Halloween gyerekprogramok Budapesten és vidéken: Állatkerti Halloween, tökfaragás, jelmezverseny, lámpás felvonulás, cukorkagyűjtés

Szülők lapja

Halloween

Szülők lapja


Halloween gyerekprogramok Budapesten és vidéken: Állatkerti Halloween, tökfaragás, jelmezverseny, lámpás felvonulás, cukorkagyűjtés Itt az őszi szünet, és hagyományosan erre az időszakra esik október 31-e, Halloween is, amikor kifejezetten jólesik egy kis borzongás vámpírokkal, szellemekkel, faragott tökökkel. A hét legizgalmasabb gyerekprogramjai közül válogattunk. Itt az őszi szünet, és hagyományosan erre az időszakra esik október 31-e, Halloween is, amikor kifejezetten jólesik egy kis borzongás vámpírokkal, szellemekkel, faragott tökökkel.

Szerencsére nem csak felnőtteknek kínálnak különleges programokat, hanem a kisebbek sem maradnak ki a mókából - most a hét izgalmas Halloween gyerekprogramjai közül válogattunk párat.


 

október 29., péntek
Budapesti Állatkert - Állatkerti Halloween


A tulajdonképpeni Halloween, azaz mindenszentek előestéje előtt, október 29-én pénteken este tartják meg az állatkerti halloweent. Azért akkor, hogy mert aki aznap este sokáig fennmarad, annak még ott az egész hosszú hétvége, hogy kipihenje magát.

Ezen a napon napközben az Állatkert a szokásos rend szerint működik, majd este bezár, 18 órakor pedig újra kinyit, már az állatkerti halloweenre érkező látogatók előtt. Az éjjel 11 óráig tartó különleges hangulatú eseményen tűzzsonglőrökkel, tűztánccal és más tüzes produkciókkal, remek szelfi-, illetve fotótémát kínáló halloweeni installációval, családi tökfaragással, kézműves foglalkozásokkal, bátorságpróbával, rémmesékkel, boszorkányos arcfestéssel, boszorkánykonyhával, mécsesek ösvényével és vurstlival várják az érdeklődőket, és az is kiderül, hogy miért tartanak egyes állatokat rémisztőnek, vagy hogy a régi idők embere miért hozott bizonyos állatokat összefüggésbe a szellemekkel, vagy éppen a boszorkányokkal.



A jelmezben, arcfestéssel vagy töklámpással érkező 14 éven aluli gyermekek jelképes árú, 200 forintos jeggyel léphetnek be, mindenki másnak 5500 forint lesz a belépőjegy. Az Állatkert javasolja az internetes felületen történő jegyváltást, hiszen a jegyek korlátozott számban érhetők el.
Még több infó »
 

október 29., péntek, 18:00-21:00
Budapest, Füvészkerti esti séta


Sétálj este a növények között, ismerd meg a Füvészkert legkülönlegesebb növényeit szakvezetéssel. 2021. október 29-én, pénteken 18.00-21.00 óra között tematikus szakvezetések indulnak óránként. A séta körülbelül 60 percig tart. Jegy ára, mely tartalmazza a Füvészkerti belépőjegyet is: 3900 Ft/db

A következő szakvezetésekre számíthatsz:
18h Mérgező és rovaremésztő növények Szakvezető: Schneider Zoltán
18h Mesék, babonák, legendák növényekről Szakvezetők: Orbán Ildikó és Pató Zsuzsa
19h Mérgező és rovaremésztő növények Szakvezető: Schneider Zoltán
19h Mérgező és különleges ehető növények Szakvezető: Kiss Noémi
20h Zseblámpás éjszakai túra Szakvezető: Schneider Zoltán
20h Mérgező és különleges ehető növények Szakvezető: Kiss Noémi
Még több infó »


október 30-31. szombat és vasárnap, 14:00-17:00
Budapest, Gozsdu udvar - Happy Halloween


A Gozsdu udvarban a halloweeni hétvégén a gyerekeket is várják, lesz arcfestés és tökfaragás is, hogy a kicsik se maradjanak ki a jóból.



Még több infó »
 

október 28., csütörtök 16:00-20:00
Budapest, Halloween a Kesztyűgyárban


Október 28-án 16:00 órától mindenkit várnak egy fergetegesen hátborzongató Halloween partyra a Kesztyűgyár Elvarázsolt Közösségi Házban (8. kerület, Mátyás tér 15.)! Lesz tökfaragás, játék, jelmezverseny, arcfestés és sok más, kicsik és nagyok is mehetnek!

Program:
- 16.00-17.00 Arcfestés
- 16:00-18:30 Halloween kvíz
- 17.00-18.00 Tökfaragó verseny
- 17.30-18:30 Szókereső játék
- 18.00-19.00 Jelmezverseny
- 19.30 Eredményhirdetés

Kézfertőtlenítés belépéskor kötelező, maszkviselés a program alatt ajánlott.
Még több infó »


október 27., szerda ÉS október 29., péntek 15:00-18:00
Budapest 12. kerület, Tündérkert - Mesés tökfaragó és tökfestő workshop


Tudod milyen volt Mazsola és Tádé tökháza vagy Hófehérke tökhintója? Mesés, szellemes, mókás tökfigurák, dekorációk, alkotások faragással és akril festéssel. Azt is elmesélik, mitől marad tartós a tökös alkotásod!



Az éles kések és és tökfaragás mellett megpakolják az asztalt festékekkel, pomponokkal, kreatív kellékekkel és mindenféle jósággal. Sok szeretettel várják a gyerkőcöket egy izgalmas és szellemes, de kicsit sem félelmetes tökfestő délutánra.

Részvételi díj uzsonnával: 3500 Ft/fő - Az ár tartalmaz egy tököt fejenként, festéket, faragó eszközöket, díszítő elemeket, és egy kötényt a program idejére, az utcai ruhák megóvása érdekében. Jelentkezés: tunderbolcsokozpont@gmail.com
Még több infó »


október 30., szombat 13:00-22:00
Budapest, Kutya egy hely - Kutya egy Halloween


Idén is eljön a rettegés napja, a Halloween! Egy egész napon át tartó szellemes fejtörőkben gazdag mulatsággal várnak mindenkit a Kutya egy helyen (7. kerület, Rottenbiller utca 39.), legyen szó kicsikről vagy nagyokról.

13:00-16:45 Gyerek-Halloween
- Találkozzatok mesebeli gonoszokkal, akik alig várják, hogy felfordulást okozhassanak
- Kóstoljatok olyan Gonosz-üdítőket, mint a Pókkövület, a Kátrányszörny, vagy épp Hádész Alvilága (minden ital alkoholmentes)
- Kérjetek jóslást az Árnyembertől
- Tervezzetek halloweeni stílust egy váratlan vendéggel
- Faragjatok tököt Űrből érkező őrült tudósunkkal és 626-os kísérletével
- Egyetek sütit, egyenesen Halloweenvárosból
- Fejtsétek meg Hádész kvízét, és nyerjetek édességcsomagot

18:15-22:00 Horror-Halloween (hogy a felnőttek se maradjanak ki a játékból)
- Találkozzatok híres horrorszereplőkkel, akik véresen komolyan veszik ezt az estét
- Kóstoljatok rémséges italokat, mint a Kátrányszörny, a Bohóc Lufija, vagy épp a Játékbaba Bosszúja (az italokat kérhetitek alkoholmentesen is)
- Egyetek sütit, egyenesen a Crystal Lake-ről
- Fejtsétek meg a Játékbaba kvízét, és nyerjetek finom italokat

Minden érdeklődő családot, gazdit és ebet szeretettel várnak!
Még több infó »
 

október 31., vasárnap 17:00-22:00
Budakeszi Vadaspark Halloween - Bor-Zoo-Ngo


Különleges esti programokkal készül a Budakeszi Vadaspark Halloween alkalmából. Október 31-én, vasárnap sötétedés után a látogatók megismerkedhetnek többek között a Vadaspark ragadozóinak éjszakai életével, a legbátrabbak pedig próbára tehetik magukat a Bátorságpróbánkon az új szaletlinél.

Halloween éjszakáján a Vadaspark látogatói farkas, medve, hiúz és sakál látványetetést nézhetnek végig, valamint Állatijó bemutatón, vagy Halloweeni szakvezetésen vehetnek részt. A sötétben zajló programokat nemcsak az teszi különlegessé, hogy a szakvezetések során rengeteg érdekesség hangzik el a kis- és nagyragadozókról, hanem az is, hogy a Vadaspark munkatársai boszorkánynak, vámpírnak és egyéb mesebeli lényeknek öltözve várják és kalauzolják a látogatókat.



Az egész estés interaktív pultoknál kicsik és nagyok egyaránt próbára tehetik bátorságukat, például a Tapi-Zooban, ahol különböző állati „alkatrészeket” vizsgálhatnak meg testközelből. A legbátrabbak csótányok és kukacok közé nyúlhatnak egy kis meglepetés ajándékért cserébe, más különleges programokon pedig közelebbről is megismerkedhettek a menyétekkel vagy a hangyákkal.

A programokon való részvétel a belépő árán felül ingyenes, azok a gyerkőcök akik pedig jelmezben érkeznek, fél áron léphetnek be a Vadasparkba. FIGYELEM! Halloween éjszakáján a Dinópark NEM tart nyitva!

Részletes program:
17:00 Kapunyitás
17:30-18:30 Állati jó bemutató (Színpad)
18:45-19:00 Farkas látványetetés
19:00-19:15 Medve látványetetés
19:30-20:30 Halloweeni szakvezetés (Indulás a Főbejárattal szembeni nagy térképtől)
20:00-20:15 Hiúz látványetetés
20:15-20:30 Sakál látványetetés
20:30-21:30 Állati jó bemutató (Színpad)
21:00 Pénztárzárás
22:00 Kapuzárás

Egész estés programok a Főbejárat melletti szaletliben:
17:00-22:00
– Tapi-Zoo (szőrök, koponyák, csontok és sok más hátborzongató dolog)
– Bátorságpróba
– A hangyák izgalmas világa
– Jótékonysági vásár
– Menő menyét játszóház

Belépő:
Gyerek (2-14 éves korig): 1400 Ft
Felnőtt: 2800 Ft
Bővebb infó »


október 31., szombat 13:00-tól
Budapest, Jelmezes cukorkagyűjtés a Lurdy Házban


Október utolsó napján, az angolszász Halloween napján a nyugati hagyomány szerint jelmezbe öltözve indulnak a gyerekek édesség gyűjtésre, ez idén is pontosan így lesz a Lurdyban!

Ha van kedved jelmezbe bújni és bejárva a Lurdy Házat cukrot, csokit, édességeket zsákmányolni, akkor ott a helyed! Október 31-én, délután 1 órakor keresd fel a az Info pultot és indulhat játék! Vajon kié lesz a legtöbb finomság?

A rendezvényen minden korosztály részt vehet, egyetlen feltétel a jelmez viselése. A rendezvény teljesen ingyenes, csupán helyszíni regisztráció szükséges majd. Várnak mindenkit 31-én délután a Lurdyban!
Még több infó »
 

október 28., csütörtök, 17:00-18:30
Budapest, Kőbányai Könyvtár, Kézműves foglalkozás - Halloweeni figurák


Rémesen jó programmal készül Halloweenre a Kőbányai könyvtár (10. kerület, Szent László tér 7-14.), kézműves foglalkozásokra várja a vállalkozó kedvű iskolás korú gyerekeket október 28-án 17:00-18:30 között.  

Az év leghátborzongatóbb délutánján halloweeni figurákat készíthetsz, sőt, egy kis meglepetéssel is készülnek.



A program ingyenes, de mivel a járványhelyzet miatt a programon résztvevők száma korlátozott (max. 25 fő), ezért a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztráció személyesen a könyvtárban vagy e-mailben (kiss.attila@fszek.hu).

A programokon 18 éven felüliek védettségi igazolvánnyal, 18 év alattiak védett felnőtt kíséretében vehetnek részt.
Még több infó »
 

október 29., péntek 17:00-
Lámpás felvonulás Hatvanban


Bátran vidd el a tökből faragott vagy üveg lámpásod! Világítsuk be a Kossuth teret!
Gyülekező: Tourinform Hatvan (Grassalkovich u. 8.) 17:00
Még több infó »


október 31., vasárnap, 19:00-23:00
Pécs, Mecsextrém park, Halloween est és éjszakai bobozás


Szellemes suhanásra invitálnak kicsiket és nagyokat az év utolsó éjszakai bobozásán a Mecsextrém parkba.

A program ideje alatt korlátlan rémcsúszás, közte meleg teával, forralt borral vendégelnek meg benneteket, sőt, cukorkaosztással is készülnek.

A helyszínen profi arcfestő áll rendelkezésre, de ami a legjobb, jelmezverseny is lesz! Szavazni 21:30-ig lehet majd, a 3 legtutibb jelmezes ajándékcsomagot kap.

Várják az összes éjszaka aktív vámpírt, zombit, múmiát és tökfejet az év legfélelmetesebb éjszakai erdei bobozására!

Program időtartama: 19.00-23.00
Jelmezverseny eredményhirdetés: 21:45
Belépő: 2490 Ft/fő

Az ár korlátlan bobozásra jogosít, más kedvezménnyel nem vonható össze. A belépőjegy az erdei bobnál helyben váltható meg (készpénz, bankkártya, SZÉP kártya szabadidő zseb vagy Erzsébet-utalvány Plusz ajándék zseb).
Még több infó »


október 31. 8:00-
Art & Garden Kertészet, Érd - Halloweeni tökfaragó verseny


Tökfaragásra fel! Készítsd el halloweeni dekorációdat, amivel most nyerhetsz is! Nincs más dolgod, mint kiválasztani készletükből a tökéletes alakú tököt, ízlésed és legjobb tudásod szerint kifaragni, majd Messenger-üzenetben elküldeni a fényképet az elkészült alkotásról.
Még több infó »

Forrás, fotó: Feltüntetve az egyes programoknál
Kezdőfotó: Rawpixel

Szülők lapja

Halloween

Szülők lapja


2021.10.26