Diákolimpia GameTime2 2021: 8 sportág, 12 kihívás, értékes jutalmak - Ha a gyerek szereti a sportokat, nevezzetek még ma!

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Diákolimpia GameTime2 2021: 8 sportág, 12 kihívás, értékes jutalmak - Ha a gyerek szereti a sportokat, nevezzetek még ma! A 10-14 éves gyerekek aktivizálására újra elindítja online játékát a Magyar Diáksport Szövetség. Foci, kézilabda, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz, torna, atlétika és multisport témakörökben indul a versengés. A nyolc sportágban, egyenként tizenkét kihívással induló Diákolimpia GameTime2 a felfüggesztett diáksportversenyeket, közte a Diákolimpiát igyekszik pótolni a résztvevő sportolók és pedagógusok számára.

A kihívásokat ezúttal is kiváló élsportolók mutatják be, többek között Dzsudzsák Balázs, Hanga Ádám, Baji Balázs, Ligetvári Patrik, Kovacsics Anikó, Lukács Viktória, és az Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Balogh Gábor is.

8 sportágban indul a verseny
A Diákolimpia GameTime2 kihívásain 8 különféle sportágban - labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz, torna, atlétika és multisport - vehetnek részt a diákok.



A játék ezúttal a Diákolimpia® versenyrendszeréhez igazodik, vagyis 3-3 körzeti, megyei és országos gyakorló feladatot, illetve minden szinthez kapcsolódóan egy-egy összetettebb feladatot tartalmazó döntőt kell teljesíteni a diákoknak, és a teljesítésekről szóló videókat fel kell tölteni a játék felületére.

A leglelkesebb résztvevő diákok, a legtöbb tanulót bevonó pedagógusok ezúttal pontokat gyűjthetnek, amelyeket sportszerekre, sportruházatra és elektronikai eszközökre válthatnak be.

Mit kell tenned, hogy te is részt vehess?
1. Regisztrálj a Diákolimpia® felületére - csak 2006 és 2010 között született diákok játszhatnak!
2. Válaszd ki a sportágadat, melegíts be és teljesítsd hétfőnként a kihívásokat
3. Vedd is fel videóra, mit hogyan kell csinálni - a videót vágatlan formában, zenei aláfestés nélkül töltsd fel

A programot az MDSZ saját közösségi média csatornáin népszerűsíti: a Diákolimpia Facebook-on, az MDSZ YouTube csatornáján, és a fiataloknak szóló DO60 Instagram és Tiktok csatornákon. A kampány a freestyle BMX-versenyző, és Exatlonból ismert Kempf Zozo kihívásával indult.

- Minden sportolni, versenyezni szerető gyerek és tanár nehezen viseli a lassan egy éve tartó nehéz helyzetet, amelyre lehetőségeinkhez mérten igyekszünk reagálni mi is. A tavalyi jó példa alapján bízunk benne, hogy az izgalmas feladatok, a challenge-ekre invitáló példaképek és az értékes jutalmak megmozgatják a gyerekeket és tanáraikat is, és rengeteg ügyes résztvevőt tudunk majd díjazni a játék végén - nyilatkozta Balogh Gábor, az MDSZ elnöke.

Értékes nyeremények
A korai videófeltöltésért három értékes nyeremény: egy JBL hangszóró, egy elektromos roller és egy iPad 8 kerül kisorsolásra, a sportágak legügyesebb versenyzői többek között válogatott felszereléseket, fülhallgatókat, rollereket nyerhetnek, a sikeresen toborzó pedagógusok pedig okosórákat, sportszereket, sportruházatot szerezhetnek a gyűjtött pontokért.

A részletes programot a részvételi szabályzattal együtt itt olvashatod »

Forrás: http://www.gametime.diakolimpia.hu
Fotó: Rawpixel

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2021.01.25