10 kilósra éheztette a lányát

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Sem járni, sem beszélni nem tudott már az a 16 éves lány, Darlene, akit a hatóságok mentettek meg és vitték kórházba. A lány súlyos betegsége miatt nem volt képes önmagát ellátni, az anya pedig nem akart egész életében a lányról gondoskodni, ezért nem adott neki eleget enni.

Az éhezés következménye
A kórház orvosai megállapították, hogy már jó ideje éhezik Darlene. Súlya mindössze 23 lbs, vagyis 10,4 kg volt, ami egy 2-3 éves gyerek súlyának felel meg.

10 kilósra éheztette a lányát

Hogy nem derült ki korábban a baj?
A kórházba kerülésekor készült sokkoló fotót eljuttatták a sajtónak, ezután kezdett vizsgálódni a rendőrség a gyermekvédelmi szervek munkájával kapcsolatban.
Novemberben egy névtelen telefonáló jelentette a Gyermek- és Családügyi Hatóságnak, hogy Darlene-t éheztetik és orvos nem látta már évek óta. A szabályok szerint minden hívást ki kell vizsgálniuk. Ha nem tudják megnézni a gyereket, akkor addig kell újra próbálkozniuk a látogatással, míg sikerrel nem járnak.
Már novemberben próbálták kivizsgálni az esetet, de nem jutottak be a házba, úgy tűnt, nincsenek otthon. Hagytak ott telefonszámot és kérték, hogy a szülők jelentkezzenek. A hatóságok nem jártak eredménnyel sem januárban, sem februárban. Márciusban végre bejutott a szociális munkás a házba, de az anya állította, hogy nincs otthon a lánya. A munkás azonban nyöszörgést hallott. Amint meglátta a csontvázzá soványodott lányt, azonnal a tárcsázta a segélyhívót.

A gyermekvédelmisek munkája sem tökéletes
A gyermekekért felelős szervezet is hibázott. A család történetét nem vizsgálták, pedig láthatták volna, hogy már korábban is foglalkoztak velük, akkor is azért, mert az anya nem gondoskodott megfelelően gyermekeiről. Az 5 gyermekét nevelő, egyedülálló, munkanélküli anya képtelen volt például megmondani, hogy mikor vitte utoljára orvoshoz a lányát.

A családról
Az anya bűnösnek vallotta magát a gyermek életének veszélyeztetésében. 18 hónapot kapott, felfüggesztve.
Darlene-t és 15 éves húgát a gyermekvédelmi szervek vették gondjaikba.

 


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2012.06.20