Ilyen lett az ország egyik legnagyobb játszótere: A debreceni Sziget-kék olyan, mint egy mini város gyerekeknek

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Ilyen lett az ország egyik legnagyobb játszótere: A debreceni Sziget-kék olyan, mint egy mini város gyerekeknek A debreceni Nagyerdőben augusztus 1-jén, hétfőn hivatalosan is átadták az ország egyik legnagyobb játszóterét, ahol több mint 80 játékelem, egy ötszintes élménytorony és egy miniváros is helyet kapott. A debreceni Nagyerdőben augusztus 1-jén, hétfőn hivatalosan is átadták az ország egyik legnagyobb játszóterét. A gyerekek által már vasárnap birtokba vett, 58 ezer négyzetméter területen kialakított játszópark a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) pályázatán elnyert mintegy 1,5 milliárd forint támogatásból készült el.

Papp László, Debrecen polgármestere azt mondta, a játszópark üde színfoltja a városnak és illeszkedik a Nagyerdő komplex fejlesztésébe, amelynek keretében megújult a Békás-tó és környéke, megépült a stadion, létrejött a ködszínház, és megvalósult a strandfejlesztés.



Sziget-kék lett a neve
A hatholdasra bővült korábbi Ötholdas Pagony játszótér a Sziget-kék nevet kapta, amely a Szabó Magda debreceni születésű író azonos című regénye inspirálta fantáziavilágba kalauzolja el a gyerekeket és a családokat.



A projekt eredményeként egész évben ingyenesen használható tematikus park jött létre 58 ezer négyzetméter területen, ahol egy ötszintes élménytorony is helyet kapott kilátó csúszdával, legmagasabb szintjén, a játszótoronyban pedig a környező fák lombkoronái között futó akadálypályán tesztelhetik az ügyességüket a gyerekek.



Több mint 80 játékelemet - köztük a korábban is meglévő akadálymentes játszóeszköz, valamint egy új akadálymentes hinta - helyeztek el a területen, ahol egy minivárost is kialakítottak iskolával, bolttal, piaccal, bankkal, kórházzal, étteremmel és rendőrséggel.



Hasznos információk
A játszótér a Sziget-kék tematikus park nyitvatartási idejében látogatható és térítésmentesen használható.
Nyári időszakban minden nap: 8:00-20:00
Téli időszakban minden nap: 8:00-18:00
Címe: Debrecen, Nagyerdei krt. 19.

Olvasd el ezt is!
A legmenőbb budapesti és vidéki játszóterek, ahova egyszer mindenképpen vidd el a gyereket - Tűzoltós játszótér és sok izgalmas hely »


Forrás, fotók: MTI, Facebook/Sziget-kék

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2022.08.03