2023. november 29 |Taksony...

Főoldal > Cikkek > Gyermekprogramok > Elpusztult a Kecskeméti Vadaskert vemhes szurikátája, mert egy diák földhöz csapta - Hiába mondták neki, hogy ne - Szülők Lapja

Elpusztult a Kecskeméti Vadaskert vemhes szurikátája, mert egy diák földhöz csapta - Hiába mondták neki, hogy ne nyúljon be hozzá

Szülőklapja képMeghalt a Kecskeméti Vadaskert vemhes szurikátája. A hírek szerint egy diák felelőtlenül benyúlt az állat kerítésén, aki védekezésképpen megharapta, a fiú pedig ijedtében a földhöz csapta az állatot. A vadaskert igazgatója Facebook-bejegyzésben írt a szomorú esetről.

Szerző: Szülők lapja
2018-05-15
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Meghalt a Kecskeméti Vadaskert vemhes szurikátája. A hírek szerint egy kisdiák felelőtlenül benyúlt az állat kerítésén, aki védekezésképpen megharapta, a fiú pedig ijedtében a földhöz csapta az állatot. A vadaskert igazgatója Facebook-bejegyzésben írt a szomorú esetről.

Zara volt a vadaskert sztárja
"Szomorú esemény történt ma a Kecskeméti Vadaskertben. Nem tudom, hogy minek tudható be a tragédia, a szabályok semmibevételének, a nekem mindent lehet viselkedésnek, a kivagyiságnak, nem tudom…" - kezdi az igazgató, Tokovics Tamás a személyes hangvételű bejegyzését, majd folytatja:

"Május az osztálykirándulások hónapja, így ma is több csoport érkezett a Vadaskertbe. Ezek a csoportok, gyerekek, kísérőik többnyire betartják az előírásokat, melyek nem csak a belépéskor figyelmeztetik az ide látogatókat, hanem külön az egyes kifutóknál is.

Az egyik legnagyobb kedvenc, és itt mondhatom, hogy nem csak a miénk, a látogatóké, hanem a médiáé is Zara, a kis szurikáta. Bizonyára sokan emlékeznek arra, hogy másfél évvel ezelőtt lett médiasztár, mikor idekerült hozzánk. Sürgés-forgásával, kíváncsiságával, bújásával kivétel nélkül mindenki szívébe belopta magát. Fél éven keresztül, amíg nem készült el az új kifutója, minden nap az irodámban töltötte a nappalokat, az éjszakákat pedig otthon a házunkba. Ezalatt nem csak a közös pihenések hozták közelebb hozzám, de a spánielünknek is kiváló játszótársává vált. Amikor elkészült az új birodalma fájó szívvel mondtam le a napi kocsikázásról, a közös „tévézésről”, de mindnyájan úgy gondoltuk, hogy ez a helyes, nem csak nekem, hanem Neki is."

Elpusztult a Kecskeméti Vadaskert vemhes szurikátája, mert egy diák földhöz csapta - Hiába mondták neki, hogy ne nyúljon be hozzá
A kis Zara, 4 hónapos korában - MTI fotó/Ujvári Sándor

Zara vemhes lett, nagyon várták a kis utódokat
Elmeséléséből kiderül, hogy a kis Zara hamarosan párt kapott Zorró személyében, és később a szurikátapárnak utóda is született. Sőt, nemrégiben felfedezték, hogy Zara pocakja ismét nőni kezdett, így a vadaspark dolgozói bíztak abban, hogy egy új kolónia alakul náluk. Ám sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogy tervezték...

Mivel tudták, hogy vemhesen az állatok viselkedése megváltozik, külön figyelmeztető táblákat tettek ki, hogy a látogatók ne nyúljanak be az állathoz, mert harap. Ám mint az igazgató írja, hiába a figyelmeztetések, sajnos nem mindenki fogadja meg ezeket, még akkor sem, ha az az ő érdekét szolgálná.

A fiú az ijedtségtől a földhöz csapta Zarát - ő és a kicsinyei is meghaltak
"És sajnos meg is történt a baj. Egy fiú a többszörös figyelmeztetés ellenére benyúlt, és Zara - védelmezve jelenlegi és leendő családját - beleharapott a gyerek kezébe, aki a fájdalomtól, vagy a rémülettől földhöz csapta a kis szurikátánkat. Zara és vele együtt utódai is a helyszínen, rögtön elpusztultak, és újraéleszteni sem tudtam.

Ki a hibás a történetben?
Hogy kinek a hibája?? Azzal, hogy a mai fiatalság egyre kevésbé tiszteli a természetet, az életet, vagy hogy a kísérő tanárok egyre kevésbé tudnak odafigyelni a rájuk bízott diákokra, vagy hogy a szülőknek a nagy hajtásban egyre kevesebb idejük marad egy-egy beszélgetésre, ahol felhívják a figyelmüket gyermekeiknek az egymás, és a természet iránti tiszteletre….. Szóval ezeknek a hibáknak a kutatásával feltárásával sajnos már nem tudjuk visszahozni Zarát az életbe. De! Talán e sorok olvasása után le kellene ülnünk, egy kicsit magunkba fordulnunk, és elgondolkoznunk azon, hogy egy-egy meggondolatlan cselekedetünkkel hány embert, gyermeket fosztunk meg az élménytől a természet múlandó szépségétől, egy önfeledt mosolytól…"

Záró gondolatában arra kér mindenkit, hogy ne keressen bűnbakot, mert ez már úgysem teszi meg nem történtté a tragédiát - inkább mindenki figyeljen oda jobban, hogy ilyen dolgok ne történhessenek meg többet.

A vadaskert is felelős?
A szomorú eset kapcsán több helyütt is kifejtették a véleményüket a hozzászólók - bár sokan a gyereket okolták, amiért nem tartotta be az utasításokat, azért volt, aki a hely felelősségét hangsúlyozta. Szerintük a vadaskert dolgozóinak kellett volna elsősorban gondoskodni arról, hogy az állat - főleg, ha egy vemhes állatról van szó - kellőképpen el legyen zárva a látogatóktól, hogy a felelőtlen emberek se jelenthessenek számára veszélyt.

FRISSÍTÉS - 2018.05.16.
Időközben felboncolták a kisállatot, és kiderült, halálát aortarepedés okozta, két utódot hordott a szíve alatt.
Az intézmény igazgatója a Borsnak arról is beszélt, hogy az ötödikes fiú, aki Zara halálát okozta, bottal piszkálta a kisállatot és hiába szóltak neki többször, hogy hagyja abba, nem tette.

- Az általános iskolai osztályt kísérő tanárok és szülők elnézést kértek, de leírhatatlanul elkeserít, hogy a fiú nem is simogatni akarta a harapás előtt, hanem bottal piszkálta - mesélte az igazgató a lapnak.

Forrás: Bors, Facebook/Kecskeméti Vadaspark

Címkék: kecskeméti vadaskert, szurikáta

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Háborognak a szülők a kismotoros felvonulás miatt! Az utolsó pillanatban időpontot és helyszínt változtattak a szervezők
Háborognak a szülők a kismotoros felvonulás miatt! Az utolsó pillanatban időpontot és helyszínt változtattak a szervezők

Bár e-mailen a hivatalos értesítés még nem érkezett meg, de már a honlapon látható a figyelmeztető felhívás: új helyszínen és új időpontban kerül megrendezésre a gyerekek kismotoros felvonulása! Ráadásul Családi Majálisba cseppen, aki részt vesz a felvonuláson.

tovább a cikkre
Játékmotoros felvonulás lesz Budapesten gyerekeknek - Regisztrálj most, és kapsz egy kismotort ajándékba!
Játékmotoros felvonulás lesz Budapesten gyerekeknek - Regisztrálj most, és kapsz egy kismotort ajándékba!

Nagy nap virrad május 11-én a budapesti belvárosra! Több ezer gyermek motoros felvonulásán ámuldozhatnak az emberek, és aki időben regisztrál gyermekével a Közlekedési Kultúra Napján tartandó eseményre, kismotort kap ajándékba!

tovább a cikkre
Május 1. ingyenes programok 2018 - 30 szuper családi program Budapesten és vidéken a hosszú hétvégére!
Május 1. ingyenes programok 2018 - 30 szuper családi program Budapesten és vidéken a hosszú hétvégére!

A május elsejei majálist mindenki imádja pezsgő forgatagával, legyen akár kicsi, akár nagy. Budapesti és vidéki majálisokat és családbarát programokat gyűjtöttünk össze a hosszú hétvégére.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Tonhalkrém

Tonhalkrém

Uzsonnakrémek kenyérre >>
8 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 80 g tonhalfilé 20 g paradicsompüré só borsikafű

Recept:

A tonhalfilét nagyon kevés vízben megfőzzük. Mikor teljesen puha, a vízből kivéve villával pépesre törjük, ízesítjük a paradicsompürével, borsikafűvel, kevés jódozott sóval. Kenyérre kenve kínáljuk.DIETETIKUS VÉ(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Termékvisszahívás: Szaloncukrokat hívtak vissza, nehogy egyenek belőle a gyerekek!

vissza vissza