Húsvéti hosszú hétvége: Hol sétálhatsz egyet Budapesten a járványhelyzet alatt? - Parkok, kirándulóhelyek, tavak

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Húsvéti hosszú hétvége: Hol sétálhatsz egyet Budapesten a járványhelyzet alatt? - Parkok, kirándulóhelyek, tavak Ismét megnyitja a gyalogosok és a biciklisek számára a húsvéti hétvégén a pesti rakpartot a fővárosi önkormányzat, emellett számos jó hely vár a fővárosban és környékén, ha sétálnál egyet. Ismét megnyitja a gyalogosok és a biciklisek számára a húsvéti hétvégén a pesti rakpartot a fővárosi önkormányzat - közölte a Főpolgármesteri Hivatal április 1-jén, csütörtökön az MTI-vel. Emellett számos jó hely vár a fővárosban és környékén, ha sétálnál egyet.

A húsvéti hosszú hétvégén megnyitják a rakpartot a gyalogosoknak
Péntektől négy napon át ismét birtokba vehetik a gyalogosok és a kerékpárosok a pesti rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között. A rakpart pénteken reggel 6 órától húsvét hétfőn este 7 óráig lesz lezárva az autós forgalom elől - olvasható a hivatal közleményében.

Mint írták, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) kollégái a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal és a Budapest Közúttal közösen zárják le a rakpartot az autósok elől. A FÖRI munkatársai - a járványhelyzetre tekintettel - folyamatosan figyelmeztetik az arra közlekedőket a járványügyi szabályok betartására, a maszkviselés és a távolságtartás szabályaira.


16. kerület, Naplás-tó

Az a cél, hogy ne egy helyen gyűljenek össze az emberek
A főváros azon az állásponton van, hogy ha nem nyitja meg a rakpartot, teret biztosítva a szabadidős tevékenységekhez, akkor Budapest más zöld területein gyűlnek össze túl sokan, mint múlt hétvégén például a Margitszigeten vagy a Városligetben - írták, hozzátéve: a jó időre tekintettel, "kijárási korlátozások kormányzati elrendelése nélkül" várhatóan megint sokan mennek ki a szabadba, így valószínűleg a rakpartra is, ezért a Budapesti Közlekedési Központ táblákat helyez ki, amelyek felhívják a figyelmet a járványügyi szabályok betartására. Emellett a húsvéti ünnepi hétvégén a rendőrök is fokozottan segítik és figyelik a maszkviselés és a távolságtartás szabályainak betartását, különös tekintettel a Margitszigetre és a rakpartra.

Hol lehet sétálni egyet Budapesten a kijárási korlátozás idején?
A közleményben kitértek arra is, hogy Budapesten csaknem 860 hektár természetvédelmi terület és számos kevésbé használt zöldfelület van, ahol a tömeget elkerülve is lehet - a távolságtartás járványügyi szabályait betartva - sétálni vagy sportolni.

Az enbudapestem.hu egy térképen gyűjtötte össze, hogy hova érdemes menni a fővárosban, az egyes helyekre kattintva szuper ötleteket találhatsz egy jó kis tavaszi sétához.

20 szuper ötlet, ha elkerülnéd a Margitszigetet és a Városligetet:
- Csepeli Kolonics-sétány
- Hármashatárhegyi reptér
- Mogyoródi patak
- Mocsárosdűlő
- Hosszúréti patak
- Apácarét
- Katalin tó
- Papírsárkány röptető
- Rákos patak bringaút
- Naplás-tó
- Szemlő-hegyi barlang parkja
- Tamariska domb
- Mátyás király vadaskertje
- Páskomliget parkerdő
- Újtelepi parkerdő
- Halmi erdő
- Terebesi erdő
- Apáthy szikla
- Rupp hegy
- Merzse mocsár



Forrás: MTI, énbudapestem.hu
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2021.04.01