Rajzpályázat, alkotói pályázat gyerekeknek 2022 tavasz: 5 izgalmas pályázat óvodásoknak, iskolásoknak

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Rajzpályázat, alkotói pályázat gyerekeknek 2022 tavasz: 5 izgalmas pályázat óvodásoknak, iskolásoknak Ha a gyermeked szeret rajzolni, alkotni, jó a fantáziája, akkor nevezd be egy alkotói pályázatra. Idén tavasszal is sokféle pályázat közül választhattok. Ha a gyermeked szeret rajzolni, alkotni, jó a fantáziája, akkor nevezd be egy alkotói pályázatra. 2022 tavaszán is sokféle pályázat közül választhattok, most ötöt választottunk ki nektek.
 

"Tégy jót, varázsolj mosolyt" Közösségépítő országos pályázat gyerekeknek


Kiíró: Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány
Témakör: Tégy jót, varázsolj mosolyt - pozitív, segítő szándékok
Kik pályázhatnak: 3-18 évesek
Pályázati határidő: 2022. április 29.
Nevezési díj: nincs

Részletek:
A 8 éve folyamatosan megrendezésre kerülő pályázatunk már számos helyen megmutatta, hogy a gyerekekben lakozó tisztaság és jó szándék milyen messzire is tud menni és milyen nagy hatást tud elérni. Az elkövetkező éveket és évtizedeket a ma gondolatai és szándékai teremtik. Ezért is tartják fontosnak a pozitív, segítő szándékok kiemelését és jutalmazását és ezért is választották idén pályázatuk témájának a “Tégy jót, varázsolj mosolyt!” szlogent.

Ötletek a pályázatra:
A témát szabadon, nagyon sokféle nézőpontból is fel lehet dolgozni. Íme néhány téma inspirációul - avagy kivel lehet jót tenni, kinek lehet segíteni?
- rokonoknak: szülőknek, nagyszülőknek, testvéreknek
- szomszédoknak,
- iskolatársaknak, pedagógusoknak,
- barátoknak,
- közösségeknek,
- lakókörnyezetnek, stb.
Igazán széles körben és ötletesen feldolgozható téma, amivel nem csak a pályázaton szerzett elismeréssel, de a jó dolgok sok-sok pozitív hatásával is büszkélkedhetnek a pályázó gyerekek.

Korosztályi kategóriák:
- óvodai,
- általános iskolai alsó,
- általános iskolai felső,
- középiskolai,
- sajátos nevelési igényűek

Nevezés - Feltételek:
Van lehetőség egyéni és csoportos pályázatra is. Egyéni pályázatnak az minősül, ha valaki egy saját alkotáson mutatja be jó tettének megvalósulását, vagy egyedül tesz valamit.
Abban az esetben, ha többen összeállva készítenek egy alkotást, vagy csoportként tesznek valamit, akkor az már csoportos pályázatnak minősül.

Nevezni vagy alkotással, vagy cselekvéssel lehet.
Alkotással: a rajzpályázatra bármely technikával készített rajz, festmény, ragasztott kép, batikolás, montázs, vegyes technika, stb. beküldhető, ami megmutatja, hogy a pályázó miként tett jót a környezetében.
Cselekvéssel: fényképekkel vagy videóval megörökített, CD lemezre kiírt, vagy e-mailben elküldött pályázati anyagot várnak, amin bemutatásra kerül, hogy a gyermek, vagy gyermekek hogyan segítenek egymásnak, illetve másoknak. Természetesen tanári, nevelői, vagy szülői segítséget is igénybe lehet venni a kitalált feladat jellegétől függően.

Csak új, eddig nem megjelent művel lehet pályázni!

Nevezés - Beküldési kérések:
Az elkészült pályamunkákat, regisztrálást követően, az alábbi elérhetőségekre várják:
- az alkotásokat a Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány, 1625-Budapest, Pf. 67.-es címre küldd
- a videókat pedig a palyazat@azutaboldogsaghoz.hu e-mailre kérik

Beküldési határidő: 2022. április 29.

Értékelés, díjazás:
Minden induló és a díjátadón személyesen megjelenő ünnepélyes keretek között oklevelet kap! Minden pályázó számára, akik a díjátadón nem tudnak részt venni, e-mailben küldjük el oklevelét elektronikus, kinyomtatható formában.

Óvodai vagy iskolai csoportos pályázók esetén oklevelet készítenek az óvodának, iskolának is, melyet a fentiekhez hasonló módon juttatnak el.

"Legjobbak a jó között" díjak
A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunkák alapján az első 500 pályázót az oklevélen felül külön ajándékkal, vagyis különdíjjal lepjik meg, elismerve őket, mint a legjobbak a jók között pályázók.

Még több infó és regisztráció itt »



 

Beporzó rovaraink - Alkotói pályázat 2022


Kiíró: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság
Témakör: beporzó rovarok szerepe az ökoszisztémában
Kik pályázhatnak: általános iskolások
Pályázati határidő: 2022. április 30.
Nevezési díj: nincs

Részletek:
Itt a tavasz, ideje nagyokat kirándulni! Ébredezik az élővilág, rovarok zsongásától, zümmögésétől lesz hangos a mező. Szerepükről, jelentőségükről gyakran megfeledkezünk, pedig tudjuk, milyen nélkülözhetetlenek is ők és a tevékenységeik nekünk, embereknek is. Érdemes jobban megfigyelni őket!

Gondoljunk csak a méhekre! Nélkülük - legfőképpen beporzó tevékenységük nélkül - komoly élelmezési problémák léphetnek fel, ugyanis legtöbb növényünk számára ahhoz, hogy termést hozzanak, elengedhetetlen a beporzók segítsége. Számuk azonban a különböző hatások, emberi tevékenységek következtében az elmúlt időben sajnos nagyon megfogyatkozott, így védelmükre különösen nagy figyelmet kell fordítanunk.

Korosztályi kategóriák:
- alsó tagozatosok
- felső tagozatosok

Nevezés - Kategóriák, feltételek:
1. KATEGÓRIA:
Rajzpályázat alsó és felső tagozatos általános iskolások számára (egyéni pályamunka).

A hazai beporzó rovarfajok tevékenységeinek bemutatása, megritkulásuk okainak, védelmük lehetőségeinek ábrázolása szabadon választott rajzeszközökkel.

A pályamunkák formai követelményei: maximum A4-es méretű, kézzel készített alkotás.

2. KATEGÓRIA:
Alkotói pályázat alsó és felső tagozatos általános iskolások számára (egyéni pályamunka).

Méhecske hotel készítés szabadon választott technikával. A cél minél kreatívabb, de jól funkcionáló méhecske hotel elkészítése.

Nevezés - Beküldési kérések:
Rajzok: Postai úton, a következő címre: Harkály Ház, 3232 Mátrafüred, Parádi út 6.
Méhecske hotel: Fotók a méhecske hotel készítési folyamatairól, és a végeredményről, melyeken a pályázó is szerepel, a harkalyhaz@bnpi.hu email címre küldve (összesen 4-5 db fotó), vagy, ha az elkészült pályamű mérete engedi, postai úton beküldhető a következő címre: Harkály Ház, 3232 Mátrafüred, Parádi út 6.

Beküldési határidő: 2022. április 30.

Értékelés, díjazás:
Az eredményhirdetés során kategóriánként az első három helyezett részesül díjazásban. Az eredményhirdetésre a Harkály Házban kerül sor, ahova kérik az esetlegesen be nem küldött méhecske hoteleket is elhozni, hogy személyesen is megcsodálhassák őket! A legszebb, legkreatívabb pályaművekből kiállítást rendeznek.

1. díj: Díjmentes belépő a Bükki Csillagdába, a nyertes és egy fő kísérője számára, nemzeti parki tárgyi nyeremények,
2. díj: Díjmentes belépő az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület és Bemutatóhelyre, a nyertes és egy fő kísérője számára, nemzeti parki tárgyi nyeremények,
3. díj: Díjmentes belépő a lillafüredi Anna-, vagy Szent István-barlangba, a nyertes és egy fő kísérője számára, nemzeti parki tárgyi nyeremények.

Még több infó itt »
 

Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázata 2022


Kiíró: Országos Tűzmegelőzési Bizottság
Témakör: tűzmegelőzés, a tűzvédelem fontossága
Kik pályázhatnak: óvodások és általános iskolások
Pályázati határidő:
Nevezési díj: nincs

Részletek:
A pályázat célja, hogy az óvodások és az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzvédelem fontosságát, a tűzoltók izgalmas és egyben kihívásokkal teli világát. A pályázaton az alkotások központi témája a tűzmegelőzés, a tűzvédelem fontossága. Ezt a tűzoltó hivatás megjelenítésével, a tűzesetek, káresemények megelőzésének fontosságát kiemelő alkotással, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem jelentőségét hangsúlyozó művel lehet bemutatni.

Korosztályi kategóriák:
- 6-10 éves,
- 11-14 éves,
- 15-18 éves

Nevezés - Feltételek:
Az óvodások a pályázatra egyénileg szabadkézi rajz kategóriában pályázhatnak A/3-as vagy A/4-es méretű alkotásokkal vagy csoportosan egyéb kézműves alkotással.

Az iskolások korcsoportonkénti kategóriái:
− szabadkézi rajz (A/3-as vagy A/4-as méretű ceruza, toll, tus, kréta, akvarell, pasztell kép vagy bármely más szabadkézi technikával készített alkotás)
− egyéb kézműves alkotás (bármilyen anyagból készített pl. papír, gyurma, agyag alkotás, legfeljebb 30×30×20 cm méretben)
− irodalmi alkotás (vers vagy mese, legfeljebb két A/4-es oldal terjedelmű költemény vagy tanulságos történet)
− számítógépes program (játék, alkalmazás vagy legfeljebb 60 másodperc hosszúságú film)

Az iskolás korcsoportban az alkotásokat egyénileg vagy csapatban lehet elkészíteni. Csapat nevezése esetén egy csapaton belül legfeljebb három, azonos korcsoportba tartozó gyermek vehet részt.

Nevezés - Beküldési kérések:
A járványügyi helyzet alakulásától függően az alkotásokat postai úton vagy e-mailen, előzetes egyeztetés után személyesen, a korcsoport és kategória megjelöléssel a fővárosi/megyei katasztrófavédelmi igazgatóság részére kell megküldeni.

Az alkotás leadásakor a letölthető adatlapot/hozzájáruló nyilatkozatot is le kell adni az alkotáshoz rögzítve az alábbi adatok pontos kitöltésével:
- pályázó neve,
- életkora (a pályázat beérkezési határidő napján betöltött életkor),
- kapcsolattartási e-mail cím,
- telefonos elérhetőség

Beküldési határidő: 2022. április 30.

Értékelés, díjazás:
A pályázat felmenő rendszerű, első körben területi szinten bírálják el a beérkezett műveket. A területi szinten első helyezést elért alkotások az országos versenyben vesznek részt.

A fővárosi/megyei bírálóbizottság az iskolások pályázatai közül korcsoportonként, kategóriánként 3-3 alkotást díjaz, az első helyezett alkotások automatikusan részt vesznek az országos döntőben is! Az országos verseny nyertesei külön díjazásban részesülnek.

Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a "Legkreatívabb óvoda/iskola 2022" címet, amely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az intézményben tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.

Fővárosi/megyei eredményhirdetés: 2022. május 25-ig
Az országos díjátadó: 2022. június 15-ig kerül megtartásra Budapesten

Még több infó itt »


Így közlekedtek ti! - Alkotói pályázat


Kiíró: ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság
Témakör: biztonságos közlekedés autóbuszon
Kik pályázhatnak: óvodások, általános iskolások
Pályázati határidő: 2022. április 29.
Nevezési díj: nincs

Részletek:
Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság felhívása alapján a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága és a Volánbusz Zrt. gyermekrajz-pályázatot hirdet. A rajzoknak a biztonságos, szabályos közlekedést kell bemutatni autóbuszon történő
tömegközlekedés során.

Korosztályi kategóriák:
- óvodások (3-6 éves),
- alsó tagozatos (7-10 éves) általános iskolai tanulók,
- felső tagozatos (11-15 éves) általános iskolai tanulók

Nevezés - Feltételek:
Az alkotások mérete az alábbiak közül választható:
A0 841x1189 mm
A1 594x841 mm
Az alkotásokat 2-3 fős csoportoknak kell elkészíteni. Egyéni alkotásokat az idei évben nem díjaznak!
Alkalmazott technikák: grafit, színes ceruza, zsírkréta, lino, tus, tempera, olaj, diópác, szénrajz.

Nevezés - Beküldési kérések:
A helyi szinten értékelt és díjazott pályamunkákat a Komárom-Esztergom Megyei Balesetmegelőzési Bizottsághoz kell beküldeni az alkotók adatainak (név, életkor, lakcím, iskola/óvoda megnevezése) feltüntetésével.

Beküldési határidő: 2022. április 29.

Értékelés, díjazás:
1-3. díj kategóriánként tárgyjutalom, a Volánbusz Zrt. felajánlása alapján a kategória megyei győztes alkotók pályaműve a megye területén közlekedő helyközi járatok oldalára - jól láthatóan - felhelyezésre kerül.
A helyi beküldési határidőt a Városi Balesetmegelőzési Bizottságok egyénileg határozzák meg.
A pályaművek átvétele során legyél figyelemmel az adatkezelési szabályok betartására.

Még több infó itt »
 

Alföldi puszták tarka gyíkja – rajzpályázat az Év hüllőjéről, a homoki gyíkról


Kiíró: MME Kétéltű-és Hüllővédelmi Szakosztálya
Témakör: az év hüllője a homoki gyík
Kik pályázhatnak: óvodás kortól mindenki
Pályázati határidő: 2022. április 30.
Nevezési díj: nincs

Részletek:
Pályázni lehet a homoki gyíkot, ezt a hazánk nyílt homokpusztagyepein élő, különleges színezetű hüllőt ábrázoló alkotásokkal.
A rajzpályázat célja, hogy minél szélesebb körben megismertessék és megszerettessék ez a ritkán szem elé kerülő, kevésbé ismert gyíkfajt, valamint, hogy felhívják a figyelmet a faj számára otthont adó nyílt homokpusztagyepek fontosságára és sérülékenységére.

Korosztályi kategóriák:
- óvodás
- alsó tagozatos
- felső tagozatos
- középiskolás
- felnőtt

Nevezés - Feltételek:
- Csak egyénileg lehet pályázni.
- Pályázónként kizárólag egy rajzot fogadnak el.
- Alkalmazható technikák: grafit, színes ceruza, zsírkréta, tus, tempera, vízfesték vagy ezek ötvözete.
- Kizárólag olyan alkotással lehet pályázni, amely más pályázatokon nem vett részt.

Nevezés - Beküldési kérések:
- Kizárólag elektronikus úton beküldött pályamunkát fogadnak el, postai úton történő beküldésre nincs lehetőség. A rajzot kérik beszkennelve elküldeni a rajzpalyazat.mme.khvsz@gmail.com e-mail címre.
- A pályázaton való részvétel feltétele az alábbi űrlap kitöltése: https://forms.gle/dY4ch9Ssi7zt781T9

Beküldési határidő: 2022. április 30.

Értékelés, díjazás:
Minden kategóriában a három legjobbnak ítélt pályamunkát díjazzák.
Eredményhirdetés: 2022. május 20.
A nyerteseket e-mailben értesítik, valamint a www.mme.hu/khvsz honlapon tájékoztatják, ahol a nyertes pályamunkák is bemutatásra kerülnek.

Még több infó itt »

Meseíró pályázatok
Ha a gyermeked inkább a szavak embere, akkor a meseíró pályázat való neki - kiválogattuk a legizgalmasabb mese- és történetíró pályázatokat 2022 tavaszára »

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2022.03.23