hogy elég csak 9-kor bejönnöd a munkahelyre", akkor kiakadok.

Együttérzek a dolgozó anyákkal, mélységesen együttérzek. De mindezek felett, emelem kávésbögrém (a mostanra már kihűlt kávémmal) mindannyiótokra, és azt üzenem, folytassátok csak ugyanígy tovább, bárminek is nevezzük mindezt.

Hacsak nem ítélkezni akartok. Mert arra senkinek sincs szüksége. Elvégre van annál jobb dolgunk is.

Forrás, fotók: Facebook/Liz Petrone

Címkék: Facebook, négygyermekes anyuka, szülői feladatok

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

A földre rakta az anyuka a kisbabáját, hogy nyugodtan mobilozhasson - Elítéled a viselkedését? Előbb olvasd el a történetét!
A földre rakta az anyuka a kisbabáját, hogy nyugodtan mobilozhasson - Elítéled a viselkedését? Előbb olvasd el a történetét!

Biztosan te is belebotlottál már a Facebookon abba a "botrányos" fotóba, melyen egy anyuka ücsörög a repülőtéren, lábai előtt, a földön fekszik a kisbabája, ő pedig elmélyülten mobiltelefonozik. Íme, a kép igazi története.

tovább a cikkre
"Ha anya dolgozik, mindig fáradt és ideges" - Azt hiszed, elég szeretetet és odafigyelést kap tőled a gyermeked? Egy anyuka véleménye

Szerzőnk legutóbbi posztjában arról fejti ki véleményét, vajon miért van az, hogy a gyerekek felnőve érzéketlenné válnak az idősek, elesettek felé. Vajon elég szeretetet és odafigyelést tudsz adni a gyermekednek, ha munka után fáradtan hazaérkezel?

tovább a cikkre
"A csukott ajtó mögött halkan sírtam, hogy ne hallja meg" Így éltem meg a beszoktatást szülőként - 11 történet

A bölcsőde- vagy óvodakezdés óriási lépés mind a gyermekek, mind a szülők számára. A beszoktatást némely gyerkőc jól viseli, és van, aki nem. Ugyanez apáról-anyáról is elmondható.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Sárgarépalé

Sárgarépalé

Gyümölcslevek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 200-300 gramm sárgarépa

Recept:

A sárgarépát alaposan megtisztítjuk, almareszelőn lereszeljük. Pár csepp citromlevet csepegtetünk rá, majd amikor levet ereszt, szitán átnyomjuk.

Répalevet készíthetünk úgy is, hogy a répát alaposan megtisztítjuk és gyümölcscentrifuga seg&(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Gyermeknevelés

Sok óvodás korú gyerek még este 11-kor is a tévét bámulja - Ilyen műsorokat néznek leginkább, derül ki egy kutatásból

vissza vissza