Augusztus 20-i ingyenes programok 2019: 37 szuper családi program a hosszú hétvégére Budapesten és vidéken

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Augusztus 20-i ingyenes programok 2019: 37 szuper családi program a hosszú hétvégére Budapesten és vidéken Idén 4 napig tart az augusztus 20-i ünnepi hétvége, így igazán tartalmasan lehet eltölteni az időt. Koncertek, gyerekprogramok, ingyenes fesztiválok, előadások, felvonulások, és természetesen tűzijáték várja a látogatókat az ország számos pontján. Augusztus 20-a megünneplésére, mint minden évben, idén is országszerte készülnek a településeken. Idén ráadásul 4 napig tart az ünnepi hétvége, így igazán tartalmasan lehet eltölteni az időt.

Csakúgy, mint a korábbi években, 2019. augusztus 20-a környékén is rengeteg családi program, zenei, gasztronómiai rendezvény, kulturális esemény várja az érdeklődőket Budapesten és az ország számos pontján. Sőt, múzeumba is érdemes augusztus 20-án elmenni, hiszen az Alaptörvény szerint meghatározott állami ünnepeken (március 15., augusztus 20., október 23.) az állami múzeumok, állampolgárságra való tekintet nélkül, ingyenesen látogathatóak!
 

1-23 Ünnepi múzeumlátogatás - a nemzeti ünnepen ingyenes!


A kulturális miniszter engedélyével rendelkező muzeális intézmények a nemzeti ünnepeken, így augusztus 20-án is ingyen látogathatók - az ingyenesség általában az állandó kiállításokra, valamint az ünnepi programokra vonatkozik.



Most ezekből sorolunk fel 23-at, de érdemes a lakóhelyed környékén is megérdeklődni, hogy adott múzeumra érvényes-e ez a rendelet. A legegyszerűbb a múzeumok honlapján körülnézni, a Jegyárak, információk menüpontnál szokták megadni ezt az információt.

13 ingyenes budapesti múzeum augusztus 20-án - az állandó kiállítások ingyen látogathatók:
- Természettudományi Múzeum
- Szépművészeti Múzeum
- Szentendrei Skanzen (itt külön programmal is készülnek a hosszú hétvégére, lásd lejjebb)
- Iparművészeti Múzeum
- Magyar Nemzeti Múzeum
- Aquincumi Múzeum és Fürdőmúzeum
- Földalatti Vasút Múzeum
- Terror Háza
- Petőfi Irodalmi Múzeum
- Néprajzi Múzeum
- Magyar Földrajzi Múzeum
- Tűzoltó Múzeum
- Hadtörténeti Intézet és Múzeum

10 ingyenes vidéki múzeum augusztus 20-án - az állandó kiállítások ingyen látogathatók:
- Kohászati Múzeum (Miskolc)
- Balatoni Múzeum (Keszthely)
- Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum (Hatvan)
- Savaria Múzeum (Szombathely)
- Laczkó Dezső Múzeum (Veszprém)
- Janus Pannonius Múzeum (Pécs)
- Móra Ferenc Múzeum (Szeged)
- Szent István Király Múzeum (Székesfehérvár)
- Tornyai János Múzeum (Hódmezővásárhely)
- Jósa András Múzeum (Nyíregyháza)

Program: Ünnepi múzeumlátogatás
Helyszín: Budapest és vidék
Időpont: 2019.08.20.
Bővebb információ »
 

x szuper családi program az augusztus 20-ai hosszú hétvégére országszerte


1.  Augusztus Huszadika 2019 - Budapest


A fővárosban a nemzeti ünnep központi rendezvényei az elmúlt évekhez hasonlóan három napon keresztül tartanak.

Már augusztus 17-én, szombaton elkezdődik a Mestersége ünnepe a budai Várban. A rendezvény főszereplői a magyar kézműves mesterek, a  több, mint 800 hazai és határon túli mester mellett a fesztivál évek óta vendégül lát külföldi kézműveseket is. A 33. Mesterségek Ünnepe díszvendége Japán lesz, a távol-keleti országból húszan érkeznek, akik tradicionális kézműves foglalkozásokat és termékeket mutatnak be - az érdeklődők egyebek közt ismerkedhetnek a népi tárgykultúrával, kipróbálhatják a népi mesterségeket, megcsodálhatják a kézművesek míves munkáit, találkozhatnak kokesi fababakészítővel, furosiki kendőcsomagolóval, megismerhetik a mizuhiki csomózást és sok más, különleges mesterség képviselőit.

Fő téma idén a Lábbeli, fókuszban a szegedi papucs, melyhez kapcsolódóan kiállítások, divatbemutatók várják az érdeklődőket, el lehet lesni a cipész mesterek titkait és az is kiderül, hogy hogyan értelmezik újjá a hagyományokat, a hagyományos lábbeliket kortárs, magyar cipőtervezők.

Mindezek mellett egész napos színpadi programok, táncelőadások, gyermekjátszók, koncertek és igazi fesztiválhangulat is vár mindenkit augusztus 17. és 20. között a budai Várban. A rendezvény belépőjegyes.

A Magyar Ízek Utcája a Várkert Bazár előtt augusztus 18-án, vasárnap nyílik meg és a három napon át várja a látogatókat a Kárpát-medence népi gasztrokultúrájának bemutatásával. Ugyancsak itt lehet megkóstolni az idei ország tortája verseny győztes finomságait: a Boldogasszony csipkéje elnevezésű Magyarország tortáját, valamint a Kicsi gesztenye névre keresztelt Magyarország cukormentes tortáját.

Lesznek gyerekprogramok és koncertek, fellép mások mellett a Hooligans, Deák Bill Gyula, a Beatrice és a Csík Zenekar.

Az augusztus 20-i programok a Kossuth téri ünnepséggel kezdődnek beszédekkel és tisztavatással, majd a Magyar Honvédség légi parádét tart a Lánchíd és a Parlament közötti Duna szakasz felett. Az 50 percesre tervezett programon tizennégy repülőgépet - köztük Gripeneket -, helikoptereket és motorcsónakokat láthatnak a nézők.

augusztus 20 programok 2019

Idén is lesz ünnepi szentmise és Szent Jobb-körmenet a Szent István-bazilikában, a Szent Koronát pedig egész nap meg lehet nézni az Országházban.

Az augusztus 20-i fővárosi esti tűzijátékra több mint 26 ezer látványeffektet használnak, amelyet a legkorszerűbb speciális szoftver segítségével terveztek. A tűzijátékot kilenc helyszínről (a Duna két szakaszán összesen hét uszályról és pontonról, a Lánchídról, valamint az Erzsébet hídról) lövik fel és idén is lesz meglepetés.

Program: Augusztus Huszadika
Helyszín: Több helyszínen, Budapest
Belépő: A Mesterségek Ünnepének kivételével a rendezvény ingyenesen látogatható.
Időpont: 2019.08.17-20.
Bővebb információ »
 

2. Hírös7 Fesztivál - Kecskemét


Az idei évben sem aprózzák el a programkínálatot a szervezők: egyebek közt Hírös Vágta, nemzetközi táncgála, augusztus 20-án Kenyérszentelő ünnepség, musicalsztárok fellépése várja a látogatókat, de lesz Ákos nagykoncert, Abba tribute band, tűzijáték is. Sőt, augusztus 23-25-ig a fiatalokra koncentrálnak, lesz tanévnyitó fesztivál dj-vel, valamint augusztus 25-én, vasárnap Családi nap gyermekprogramokkal és babakocsis felvonulással.

Program: Hírös7 Fesztivál - Hírös7 Classic és Hírös7 New Generation
Helyszín: Kecskemét
Belépő: Ingyenes
Időpont: 2019.08.17-25.
Bővebb információ »
 

3. Szentendrei Skanzen


Az első világháború alatti és utáni mindennapokat mutatja be a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum augusztus 17. és 20. között élő történelmi jelenetekkel, múzeumi színházzal és tematikus túrákkal.

A háborús életképek egyenruha-, felszerelés- és fegyverzetbemutatóval egészülnek ki, az első világháború eseményeit a Döntések és döntéshozók című interaktív társasjáték hozza közelebb, ahol a feladatok megoldásához korhű tárgyakat kell megvizsgálni, morzét kell fejteni vagy korabeli cikkekben kell válaszokra lelni.

A tematikus vezetett túrák résztvevői megismerhetik a hátország életét és katonakönyvvel járhatják végig a múzeum első világháborús helyszíneit. A programokat ismeretterjesztő beszélgetések, játékos kiképzés, valamint a korszakhoz kapcsolható kézműves foglalkozások egészítik ki. Az érdeklődők többek között bodzapuskát készíthetnek, keszkenőt hímezhetnek, katonadalokat tanulhatnak és megkóstolhatják a háború alatt jellemző ételeket.

A rendezvényt augusztus 20-án a Sebő Együttes koncertje zárja.

Program: Fronton innen, fronton túl
Helyszín: Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre
Belépő: augusztus 17-19-én a normál nyitvatartási napokon érvényes belépőjegy váltható, augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen azonban ingyenesen látogatható.
Időpont: 2019.08.17-20.
Bővebb információ »
 

4. Nyírségi Nemzetközi Néptáncfesztivál 2019 - Nyíregyháza


Nyolc ország több mint háromszáz táncosa és ötven zenésze vesz részt az augusztus 15-én, csütörtökön kezdődő 9. Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztiválon Nyíregyházán.

Az öt napon át, augusztus 15-20-ig tartó folklórprogramot ebben az évben az augusztus 20-ai ünnepséggel együtt rendezik meg a nyírségi nagyvárosban, ahová a helyi együttesek mellett Bulgáriából, Szerbiából, Thaiföldről, Indiából, Indonéziából, Mexikóból és Brazíliából várnak összesen tizenegy néptánccsoportot. A külföldi együttesek mellett az Igrice és a Szabolcs Néptáncegyüttes, valamint a Figurás és a - fennállásának 45. évfordulóját ünneplő - Nyírség Táncegyüttes lép majd fel a nyíregyházi közönség előtt.



Az augusztus 16-i, pénteki fesztiválnyitó után gálaműsort adnak az együttesek a Kossuth téren, augusztus 17-én, szombaton pedig a tánccsoportok a közönség közé vegyülve külön-külön is bemutatják táncaikat, viseleteiket és gasztronómiájukat, míg este a kulturális központban a dramatikusabb, komolyabb koreográfiát igénylő táncszínházi művek kerülnek középpontba.
Augusztus 19-én, hétfőn valamennyi résztvevő együttes Világok tánca címmel közös műsort mutat be a szabadtéri színpadon.

A fesztivál az augusztus 20-i városi ünnepséghez is kapcsolódik, a késő délután kezdődő ünnepi program után csoportok zenei együtteseinek világzenei koncertje következik, majd gálaműsorral és tűzijátékkal zárul a Szent István-napi ünnepség és a néptáncfesztivál.

Program: Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztivál
Helyszín: a város több pontján, Nyíregyháza
Belépő: A legtöbb program ingyenes
Időpont: 2019.08.15-20.
Bővebb információ »
 

5. Székesfehérvári Királyi Napok 2019 - Székesfehérvár


Látványos fesztiválnyitány, fúvósok és katonazenészek, nyolc ország néptáncosai, a Dunántúl öt tájegységének hagyományőrzői, a Koronázási Ünnepi Játékok számtalan, középkort idéző programja, a szertartásjáték előadásai és a hazai könnyűzenei élet legjobbjainak koncertjei várják a Székesfehérvári Királyi Napok vendégeit augusztus 9. és 20. között.

A néptáncfesztivál esti színpadi bemutatói mellett délelőttönként a királyi játéktér, délután térzene várja a belvárosban járókat, a Táncházban pedig gyerekjátszót tartanak a külföldi együttesek.

A Zichy színpadon koncertekkel szórakoztatják a kicsiket és nagyokat: augusztus 16-án operett- és musicalslágerek hallhatók, augusztus 17-én Rúzsa Magdi lép fel, augusztus 18-án, vasárnap pedig a Blahalouisiana Szimfonik koncertezik.

A Koronázási szertartásjáték augusztus 17. és 19. között tekinthető meg a Nemzeti Emlékhelyen, a Városház téren pedig a muhi csata elevenedik meg egy óriási sakktáblán, élő szereplőkkel.

Az augusztus 20-i programok a tűzijáték előtt a Táncra, Magyar! műsorával zárulnak, amelyben idén az Alba Regia Táncegyüttes 70 éves jubileumi előadását láthatja a közönség.

Program: Székesfehérvári Királyi Napok
Helyszín: Székesfehérvár belvárosa
Belépő: A legtöbb program ingyenesen látogathatók.
Időpont: 2019.08.9-20.
Bővebb információ »
 

6. Páneurópai Piknik 2019 - Sopron


Koncertekkel, megemlékezéssel és kerekasztal-beszélgetésekkel ünneplik Sopronban a Páneurópai Piknik 30. évfordulóját és az államalapítás ünnepét augusztus 17. és 20. között.

Augusztus 17-én, szombaton Sopron 1989 címmel a Várkerületen szabadtéri fotókiállítást mutatnak be Lobenwein Tamás képeiből, amelyeket a határáttörés pillanataiban készített. A gyermekeket 17-én, 18-án és 20-án egész nap szabadtéri népi játékok, interaktív foglalkozások várják.

Délután Sopron Város Fúvószenekara mazsorettekkel, majd a Kócos Gólyalábasok vonulnak fel. Kora estétől könnyűzenei koncerteket tartanak, ahol fellép a Beatrice és a Wellhello.

Augusztus 18-án, vasárnap a veteránautó-kiállítás mellett este fellép mások mellett a Mr. President, a Groove Coverage, a Kozmix, Erős vs. Spigiboy és a Spy the ghost.

Augusztus 19-én, hétfőn egész napos programsorozat várja az érdeklődőket a Páneurópai Piknik Emlékparkban családi programokkal és koncertekkel. Aznap este 19 órától tartják a hagyományos Európa-koncertet a Fertőrákosi Barlangszínházban, ahol a Lipcsei Szimfonikus Zenekar és a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar tagjaiból álló hetven fős együttes lép fel Oláh Vilmos hegedűművész közreműködésével, Kamp Salamon vezényletével.

Augusztus 20-án, kedden kilenc órától ünnepi szentmisét, kenyér- és borszentelést tartanak a Szent István-templomban. Délután a Várkerületen a gyermekeket arcfestés, kézműves sátor és T. Horváth József gyermekműsora várja. Lesz még óriásbuborék-show, majd az Aszerdusz Tűzzsonglőr és Tűztáncos csoport tart bemutatót. A napot a Ghymes koncertje zárja.

Program: Páneurópai Piknik 2019
Helyszín: Sopron, több helyszín
Belépő: ingyenes
Időpont: 2019.08.17-20.
Bővebb információ »


7. Augusztus 20. 2019 - Pécs


Bábszínházi előadással, koncerttel, kézműves vásárral és jótékonysági kenyérárusítással várják a pécsi belvárosba látogatókat az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án délután.

A város főterén, a Széchenyi téren már délután fél háromkor elkezdődnek a programok a Pécsi Jótékony Nőegylet kenyérárusításával.     

Első szórakoztató programként négy órától Fabók Mancsi Bábszínháza mutatja be a A székely menyecske meg az ördög címmel; a megelevenedő népmese elsősorban a 6-11 éves korosztálynak szól.



Utána kezdődik az ünnepi műsor a 15 éves Misina Néptáncegyüttessel és a Sárarany Zenekarral. Beszédet mond Páva Zsolt, Pécs polgármestere és Nyúl Viktor atya.     

Este hattól ünnepi szentmisét tartanak a dzsámiban, majd fél kilenctől Kalapács József, Rudán Joe, Mr. Basary, Tóth Reni és Varga Miklós részvételével koncertet ad a hat esztendeje nemzeti rockopera részletek bemutatására alakult Attila Fiai Társulat. Műsorukban részletek hallhatók majd többek között az István, a király, a Honfoglalás, az Egri csillagok, az Attila - Isten kardja, a Csaba királyfi, az Árpád népe, a Sacra Corona, a Cantus Hungaricus és a Kőműves Kelemen legismertebb dalaiból.

Program: Augusztus 20. 2019
Helyszín: Pécs
Belépő: ingyenes
Időpont: 2019.08.20.
Bővebb információ »
 

8. Bujtor István Filmfesztivál 2019 - Balatonszemes


Augusztus 17-én, szombaton kezdődik a Bujtor István Filmfesztivál Balatonszemesen, ahol a filmvetítések mellett egyebek mellett színházi előadásokkal, emlékkiállítással, szabadtéri koncertekkel és ételkóstolóval is várják az érdeklődőket augusztus 20-ig.

A Balázs Béla-díjas színművész, filmrendező, producer, színházigazgató emléke előtt tisztelgő, tizedik alkalommal megrendezendő eseményre a művész életműve nyomán valamilyen titokkal, bűnüggyel, rejtéllyel, humorral, az emberi élet sokszínűségével, továbbá költészettel kapcsolatos filmmel lehetett nevezni. A nyilvános vetítésre kerülő filmeket 106 alkotás közül választották ki, Magyarországról és külföldről is neveztek be a versenyre filmeket. A Janisch Attila vezette zsűri összesen 52 filmet választott be a versenyprogramba.

A fesztivál megnyitója augusztus 17-én este lesz Balatonszemesen, ahol az Ötvös Csöpi-filmekből jól ismert rendőr Zsiguliból szállnak majd ki az alkotók és a művészek klottgatyában és zakóban. A szabadtéri moziban pedig sorrendben levetítik az Ötvös Csöpi-filmeket.

Az augusztus 20-ig tartó fesztivál számos érdekességet tartogat az érdeklődőknek, például a balatonszemesi kikötőből induló Bujtor-hajók kirándulni viszik a családokat, a művelődési háznál kézműves vásárra, ugyanott és a szemesi sétányon Bujtor István kedvenc ételeinek kóstolójára várják a látogatókat.

Bujtor István emléke előtt kiállítással is tisztelegnek, amelyen a közönség megtekintheti a Pogány Madonnát, az Ötvös Csöpi-filmek első darabjának szimbólumát is. A fesztivál programját színházi előadások, koncertek, retro utcabál és slam poetry-előadás is színesíti.

Augusztus 20-án a tűzijáték este 10-kor kezdődik a Zenepavilon parkban, utána pedig retro diszkó és utcabál lesz Várkonyi Attilával, azaz DJ Dominique-kal.

Program: Bujtor István Filmfesztivál
Helyszín: Balatonszemes
Belépő: a szabadtéri fesztiválprogramok ingyenesek
Időpont: 2019.08.17-20.
Bővebb információ »
 

9. XIII. Bor- és Csemegeszőlő fesztivál és Szent István napi ünnepség - Vonyarcvashegy


A XIII. Bor- és Csemegeszőlő fesztivál négy napján kézművesek utcájával, finom falatok és ízletes borok kínálatával várják a látogatókat augusztus 16. és 19. között a rendezvénytéren. A színpadon zenei fellépők sokasága garantálja a jó hangulatot. A gyerekeknek zenés program, bohócműsor készül, hogy ők se unatkozzanak, esténként pedig utcabáltól lesz hangos a környék.

Augusztus 20-án pedig ünnepi beszéddel, kenyérszeleteléssel és kenyérkóstolással várják az érdeklődőket.

Program: XIII. Bor- és Csemegeszőlő fesztivál és Szent István napi ünnepség
Helyszín: Rendezvénytér, Vonyarcvashegy
Belépő: Ingyenes
Időpont: 2019.08.16-20.
Bővebb információ »
 

10. Galiba Gyermekfesztivál és Virágkarnevál 2019 - Debrecen


Augusztus 20-án este a Karneváléj elnevezésű stadion show-n kétezer fellépő lesz, az augusztus 14-tól 21-ig tartó karneváli héten pedig több mint száz program között válogathatnak az érdeklődők. Az 50. debreceni virágkarneválon pedig 18 virágkocsi, 10 hazai és 17 külföldi művészeti csoport mutatkozik majd be a karneváli menetben.


A tavalyi felvonulás egyik virágkocsija - Fotó: debreceniviragkarneval.hu

Az idei karneváli menetben látható kompozíciók egyrészt tisztelegnek a több mint ezeréves magyar államiság és az államalapító Szent István király előtt, köszöntik az életet adó új kenyeret, másrészt felidézik a régi karneválok hangulatát.

A karneválra Belgiumból, Hollandiából, Horvátországból, Indonéziából, Japánból, Kolumbiából, Németországból, Olaszországból, Oroszországból, Romániából, Spanyolországból, Tajvanról, Törökországból és Ukrajnából érkeznek művészeti csoportok, a tíz magyarországi együttes mellett 17 külföldi vonul majd fel a virágkocsik között a Nagyállomástól induló, a Nagytemplom mellett elhaladó és a Nagyerdőbe tartó karneváli menetben.

A virágkarneválhoz kapcsolódva is idén is megrendezik a Galiba gyermekfesztivált: augusztus 15-től 21-ig a Békás-tó Lurkó ligetében, a nagyerdei vidámparkban és a Nagyerdei Stadion rendezvényterén változatos ingyenes programokkal várják majd a családokat. A Debreceni Virágkarneválhoz kapcsolódó fesztivál programjai között koncertek, bűvészműsor, színpadi előadások, zenés-táncos vigadalom, shaolin bemutató, táncház és rolleres felvonulás is szerepel. A rendezvényen fellép mások mellett Szalóki Ági, az Agyagbanda és a Rutkai Bori Banda is.

Program: Galiba Gyermekfesztivál és Virágkarnevál 2019
Helyszín: Debrecen
Belépő: A virágkarneválra jegyet kell váltani, a gyermekfesztivál ingyenes, sőt, augusztus 18-án a debreceni Vidámparkba is ingyenes a belépés!
Időpont: 2019.08.15-21.
Bővebb információ »
 

11. Szent István király ünnepe és XV. Bor- és Gasztro fesztivál - Hódmezővásárhely


Az ünnepi programsorozat augusztus 16-20. között kerül megrendezésre Hódmezővásárhelyen. Augusztus 16-án, péntek este ünnepi zászlófelvonással kezdődik a fesztivál, majd négy napon keresztül előadások, koncertek, játékok, minőségi borok és pálinkák kínálatával készül a város az ünnep alkalmából.



A színpadon népszerű hazai fellépők és műsorok, garantálják a jó hangulatot, a kisebbeknek pedig meseszínházzal, gyermekkoncerttel készülnek a szervezők. Augusztus 20-án, kedden 22:00-kor tűzijátékkal zárul az este.

Program: Szent István király ünnepe és XV. Bor-és Pálinkafesztivál
Helyszín: Hódmezővásárhely, több helyszínen
Belépő: Ingyenes
Időpont: 2019.08.16-20.
Bővebb információ »
 

12.  Augusztus 20. 2019 - Győr


A Győr Augusztus 20. rendezvény három napon át, augusztus 18. és 20. között tartó szórakozást kínál az egész család számára. Amire biztosan számíthatnak a kilátogatók: népszerű fellépők (Majka, Kis Grofó, Bódi Guszti, Lagzi Lajcsi, Pápai Joci, Náksi, Kozmix...), bemutatók, meseelőadások, bohócok, szórakoztató programlehetőségek az ünnepség, család, szórakozás jegyében.

A három napos rendezvényt augusztus 20-án este 22:45-kor tűzijáték zárja.

Program: Győr Augusztus 20.
Helyszín: Marcalváros, Szentlélek tér, Győr
Belépő: Ingyenes
Időpont: 2019.08.18-20.
Bővebb információ »
 

13. Szent István Ünnepe - Keszthely


A Szent István Ünnepe rendezvényen augusztus 17-től 20-ig minden nap késő délután gyermekkoncert szórakoztatja a kicsiket, míg a felnőttek színvonalas koncertekre, színpadi fellépőkre és utcabálra számíthatnak. Augusztus 20-án, kedden este, 21:00-kor kerül sor a tűzijátékra a Balaton partján.

Program: Szent István Ünnepe
Helyszín: Balaton-part, Fő tér, Keszthely
Belépő: Ingyenes
Időpont: 2019.08.17-20.
Bővebb információ »
 

14. Szent István napok 2019 - Mosonmagyaróvár


Négynapos ingyenes fesztivállal várják az érdeklődőket augusztus 17. és 20. között Mosonmagyaróváron, a Szent István Napokon.

Augusztus 17-én a fúvószenéé lesz a főszerep, a fesztivál első napján lesz ugyanis a VI. Nemzetközi Fúvószenei Találkozó, amelyen a helyiek mellett külföldi és magyar vendégzenekarok lépnek színpadra. Utána az Ataru Taiko Ütőegyüttes, majd a Fourtissimo zenekar következik, 22 órától pedig a legendás amerikai fesztivál 50. évfordulójára készült, Woodstock 50 című produkciót láthatják az érdeklődők.

Augusztus 18-án retró bulira várják a közönséget, Szikora Róbert és az R-Go, valamint a Neoton Família sztárjai lépnek színpadra, majd utcabál zárja az estét.

Augusztus 19-én Cirkusz az egész világ címmel egész délután gólyalábasok, zsonglőrök, pantomimesek idézik meg a cirkusz világát. A délután és az este folyamán Takáts Eszter, a Budapest Bár, a Quimby és a Mary PopKids is fellép.

Augusztus 20-án délelőtt ünnepséggel, koszorúzással és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket, közben óriásbográcsban mintegy 1500 adag halászlé készül.

A programsorozatra idén először rendhagyó produkcióval készülnek a helyi táncosok, a Fesztivál utcán közel kétszázan táncolnak majd együtt.

Az idei Szent István Napok rendezvénysorozatot az István, a király rockopera koncertváltozata zárja Feke Pál és Dolhai Attila főszereplésével.

Program: Szent István napok 2019
Helyszín: Mosonmagyaróvár, több helyszín
Belépő: Ingyenes
Időpont: 2019.08.17-20.
Bővebb információ »

Ez is érdekelhet!
Ingyenes múzeumlátogatás a nemzeti ünnepeken és bizonyos hétvégi napokon - Mikor hova érdemes menni a családdal? »

Forrás: MTI, események honlapjai
Fotók: Pixabay, események honlapjai

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2019.08.15