Kézfertőtlenítő gél használata: Így kend el a kezeden, hogy valóban hatásos legyen a kórokozók ellen! - A doki megmutatja

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Kézfertőtlenítő gél használata: Így kend el a kezeden, hogy valóban hatásos legyen a kórokozók ellen! - A doki megmutatja Kézfertőtlenítőt sok szülő használ olyankor, amikor nincs lehetőség megmosni a gyerkőc kezét - vírusfertőzések idején pedig különösen fontos a kéz megfelelő tisztítása. Hogyan használd a kézfertőtlenítő gélt, hogy hatásos legyen? Kézfertőtlenítőt előszeretettel használnak az anyukák játszóterezés közben, amikor a gyerkőc hirtelen megéhezik és nem akarják a piszkos kis kezébe nyomni az ételt. Vírusfertőzések idején pedig különösen hasznosak a fertőtlenítő gélek - feltéve, hogy helyesen használjuk őket.

Terjed a koronavírus-járvány, ezzel egyidőben pedig boldog-boldogtalan kézfertőtlenítő gélt vásárol a drogériákban, hogy víz híján is meg tudja tisztítani a kezét, ha szükség van rá.



Nem mindegy, hogyan használod a kézfertőtlenítőt!
Igen ám, de amíg a vízzel és szappannal történő kézmosás is csak akkor hatásos a vírusok és más kórokozók ellen, ha a megfelelő, legalább 20 másodpercig tartó kézmosási technikát alkalmazzuk, úgy a kézfertőtlenítő gélnél sem elég a gyors bepacsmagolás, el kell sajátítani a megfelelő technikát - és ezt tanácsos megtanítani a gyereknek is!

A most következő rövid videóban Kőnig doki, azaz Dr. Kőnig Róbert gyermeksebész szakorvos mutatja be, miként használd a kézfertőtlenítő gélt, hogy az valóban megfelelő védelmet nyújtson a vírusok és egyéb kórokozók ellen.



Ez is érdekelhet!
Így néz ki a helyes kézmosási technika - Tanuld meg és alkalmazd, hogy eltávolítsd a kórokozókat! »


Forrás: Youtube
Fotó: Freepik

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2020.03.10