Korcsolyapályák Budapesten 2021: 15 jégpálya, ahol idén várják a kicsiket és nagyokat - Kültéri és beltéri koripályák

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Korcsolyapályák Budapesten 2021: 15 jégpálya, ahol idén várják a kicsiket és nagyokat - Kültéri és beltéri koripályák Idén is több helyen várják a korcsolyázás szerelmeseit a fővárosban, a kisebb-nagyobb koripályák némelyikén ingyen korizhattok, sőt, ha még nem tudsz korizni, de szívesen megtanulnád, arra is több helyen van lehetőség. Idén is több helyen várják a korcsolyázás szerelmeseit a fővárosban, a kisebb-nagyobb koripályák némelyikén ingyen korizhattok, sőt, ha még nem tudsz korizni, de szívesen megtanulnád, arra is több helyen van lehetőség.

Összeszedtük, 2021 telén hol lehet korcsolyázni a fővárosban, a gyűjteményben találsz beltéri és kültéri jégpályákat egyaránt. Indulás előtt azért érdemes tájékozódni, hogy hol kell bemutatni a védettségi igazolványt, illetve kell-e maszkot viselni. Valamint hogy hol tartanak esetleg zárt körű rendezvényt, továbbá a nyitvatartás az ünnepnapokon is változhat.

Korcsolyapályák Budapesten 2021: 14 jégpálya, ahol idén várják a kicsiket és nagyokat - Kültéri és beltéri koripályák
 

15+2 budapesti korcsolyapálya, ahol 2021-ben korizhattok

 

Városligeti Műjégpálya
1146-Budapest, Olof Palme sétány 5.


November közepén kezdődött a korcsolyaszezon Magyarország legnépszerűbb és leghangulatosabb télisport-helyszínén, a Városligeti Műjégpályán.

A létesítmény felkészült személyzettel és kiváló minőségű eszközparkkal - benne 2000 pár kölcsönözhető korcsolyával - fogadja a látogatókat. A nagyközönség mellett a műjégpálya várja a legfiatalabb korosztályokat is - képzett oktatógárdával segítve az óvodai és iskoláscsoportokat -, továbbá központi helyszíne különféle sport- és vállalati rendezvényeknek, csapatépítéseknek.

A jegyeket - amelyeket évek óta változatlan áron vásárolhatnak meg a látogatók - a járványügyi szempontokat figyelembe véve érdemesebb online megvásárolni a Városligeti Műjégpálya internetes oldalán, de a helyi jegypénztárakban is van rá lehetőség.

A Városligeti Műjégpálya belső tereiben a maszkhasználat kötelező.
Bővebb infó »
 

Budapest Park Jégvilág
1095-Budapest, Soroksári út 60.


December 3-án nyit az eddig koncert-nagytánctérként ismert terület a 9. kerületben. Idén télen a korcsolya és a téli hangulat szerelmeseinek kedveznek a több mint 1200 négyzetméteres, monumentális jégpályával, a hét minden napján - hétköznap délutáni idősávban, hétvégén pedig egész nap, sőt, meghosszabbított nyitvatartással.

Korcsolyapályák Budapesten 2021: 14 jégpálya, ahol idén várják a kicsiket és nagyokat - Kültéri és beltéri koripályák

A Park területére belépni ingyenes, a koripálya használatáért viszont fizetni kell, jegyárak 749 forinttól, egy jeggyel 90 percig lehet a korcsolyapályán tartózkodni.
Bővebb infó »
 

Westend tetőkert - Winter Wonderland
1062-Budapest, Váci út 1-3.


A Westend és az Eötvös10 közösen hangolódik az ünnepekre a karácsonyi mesevilággá varázsolt Tetőteraszon. A jégkorcsolyák élének karcos hangja, a forralt bor összetéveszthetetlen ünnepi illata, és a közös, feledhetetlen élmények kerülnek főszerepbe a megadott adventi hétvégéken.

A bevásárlóközpont tetején november 15-től december 31-ig lehet korcsolyázni, a jégpálya 10 év alatti gyerekek számára, valamint érvényes 6. kerületi lakcímkártyával rendelkezőknek ingyenesen használható.

10 éves kor felett a belépő 1500 forint, melyért cserébe egy 1500 forint értékű Westend ajándékkártyát adnak. Ennek összeg teljes egészében levásárolható kártyán jelölt időpontig az üzletközpont közel 150, ajándékutalványt elfogadó üzletében. Korcsolyabérlés 800 forint.
Bővebb infó »
 

Müpa Jégpálya - INGYENES!
1095-Budapest, Komor Marcell utca 1.


A több mint 300 négyzetméteres, fedett jégpálya mellett idén először ingyenes koncertek is várják a korcsolyázni vágyókat.

December 4-től minden héten olyan különleges produkciók és izgalmas zenei formációk szórakoztatják majd a jégpályán suhanókat, mint a The Bluebay Foxes, a Sena DagaDub, a The Qualitons gitárosaként ismert Szőke Barna szólóprojektje, a MYGL vagy éppen a Mongooz and the Magnet frontembere, Ian O’Sullivan bensőséges hangvételű estje.

A jégpálya hétköznap 14:00-20:00 óra között, hétvégén és a téli szünet ideje alatt pedig 10:00-20:00 óra között várja a korizó közönséget. December 24-én zárva lesz, de december 25-26, valamint január elsején 12:00-től 20:00-ig lehet menni.

A Müpa Jégpálya látogatói csak érvényes, az adott napra és időintervallumra szóló karszalag birtokában léphetnek a jégpályára, amelyet a Jégpálya jegypénztárában térítésmentesen lehet igényelni. A karszalaggal 105 percig lehet ingyen korcsolyázni, 8 év alattiak nem léphetnek a pályára.
Bővebb infó »


Bálna jégpálya - INGYENES!
1093-Budapest, Fővám tér 11-12.


Idén újra várnak minden korizni vágyó kicsit és nagyot a fedetlen műjégpályán, amely a Bálna Nehru part felőli oldalánál elhelyezkedő teraszán kapott helyet. A 450 m²-es, fantasztikus panorámájú jégpályát nyitvatartási idejében bárki időkorlátozás nélkül ingyen használhatja. Korcsolyázás közben rálátni a Dunára, valamint a város budai oldalára, a Műegyetemre, és a Gellért-hegyre is.

Korcsolyapályák Budapesten 2021: 14 jégpálya, ahol idén várják a kicsiket és nagyokat - Kültéri és beltéri koripályák

Korcsolyakölcsönzés: 1000,- Ft egy alkalomra, ami az adott délelőtti, vagy délutáni nyitvatartást jelenti.
Fényképes igazolvány vagy 5.000 Ft kaució szükséges. 26-os lábmérettől tudunk egyélű korcsolyát biztosítani, ez alatti lábméretre kétélű, rácsatolható csúszka kölcsönözhető.

A korcsolyapálya 2021. december 4-től - amennyiben az időjárás is engedi - 2022. február 27-ig lesz nyitva, hétfőtől csütörtökig, valamint vasárnap: 10:00-20:00-ig, pénteken és szombaton pedig 10:00-22:00-ig (kivéve karácsonykor!) Minden nap 14:00 és 15:00 között jégfelújítás, így ebben az egy órában nem lehet a jégre lépni.
Bővebb infó »


Hunyadi téri korcsolyapálya - INGYENES!
1067-Budapest, Hunyadi tér


November 27-én 10 órakor újra megnyílt a korcsolyapálya a Hunyadi téren, a korábban meghirdetettektől eltérően a korcsolyapálya használatára bárki díjmentesen jogosult, aki betartja a pálya használatára vonatkozó szabályokat.

A Hunyadi téren a terézvárosi önkormányzat megbízásából idén az Eötvös10 üzemelteti a korcsolyapályát, amely hétköznap 15:00 órától 20:00 óráig, hétvégén és a téli szünetben pedig 10:00-től 20:00 óráig vehetnek igénybe a téli sport kedvelői.

A Hunyadi téri szintetikus korcsolyapálya 2021. november 27. és 2022. január 30. között várja a felhőtlen kikapcsolódásra vágyókat. A pályán nem javasolják a saját korcsolya használatát, a helyszínen 60 pár díjtalan bérlésére van lehetőség.
Bővebb infó »

 

Csepeli jégpálya és jégfolyosó
1211-Budapest, Szent Imre tér


November 26-án nyitott meg a Csepeli jégpálya, melynek különlegessége, hogy egy 2,5 méter széles, 150 méter hosszú jégfolyosó is tartozik hozzá, melyen a hangulatos világítás mellett, gyönyörűen feldíszített fákkal körbevéve korcsolyázhatsz.

Korcsolyapályák Budapesten 2021: 14 jégpálya, ahol idén várják a kicsiket és nagyokat - Kültéri és beltéri koripályák

A belépő áráért 3 órán keresztül tartózkodhatsz a jégpályán, Csepeli lakosoknak kedvezményes ár, korcsolya is bérelhető.

Nyitvatartás tanítási napokon 14:00-21:00 között, szombat-vasárnap-munkaszüneti nap-tanítási szünetben pedig 8:00-21:00 óráig. Igény szerint korcsolyaoktatást is tartanak, külön díj ellenében. 18 év felettiektől kérik a védettségi igazolványt a jegy vásárlásakor.
Bővebb infó »
 

Bókay kert jégpálya
1181-Budapest, Szélmalom utca 33.


A 18. kerületi fedett jégpálya minden nap várja a korizni kedvelőket az Adventi vásár területén, hétköznap 15:00-20:00 óráig, hétvégén pedig 9:00-20:00 óráig. Jégkarbantartás 14:00 és 15:00 óra között, ilyenkor nem lehet a pályára lépni.

December 5-én, vasárnap pedig egyenesen a Mikulással korizhatsz - a szervezők kérik, hogy ha tudsz, vigyél magaddal Mikulás-sapkát.
Bővebb infó »
 

Advent Óbudán - Fő tér - INGYENES!
Advent Óbudán - Békásmegyerei piac közösségi tér - INGYENES!


Az Advent Óbudán 2021 rendezvénysorozat keretében két helyszínen, a Fő téren, és idén elsőként a Békásmegyeri piac közösségi terén várják a korcsolyázni vágyókat. Mindkét jégpálya díjmentesen használható a hét minden napján.

Nyitvatartás Hétfőtől csütörtökig 8:00 és 20:00 óra között, Pénteken és szombaton 08:00 és 22:00 óra között, Vasárnap pedig 08:00 és 20:00 óra között. Korcsolyabérlésre is van lehetőség, a kerületi iskoláknak pedig hétköznaponként 8:00-12:00 között jégidőt tartanak fent.

Mivel a Fő téri korcsolyapálya az Advent Óbudán 2021 rendezvény területén lesz, csak védettségi igazolvány felmutatásával látogatható. A Békásmegyeri piac közösségi terén található vásárra és jégpályára nem kell védettségi.
Bővebb infó »


Advent a Bazilikánál
1051-Budapest, Szent István tér


Az Advent Bazilika egyik kiemelt állandó programja a jégpálya! Saját korcsolyával vagy bérelhető koricipőben róhatod a köröket a Bazilika előtti jégpályán.

Korcsolyapályák Budapesten 2021: 14 jégpálya, ahol idén várják a kicsiket és nagyokat - Kültéri és beltéri koripályák

A pálya, méretei miatt, elsősorban a gyerekeknek nyújt élvezetet - ők ráadásul ingyen használhatják a pályát.
Bővebb infó »
 

Budai Műjégpálya (beltéri)
1027-Budapest, Bakfark Bálint utca 2.


A Budai Jégpálya a Széna téren található a buszpályaudvar és a régi városfal között, a Mammut 2-vel szemben, a 2. kerületben, a Margit körút, Bakfark utca és Varsányi Irén utca által határolt területen helyezkedik el.

A helyszínen egyaránt van oktatásra és közönségkorira is lehetőség, érdemes figyelni a heti időbeosztást. December 4-ére pedig éjszakai korcsolyázást hirdetnek jégdiszkóval és lézerfényekkel.
Bővebb infó »
 

Kőbányai jégpálya - White Sharks (beltéri)
1105-Budapest, Ihász u. 24.


Akár a gyereket akarod jéghokisuliba adni, akár te akarsz megtanulni korcsolyázni, vagy csak koriznál egyet a szabadidődben, megfelelő helyszín a kőbányai jégpálya az Ihász utcában.

Korcsolyapályák Budapesten 2021: 14 jégpálya, ahol idén várják a kicsiket és nagyokat - Kültéri és beltéri koripályák

A jégpálya egy 800 négyzetméteres sátor alatt fekszik és 450 négyzetméternyi jégfelülettel vár minden kedves sportolni szerető kicsit és nagyot, korcsolyabérlésre is van lehetőség.

Közkori időpontokért érdemes figyelni az aktuális beosztásnaptárt.
Bővebb infó »
 

Vasas jégcentrum, Káposztásmegyer (beltéri)
1046-Budapest, Homoktövis út 1.


A létesítmény két, nemzetközi szabványméretű, egyenként 1800 m2 alapterületű jégpályával rendelkezik, melyek télen-nyáron várják a sportolni vágyókat.
A helyszínen közönségkorcsolyázásra is van lehetőség, ennek aktuális időpontjairól a jégcentrum weboldalán lehet tájékozódni.
Bővebb infó »
 

Újpesti jégpálya - INGYENES!
1041-Budapest, István út 14.


November 27-től várhatóan január 30-ig tart nyitva a városháza melletti ingyenes jégpálya, mely az adventi vásárral együtt nyitott ki.




Hétfőtől péntekig 15:00 órától 20:00 óráig, hétvégente és ünnepnapokon pedig 9:00-től 20:00 óráig lehet korizni a jégen. Legyen nálad védettségi igazolvány, mert a jégpályára 18 év felettiek csak ezzel a dokumentummal léphetnek.

További jégpályák - Olvasóink küldték:
 

Belvárosi korizó
1054-Budapest, Szabadság tér


A Belvárosi korizó december 8-án nyitotta meg kapuit, és a tervek szerint 2022. február 28-ig várják a korizás szerelmeseit a Szabadság téren reggel 10:00-től este 22:00-ig.

5. kerületi lakcímkártyával rendelkezőknek a jégpálya használata hétköznapokon pénteken 18:00 óráig, naponta egyszeri alkalommal, 2 órára ingyenesen vehető igénybe.

Ha nem tudsz korizni, az sem baj, a helyszínen oktatáson is részt vehetsz, bár ezért mélyebben a zsebedbe kell nyúlni (50 perces oktatás 10 ezer forint). Emellett korcsolyakölcsönzésre is van lehetőség a helyszínen.
Bővebb infó »
 

Bikás park jégpálya
1119-Budapest, Bikás park


November 29-től minden nap 8:00-tól 20:00 óráig tart nyitva a műjégpálya a Bikás parkban, az Adventi Vásár részeként. A szabadtéri, 38x20 méteres pályát a tervek szerint február végéig használhatják majd a korcsolyázni vágyók (amennyiben az időjárás is engedi).

A kerületi lakosoknak - ideiglenes lakcímmel is - a jégpálya használata ingyenes (ennek igazolásához lakcímkártya szükséges), mint ahogy a 11. kerület iskolásai, óvodásai részére is, amennyiben csoportosan érkeznek.

A 11. kerületen kívüli lakosoknak a használati díj 1000 forint (a felnőtteknek), illetve 500 forint (a gyermekeknek), a helyszínen korcsolyát is lehet bérelni.
Bővebb infó »

Fotók: az aktuális jégpályák Facebook- vagy weboldaláról

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2021.12.03