Védőoltás kisokos: Többlépcsős klinikai vizsgálat, hatékonyság, oltási reakciók és szövődmények, nyájimmunitás

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Védőoltás kisokos: Többlépcsős klinikai vizsgálat, hatékonyság, oltási reakciók és szövődmények, nyájimmunitás Hogyan állapítják meg az oltóanyagok hatékonyságát? Miért van szükség többlépcsős klinikai vizsgálatokra? Mi a különbség az oltási reakciók és oltási szövődmények között? Hogyan állapítják meg az oltóanyagok hatékonyságát? Miért van szükség többlépcsős klinikai vizsgálatokra? Mi a különbség az oltási reakciók és oltási szövődmények között? Itt az újabb Klinikaland-epizód.

Ezekre a kérdésekre is választ ad a Semmelweis Egyetem animációs kisfilmje, amely minden fontos részletet elmagyaráz a klinikai teszteléstől a mellékhatásokon át a nyájimmunitásig. A védőoltások működéséről ebben a korábbi videóban találsz hasznos információkat »

Vakcinák: a fejlesztéstől a használatig
Amikor egy új vakcinát kifejlesztenek és az az állatkísérletek során hatásosnak bizonyul, a biztonságunk érdekében többlépcsős klinikai vizsgálaton kell átesnie, hogy kizárják a lehetséges súlyos mellékhatásokat, és igazolják az oltóanyag hatékonyságát.

A vakcinajelöltek esetében a tesztelés, azaz a klinikai vizsgálat, mindig három szigorúan ellenőrzött fázisból áll, majd ezt követi a már jóváhagyott oltások utánkövetése.

A Védőoltások II. című kisfilmet itt tekintheted meg:



Forrás: Semmelweis Médiasarok

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.04.27