Meseíró, alkotói pályázatok gyerekeknek 2022: Janikovszky Éva meseíró pályázat, Gurulós történetek, Minden este egy mese és más

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Meseíró, alkotói pályázatok gyerekeknek 2022: Janikovszky Éva meseíró pályázat, Gurulós történetek, Minden este egy mese és más Ha a gyermeked szeret alkotni, és szavakkal tudja leginkább kifejezni gondolatait, érzéseit, akkor válassz neki egy kreatív pályázatot, ahol mesét, verset, történetet írhat - most hoztunk néhányat, kifejezetten a gyerekekre szabva. Ha a gyermeked szeret alkotni, és szavakkal tudja leginkább kifejezni gondolatait, érzéseit, akkor válassz neki egy kreatív pályázatot, ahol mesét, verset, történetet írhat - most hoztunk néhányat, kifejezetten a gyerekekre szabva.
 

XVII. Janikovszky Éva meseíró pályázat 2022


Kiíró: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Móra Kiadó
Témakör: nincs, szabadon választott téma
Kik pályázhatnak: 7-16 évesek
Pályázati határidő: 2022. április 19.
Nevezési díj: nincs

Részletek: Ismét meghirdeti a Janikovszky Éva meseíró pályázatot 7-16 éves gyerekek számára a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a Móra Kiadóval közösen, Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával. A pályázók tematikai megkötés nélkül, szabadon választott téma feldolgozásával vehetnek részt a pályázaton, amelyre magyarországi és határon túli településekről egyaránt várják a jelentkezéseket.

Korosztályi kategóriák:
- 7-9 év
- 10-13 év
- 14-16 év

Nevezés - Feltételek:
Minden pályázó egy, maximum 15 ezer karakter (5, A/4-es oldal) terjedelmű, nyomtatásban eddig még meg nem jelent írást nyújthat be.

Nevezés - Beküldési kérések:
Az elkészült meséket, történeteket e-mailen lehet beküldeni a janikovszky@fszek.hu címre.

Beküldési határidő: 2022. április 19.

Értékelés, díjazás:
A pályaműveket a könyvtár könyvtárosaiból álló előzsűri értékeli, és kiválasztja azokat a meséket, amelyeket érdemesnek talált a szakmai zsűrihez való továbbjutásra. A végleges díjazási sorrendről a szakmai zsűri dönt.
Az ünnepélyes díjátadót május 27-én tartják a Palota Könyvtárban (VIII., Budapest, Reviczky u. 1.).

Még több infó itt »




Hetedhét kaland - Minden este egy mese, az M2 meseíró pályázata


Kiíró: M2 Gyerekcsatorna
Témakör: nincs megkötés
Kik pályázhatnak: 4-9 éves gyerekek
Pályázati határidő: 2022. április 3.
Nevezési díj: nincs

Részletek: A Hetedhét kaland, az M2 Gyerekcsatorna ismeretterjesztő műsora Minden este egy mese mottóval indítja el legújabb kampányát. Az olvasást népszerűsítő pályázatban résztvevő óvodások és alsó tagozatosok megmutathatják saját történeteiket, a fantáziavilágukban élő mesehősöket és történeteket. A kampány egyik főszereplője Mahó Andrea Jászai Mari-díjas színművésznő, énekesnő, aki mesélőként csatlakozik a tévéfelvételekhez.

Korosztályi kategóriák:
- 4-9 éves

Nevezés - Feltételek:
Reklám- és erőszakmentes történeteket várnak az óvodás és kisiskolás korosztály számára, amelyek még nem jelentek meg sehol, semmilyen formában.

Nevezés - Beküldési kérések:
- a digitálisan írt (Word/PDF) meséket a mindenesteegymese@mtva.hu email címre,
- a kézzel írt meséket pedig a 1037 Budapest, Kunigunda útja 64. levélcímre várják április 3-ig. 
A levélre legyen feltüntetve, hogy "Minden este egy mese", és a levél tartalmazza a pályázat írójának nevét és életkorát.
A pályázatokat min. 1, maximum 3 A/4-es oldal terjedelemben várják.

Beküldési határidő: 2022. április 3.

Értékelés, díjazás:
A nyertesek eredményhirdetése az április 11-i Hetedhét kaland adásban és a Médiaklikken lesz. Az elkészült mesefilmeket május 16. és 27. között naponta láthatják az érdeklődők a Hetedhét kalandban. A győztes művekből könyv is készül, amelyet szintén megkapnak alkotóik a forgatáson készült fotókkal együtt.

Még több infó itt »
 

Gurulós történetek - a BKV mese- és novellaíró pályázata


Kiíró: BKV
Témakör: városi közlekedés
Kik pályázhatnak: általános iskolások
Pályázati határidő: 2022. április 19.
Nevezési díj: nincs

Részletek: "Elképzelted valaha, mi járhat egy villamos fejében vagy mit csinálhat szabadidejében egy buszvezető, akinek szuperképességei vannak? Eljátszottál már a gondolattal, vajon mi várná a metró utasait, ha az alagút egy másik világban érne véget? Ha a buszról, metróról, villamosról és troliról leszállva te is tovább szövöd a BKV történetét, írd le és küldd el nekünk!" - Mese- és novellaíró pályázatot hirdet Gurulós történetek címmel általános iskolás diákoknak a BKV. A mese vagy rövid novella a városi közösségi közlekedésről, vagy valamely szereplőjéről szóljon, ez lehet akár egy járművezető, de a kedvenc közlekedési eszköz is.

Korosztályi kategóriák:
- alsós (1-4. osztályos)
- felsős (5-8. osztályos)

Nevezés - Feltételek:
- A mese vagy novella maximum 3000 karakteres lehet
- A kiírt témakörbe illeszkedjen a történet
- a műveket saját kézírással, beszkennelve és begépelve várják
Minden alkotó maximum két írásművel nevezhet a pályázatra.

Nevezés - Beküldési kérések:
A pályázat kiírói elfogadnak a műhöz kapcsolódó saját készítésű illusztrációt is, ennek elkészítéséhez bármilyen technika használható. Az illusztrációt beszkennelve, JPG-formátumban, nyomdai felhasználásra alkalmas, minimum 3500 pixel széles minőségben várják.

Nevezni a palyazom@bkv.hu e-mail címre beküldött, a kiírásnak megfelelő írással, valamint a kinyomtatott, aláírt, a BKV honlapján (www.bkv.hu) található nyilatkozat szkennelt/fotózott egyidejű beküldésével lehet, amely egyúttal hozzájárulás ahhoz, hogy a BKV Zrt. kiadványaiban, illetve felületein a későbbiekben térítésmentesen felhasználja a beküldött munkát, valamint nyilatkozat arról, hogy törvényes képviselői hozzájárulással történt a nevezés és a részvétel. A dokumentum adatkezelést érintő nyilatkozatot is tartalmaz. A nyilatkozat megküldése hiányában a nevezés érvénytelen, a pályaművek nem kerülnek felhasználásra, azokat megsemmisítik, az adatokat pedig törlik.

A tárgyban szerepeljen: Gurulós történetek–2022_NÉV_KOR a csatolt mű fájlneve legyen a pályázó neve és életkora, a kísérőlevélben pedig szerepeljen az alkotó neve, kora (osztálya), illetve a törvényes képviselőjének elérhetősége (telefonszám, e-mail cím, lakcím).

Beküldési határidő: 2022. április 19. 12:00

Értékelés, díjazás:
A legjobb munkákból a BKV kiadványt készít, a díjazottak pedig különleges BKV-s ajándékcsomagot kapnak. A beérkezett műveket szakmai zsűri értékeli, Pásztohy Panka író, illusztrátor; Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész, könyvkiadó; Rényi Ádám író, könyvkiadó, kommunikációs szakember.
A díjazottakat e-mailben értesítik, illetve nevüket honlapjukon, és Facebook oldalukon is megjelentetik. Érdeklődni a palyazom@bkv.hu e-mail címen lehet.

Még több infó itt »
 

Behálózva, azaz az internet veszélyei - Versíró és plakátkészítő pályázat


Kiíró: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya
Témakör: internet veszélyei
Kik pályázhatnak: általános és középiskolás diákok
Pályázati határidő: 2022. március 31.
Nevezési díj: nincs

Részletek: A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya BEHÁLÓZVA, AVAGY AZ INTERNET VESZÉLYEI címmel versíró és plakátkészítő pályázatot hirdet az általános iskolás és középiskolás korosztály részére. Alkotásukkal a fiatalok bemutathatják, hogy milyen veszélyek leselkednek rájuk a világhálón.

Korosztályi kategóriák:
- 6-14 év
- 15-18 év

Nevezés - Feltételek:
A plakát tetszőleges méretben és technikával készülhet.

A versnek a következő szavak - internet, profil, e-mail, chat, zaklat, vírus, online, adat, fotó, biztonság, óvatos - közül legalább ötöt tartalmaznia kell, akár ragozott formában is.

Nevezés - Beküldési kérések:
levélben: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya, 9700-Szombathely, Petőfi S. u. 1/C.
emailben: bunmeg.vasmrfk@vas.police.hu

Beküldési határidő: 2022. március 31.

Értékelés, díjazás:
Korcsoportonként és kategóriánként az első három helyezett díjazásban részesül.

Még több infó itt »

Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2022.03.17