Ajándék gyermekvasutazás gyerekeknek! - Mutasd be a kitűnő bizonyítványod, és ingyen utazhatsz a Gyermekvasúton

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Ajándék gyermekvasutazás gyerekeknek! - Mutasd be a kitűnő bizonyítványod, és ingyen utazhatsz a Gyermekvasúton Hallottatok már a "Kitűnő utas" akcióról? Nem kell fizetniük az utazásért szombattól július 15-ig a budapesti Gyermekvasúton azoknak az általános és középiskolás tanulóknak, akik a jegyváltáskor bemutatják eredeti kitűnő bizonyítványukat. Nem kell fizetniük az utazásért szombattól július 15-ig a budapesti Gyermekvasúton azoknak az általános és középiskolás tanulóknak, akik a jegyváltáskor bemutatják eredeti kitűnő bizonyítványukat - közölte a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. az MTI-vel 2018.06.14-én, csütörtökön.

A Széchenyi-hegyi kisvasút első szakaszát 1948 nyarán adták át, a teljes vonal 1950-re készült el. A világ leghosszabb - több mint 11 kilométeres - gyermekvasút-vonalaként két éve a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült. Napjainkban mintegy ötszáz gyermek váltja egymást a szolgálatokban.
 

Kitűnő bizonyítvánnyal ingyen lehet utazni a Gyermekvasúton július közepéig


Mik az ingyenes utazás feltételei a Gyermekvasúton?
A Gyermekvasúton a nyári szünidő első hónapjában jutalomutazásban részesülhetnek azok az iskolások, akik magukkal hozzák kitűnő bizonyítványukat. A jegyvásárláskor az eredeti bizonyítvány felmutatására az utazáshoz részvételi jegyet adnak ki. Az akció június 16-tól július 15-ig tart. A „Kitűnő utasunk” akciót tavaly hirdették meg először, akkor a kéthetes időszakban nyolcszáznál többen éltek a kedvezménnyel.

Sok gyermeket érdekel a gyermekvasutas-élet
A Széchenyi-hegy és Hűvösvölgy közötti vonalon a vasúti szolgálatot 10-14 éves gyerekek látják el, akiktől szintén elvárás a jó tanulmányi eredmény. 2018 júniusában százötven, 10-12 éves gyermekvasutas tett ünnepélyes fogadalmat szombaton a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásán tartott ünnepségen.


Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Mikor lehet részt venni gyermekvasutas-képzésben?
A tanév alatt ősszel és tavasszal is indult egy-egy négyhónapos képzés, amelyeken a gyermekek megismerkedhettek a vasutas szakma alapjaival és a környék nevezetességeivel. A jövőben valamennyien gyarapíthatják annak a több mint tizenötezer embernek a számát, akik az elmúlt 70 évben úttörő-, illetve gyermekvasutasok voltak Magyarországon. A következő gyermekvasutas tanfolyam október elején indul, amelyre negyedik, ötödik és hatodik osztályosok jelentkezhetnek.

Figyelem! Nyári menetrend lépett életbe!
A nyári szünetben változik a menetrend: munkanapokon is hosszabb lesz az üzemidő, így reggel az első járat mindennap már 8 óra 45 perckor elindul Hűvösvölgyből - olvasható a közleményben.


Fotó: Facebook / gyermekvas

Ha szerettek vonatozni, nézd meg ezt is: 7 hangulatos kisvasút az országban, amit érdemes kipróbálni a gyerekekkel »

Forrás: MTI, gyermekvasut.hu
Fotó: Facebook/gyermekvas, MTI

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2018.06.15