Ez a 15 éves fiú mentette meg a diáklány életét, akit lódarázs csípett meg! - Most Életmentő érdemérmet kapott

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ez a 15 éves fiú mentette meg a diáklány életét, akit lódarázs csípett meg! - Most Életmentő érdemérmet kapott Életmentő kitüntetést kapott az a kamasz fiú, aki néhány hete megmentett egy kiránduló diáklányt. A lányt lódarázs csípte meg és anafilaxiás sokk alakult ki nála. Mint ahogy azt mi is megírtuk, egy tinédzser fiúnak köszönheti életét az a túrázó székesfehérvári diáklány, akit lódarázs csípett meg és anafilaxiás sokk alakult ki nála. Most a fiú életmentő kitüntetést kapott Székesfehérváron.

A szörnyű esetről még augusztus 9-én az édesanya számolt be a Facebook-oldalán, majd terjedt el az országos médiában, az anyukát egyebek közt az RTL Klub Híradója is megkérdezte a történtekről.

Lódarázs csípésére lett allergiás a lánya
Kiderült, hogy lányával, a 15 éves Szintiával Badacsonytomajon kirándultak, amikor a tinit egy lódarázs csípte meg. Perceken belül kialakult nála az allergiás reakció, alig kapott levegőt és az eszméletét is elvesztette. Az esetről ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben »

Ez a 15 éves fiú mentette meg a diáklány életét, akit lódarázs csípett meg! - Most életmentő érdemérmet kapott hősiességéért
Szintia és megmentője, Botond - Fotó: Simon Erika / Székesfehérvár Önkormányzat

Szerencséjükre épp arrafelé kirándult egy Torontóban élő magyar fiú is a családjával, és még nagyobb szerencse, hogy a kamasznál volt egy adrenalin-injekció, melyet a saját mogyoróallergiájára írt fel az orvosa. A fiú nem teketóriázott, a szenvedő lány combjába szúrta az életmentő ellenszert, aki ennek hatására rögtön jobban lett.

Az édesanya nyomozta ki az interneten, hogy ki volt a hős megmentő
Az édesanya a helyszínen elfelejtette megkérdezni, kinek is köszönhette gyermeke az életét, ezért fordult az internethez - így derült ki egyebek közt az, hogy a fiút Botondnak hívják és 15 éves.

Ez a 15 éves fiú mentette meg a diáklány életét, akit lódarázs csípett meg! - Most életmentő érdemérmet kapott hősiességéért
Botond felidézte a történteket

Botond elképesztő lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot, amikor rögtön felismerte a helyzet súlyosságát, és tétovázás nélkül beadta a lánynak az Epipen-injekciót.

Életmentő érdemérmet kapott
Hősies cselekedetét nem csak Szintia édesanyja köszönte meg, de a Magyar Vöröskereszt is elismerte - augusztus 26-án, hétfőn életmentő érdemérmet kapott a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete felterjesztésére.

Ez a 15 éves fiú mentette meg a diáklány életét, akit lódarázs csípett meg! - Most életmentő érdemérmet kapott hősiességéért
Botond átvette a kitüntetést

A kitüntetést a székesfehérvári Városháza dísztermében vehette át családja, valamint a megmentett lány és édesanyja részvételével.

- Amikor arra jártunk, egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy rohannak le a hegyről Szintiával. Először nem nagyon tudtuk, hogy mi történik, de aztán észrevettük, hogy baj van, és egyből próbáltuk átgondolni, hogy miben tudunk segíteni, és akkor eszünkbe jutott az Epipen - idézte fel a történteket Botond az eseményen.

Forrás, képernyőfotók: fmc.hu
Fotó: Simon Erika / Székesfehérvár Önkormányzat

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.08.28