Főoldal > Cikkek > Gyermekprogramok > Gyermeknapi programok 2016 - 15 szuper ingyenes program Budapesten, ahova vidd el hétvégén a gyerekeket - Szülők Lapja

Gyermeknapi programok 2016 - 15 szuper ingyenes program Budapesten, ahova vidd el hétvégén a gyerekeket

Szülőklapja képHa gyereknap, akkor öröm, kacagás, szórakozás és gyerekzsivaj! Erről szól május utolsó vasárnapja és idén is színes gyermeknapi programok közül lehet választani a fővárosban. Nehéz lesz dönteni az ingyenes programkavalkád közül, de válogatásunkban a legizgalmasabb programok közül szemezgethettek.

Szerző: Szülők lapja
2016-05-26
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Május utolsó vasárnapján minden a gyerekekről szól. Gyermeknapon Budapesten számos izgalmas, kalandos programmal kedveskednek a kicsiknek és nagyobbaknak. Mi most a legizgalmasabb ingyenes gyermeknapi programokat válogattuk össze számotokra, hogy ez a nap a felhőtlen kikapcsolódás jegyében teljen. (A vidéki ingyenes gyermeknapi rendezvényekről szóló cikkünk ajánlóját a cikk végén találod meg!)

Budapesti ingyenes gyermeknapi programok


1. Városligeti Gyermeknap


A Városligeti Gyermeknap a hagyományokhoz híven idén is rengeteg ingyenes programmal várja gyermeknapon a családok apraja-nagyját. A színpadon ismert művészek zenés, táncos, színházi produkciókkal lépnek fel. Megismerhetjük más országok hagyományait műsorszámaikon keresztül, de lesz még lovasterápia bemutató, kalandpark játékos fejtörőkkel, focibajnokság, ingyenes szűrővizsgálatok, arcfestés és sok-sok játéklehetőség.

Program: Városligeti Gyermeknap
Helyszín: Városliget, Budapest
Időpont: 2016.05.28-29.
Bővebb információ »

2. Gyermekhétvége a Vasúttörténeti Parkban


A Gyermekhétvégén a Vasúttörténeti Parkban a nevelés és a jókedv áll a középpontban. Szombaton, a közlekedésbiztonság napon játszhatnak, kerékpározhatnak a gyerekek, lesz interaktív kiállítás egy vagonban, biztonságos közlekedéssel kapcsolatos oktatóprogramok, és ügyességi vetélkedők. A szórakoztatásról Halász Judit és az Aranyudvar Mesezenekar gondoskodik. Vasárnap, gyermeknapon, az Alma zenekarral lesz garantált a jókedv. Mindkét napon a Park interaktív járművei is várják a kicsiket, és a 14 év alatti gyerekeknek ingyenes lesz a belépés.

Program: Gyermekhétvége a Vasúttörténeti Parkban
Helyszín: Vasúttörténeti Park, Budapest
Időpont: 2016.05.28-29.
Bővebb információ »


3. XVIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó - A Sport Napjai


A Budapesti Nagy Sportágválasztó idén a gyermeknap hétvégéjén kerül megrendezésre. A sportos, örökmozgó gyerkőcök több mint 100 sportág közül választhatnak. Találkozhatnak élsportolókkal, neves sportszemélyiségekkel és a megfelelő sportágválasztást edzők és sportszakemberek segítik. Pénteken 14:00 óráig, az oktatási intézmények csoportjait várják a rendezvényre, utána és szombaton pedig a nagyközönség előtt is nyitva áll a lehetőség a sportos kikapcsolódásra.

Program: XVIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó - A Sport Napjai
Helyszín: Merkapt Sportközpont, Budapest
Időpont: 2016.05.27-28.
Bővebb információ »

4. Ferencvárosi Gyermeknap


A Ferencvárosi Gyermeknapon fellép Farkasházi Réka a Tintanyul zenekarral, interaktív verskoncerttel a Cimbora Együttes, lesz még meseelőadás és bábelőadás, valamint interaktív játékok. Egész nap játszóház, hulladékpeca, törpeteke, virág- és lepkekirakó, állatos dominó, öko kézműves foglalkozás, ugrálóvár, pónilovaglás, arcfestés, lufihajtogatás, mert ez a nap csak a gyerekekről szól. Rossz idő esetén a rendezvény az FMK-ban kerül megrendezésre.

Program: Ferencvárosi Gyermeknap
Helyszín: Ferencvárosi Művelődési Központ kertje, Budapest
Időpont: 2016.05.28., 10:00-16:00
Bővebb információ »

5. Gyereknap Rákosmentén - Hangszeres varázslat a hangok birodalmában


A Gyereknap Rákosmentén rendezvényre kilátogató kicsik és nagyok sok kalandban vehetnek részt. Hangszerekkel ismerkedhetnek, kipróbálhatják magukat zenés mesékben, részt vehetnek a Hangok próbája játékban. Mindeközben meseelőadások, kézműves foglalkozások, gyerekkoncertek, játékos sportbemutatók, lovaglás és kisállat-simogató, ugrálóvár és lufihajtogatás, hangszersimogató, biciklis ügyességi pálya és zenés játékok színesítik a programokat.

Program: Gyereknap Rákosmentén - Hangszeres varázslat a hangok birodalmában
Helyszín: Vigyázó Sándor Művelődési Ház és az előtte levő park, Budapest
Időpont: 2016.05.29., 10:00
Bővebb információ »

6. Ezer Lámpás Éjszakája


Az Ezer Lámpás Éjszakája idén 6. alkalommal kerül megrendezésre, hogy felhívják a figyelmet az eltűnt gyerekekre. A programsorozat 2016-ban gyermeknapon kerül megrendezésre, így a kilátogatókat könnyűzenei fellépők és sok családi- és gyermekprogram várja az 56-osok terén, de a rendezvény célját hűen tükrözve, a nap folyamán gyermekeltűnésekkel kapcsolatos felvilágosító programokra és látványos rendőrségi bemutatókra is sor kerül. A nap zárásaként pedig világító lufikat engednek a magasba.

Program: Ezer Lámpás Éjszakája
Helyszín: 56-osok tere, Budapest
Időpont: 2016.05.29., 14:00
Bővebb információ »

7. Családi Fitnesz Napok


A Családi Fitnesz Napok a sportról, a szórakozásról és természetesen a gyerekekről fog szólni. A szervezők egészséges életmóddal kapcsolatos előadásokkal, ingyenes mozgásórákkal és könnyűzenei koncertekkel várják a látogatókat. Vasárnap élményteli programokkal kedveskednek a gyerekeknek: ügyességi és logikai játéklehetőségek, arcfestés, rajzversen, csillámtetoválás és lufihajtogató bohóc gondoskodik arról, hogy minden gyerek arcára mosoly kerüljön.

Program: Családi Fitnesz Napok
Helyszín: EuroCenter, Budapest
Időpont: 2016.05.27-29.
Bővebb információ »

8. Savoya Park Kincskereső Gyereknap


A Savoya Park Kincskereső Gyereknapon izgalmas kalandban lehet része minden gyereknek. Erszénybecslés, kalóz-szkander, tengeri herkentyűk halászása és sok más érdekes feladat várja a 6 állomásos kincskereső játék bátor indulóit. Természetesen a nyeremény sem marad el! Akik teljesítették a próbát, azok között értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra.

Program: Savoya Park Kincskereső Gyereknap
Helyszín: Savoya Park, Budapest
Időpont: 2016.05.28., 10:00-17:00
Bővebb információ »

9. Családi Nap az Észak-Pesti Kórház kertjében


A Családi Nap az Észak-Pesti Kórház kertjében a család minden tagjának, kicsiknek és nagyoknak egyaránt színes programokat ígér. Amíg a legkisebbeket babajátszó és körhinta várja, addig a nagyobbaknak duatlon versennyel, kézműves foglalkozásokkal, légvárral és arcfestéssel készültek gyereknap alkalmából. A felnőttek főzőversenyen mérhetik össze tudásukat és az egész család számára nyújt majd felhőtlen szórakozást az óriásbábos előadás, vagy akár a bábjáték.

Program: Családi Nap az Észak-Pesti Kórház kertjében
Helyszín: Észak-Pesti Kórház kertje, Budapest
Időpont: 2016.05.28., 09:00-16:00
Bővebb információ »

10. Egy nap a gyerekekért


Az Egy nap a gyerekekért gyermeknapi rendezvénye sok játékkal és szórakozással várja a gyerkőcöket. Lesz gyerekkoncert, a legkisebbeknek pacsmagolda, ahol a színek és formák világával ismerkedhetnek, kézműves foglalkozás - az alkotások hazavihetők -, játszóház, és a kedvenc meséjüket is megnézhetik az apróságok diafilmen.

Program: Családi Nap az Észak-Pesti Kórház kertjében
Helyszín: Újpalotai Közösségi Ház, Budapest
Időpont: 2016.05.28., 10:00-12:00
Bővebb információ »

11. Gyermeknap a virágtündérek és erdei manók földjén


A Gyermeknap a virágtündérek és erdei manók földjén programra kilátogatók megbizonyosodhatnak arról, hogy virágtündérek és manók bizony léteznek, és mindenütt ott vannak. Napközben manófütty és rímfaragó verseny, manólabirintus, ugróiskola, manótorna, varázspor illatozó, tündéres - manós alkotó műhely várja a varázslatos élmények kedvelőit. Közben gyermekkoncert és manótánc biztosítja a vidámságot. Aki megéhezne, megszomjazna, azokat manószendvics és tündérszörp várja a sok-sok meglepetés mellett a nap folyamán.

Program: Gyermeknap a virágtündérek és erdei manók földjén
Helyszín: Csokonai Művelődési Ház, Budapest
Időpont: 2016.05.28., 10:00-14:00
Bővebb információ »

12. Cifra Palota XXL - Gyermeknap


A Cifra Palota XXL – Gyermeknap nagyszabású rendezvényen a gyerekek birtokba vehetik a Müpát. Fergetegesnek ígérkező programokkal, mesével, zenével, valamint kreatív és készségfejlesztő foglalkozással várják a családokat. A gyerekek találkozhatnak Csodaliget lakóival, megnézhetik a Brémai muzsikusokat, és újrahasznosított tárgyakból készült hangszereken is játszhatnak. Számos játéklehetőség közül választhatnak a kilátogató családok, így téve tartalmassá és szórakoztatóvá a gyereknapot.

Program: Cifra Palota XXL – Gyermeknap
Helyszín: Művészetek Palotája, Budapest
Időpont: 2016.05.29., 10:00-15:00
Bővebb információ »

13. Gozsdu Gyereknap


A Gozsdu Gyereknap vidám, mozgalmas vasárnapra invitálja a gyerekeket és szüleiket, ahol játéksarok, arcfestés, kézműves foglalkozások, zenés torna és kisállat simogató várja a gyereksereget. Az örökmozgók akár trambulinon is ugrálhatnak, vagy zumbázhatnak az ünnepi gyerekprogramokon.

Program: Gozsdu Gyereknap
Helyszín: Gozsdu Udvar, Budapest
Időpont: 2016.05.29., 10:00
Bővebb információ »

14. Vidám gyermeknap a Várkert Bazárban


Vidám gyermeknap a Várkert Bazárban rendezvény alkalmából, gyermekzsivajjal telik meg a Várkert Bazár, ahol a legkisebbeket egész nap vidám gyerekműsorok, koncertek, kalandpark és kézműves foglalkozások, arcfestés, fajátékok várják.

Program: Vidám gyermeknap a Várkert Bazárban
Helyszín: Várkert Bazár, Budapest
Időpont: 2016.05.29., 10:00-19:00
Bővebb információ »

15. Erzsébet téri Gyermeknap


Az Erzsébet téri Gyermeknap a legvidámabb gyereknapnak ígérkezik. Rengeteg játék, nyeremény, vásári forgatag, interaktív foglalkozás, zene és mese várja a legkisebbeket és a nagyobbakat is. Minden megtudható a biciklis közlekedésről, a közlekedési táblákról és a KRESZ-ről. Eső esetén a programot az Akvárium Klub zárt tereiben tartják meg.

Program: Erzsébet téri Gyermeknap
Helyszín: Erzsébet tér, Budapest
Időpont: 2016.05.28., 10:00
Bővebb információ »

Vidéken keresel gyermeknapi programot? 14 ötletünk is van, hova menjetek - válogass az izgalmas ingyenes vidéki rendezvények közül, kattints cikkünkre »

Fotó: Pixabay.com

Címkék: gyereknap 2016, gyermeknap 2016, gyermeknapi programok, gyerekprogramok, családi programok, ingyenes programok, budapesti gyereknapi programok

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Libegők Magyarországon: 4 szuper hely, ahova menjetek el a gyerekekkel a hétvégén
Libegők Magyarországon: 4 szuper hely, ahova menjetek el a gyerekekkel a hétvégén

Különleges élményben lehet annak része, aki egy hétvégi családi program keretében Magyarország egyik libegőjéhez látogat el. Madártávlatból láthatjuk a hegyeket, dombokat, völgyeket, rácsodálkozhatunk milyen is fentről szemlélni a tájat. Hazánk négy libegőjét ajánljuk olvasóinknak.

tovább a cikkre
10 szuper hely a Mátrában, kisgyerekes családoknak - Hétvégi kiránduláshoz tökéletes!
10 szuper hely a Mátrában, kisgyerekes családoknak - Hétvégi kiránduláshoz tökéletes!

Könnyű sétával megközelíthető vár, festőien szép szurdok, egy letűnt mesterség nyomai után kutató sétaútvonal, állatsimogató és más érdekes ismeretterjesztő helyszíneket ajánlunk gyerekes családoknak, akik élvezik a felfedezés örömét, a természet szépségét, és legfőképpen szeretnek nagyokat kirándulni!

tovább a cikkre
Állatkertek, vadasparkok, dinoszauruszok, lovasbemutatók, madárles - 20 szuper állatos hely Budapesten és vidéken, ahova menjetek el a gyerekkel!
Állatkertek, vadasparkok, dinoszauruszok, lovasbemutatók, madárles - 20 szuper állatos hely Budapesten és vidéken, ahova menjetek el a gyerekkel!

Szerettek nagyokat kirándulni? Szerettek utazni? Lelkesedtek az állatokért? 20 állati jó hazai helyszínt mutatunk, és le merjük fogadni, hogy találsz benne olyat, amelyikről még csak nem is hallottál! Állatkertek, vadasparkok, lovashelyszínek, madárlesek, dínó-lelőhelyek listája kattintható linkekkel, aktualitásokkal.

tovább a cikkre
5 szuper kirándulóhely a Balaton környékén, ahova hűvösebb időben is elmehettek
5 szuper kirándulóhely a Balaton környékén, ahova hűvösebb időben is elmehettek

A tavaszi vagy az őszi időjárásnak is megvan a maga szépsége, a kissé hidegre forduló időjárás ellenére, és ilyenkor is remek családi programokra van lehetőség. A kirándulni vágyókat az ezer színbe öltözött őszi természet várja, de adunk tippet azok számára is, akik előnyben részesítik a kiállításokat, beltéri programokat.

tovább a cikkre
5 izgalmas vár Magyarországon, ami szuper családi program lehet a hétvégére
5 izgalmas vár Magyarországon, ami szuper családi program lehet a hétvégére

Izgalmas hétvégi program lehet egy vártúra, melynek során a gyerkőcökkel visszarepülhetünk az időben a királyok és királynők, lovagok és úrhölgyek izgalmas világába. Rácsodálkozhatnak a régi korok fegyverzetére, lovaggá válhatnak maguk is egy játék erejéig. Íme, 5 izgalmas magyarországi vár, amit nem lehet kihagyni!

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Tojáskrém

Tojáskrém

Uzsonnakrémek kenyérre >>
9 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: Főtt tojás sárgája Margarin

Recept:

A főtt tojássárgáját áttörjük és margarinnal habosra keverjük. Kenyérre kenve falatonként adható a már rágni tudó, darabos ételt evő csecsemőnek.

Fontos!
Csak friss és hűtőben tárolt tyúktojást adjunk a csecsemőn(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Gyermekprogramok

Valentin-nap 2023: Öleljétek meg egymást a pároddal, gyermekeddel, és féláron mehettek az Állatkertbe!

vissza vissza