Életben maradt a 21. hétre, 340 grammal született kisfiú - Az orvosok nem sok esélyt láttak a túlélésre

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Életben maradt a 21. hétre, 340 grammal született kisfiú - Az orvosok nem sok esélyt láttak a túlélésre Bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe az a kisfiú, aki tavaly júniusban a 21. hétre, koraszülöttként jött világra, és az orvosok 0 százalék esélyt láttak a túlélésre. Bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe az a kisfiú, aki tavaly júniusban koraszülöttként jött világra, és az orvosok 0 százalék esélyt láttak a túlélésre.

Richard Hutchinson 2020. június 5-én született a Minnesota Gyermekkórházban, a várandósság 21. hetében, az előjelzett dátumnál 131 nappal hamarabb (eredetileg október 13-ra írták ki édesanyját az orvosok), mivel az anyánál komplikációk léptek fel ezért meg kellett indítani a szülést.

Elfért egy tenyérben
A kis újszülött 26 centivel, 340 grammal jött világra - utóbbi lényegében egy átlagos újszülött súlyának egytizede.



Bár az orvosok semmi esélyt nem adtak arra, hogy életben marad, de megígérték a szülőknek, mindent megtesznek a piciért. A szülők is igyekeztek minél több időt tölteni a kisfiukkal a koraszülött osztályon, pedig a koronavírus miatt nem éjszakázhattak mellette, így minden nap megtették az otthonuk és a kórház közötti 80 kilométeres távolságot, csak hogy vele lehessenek.

- Fontosnak tartottuk, hogy vele legyünk és támogassuk, szerintünk ez segített neki túljutni a nehezén, mert érezte, hogy számíthat ránk - nyilatkozta az édesapa.

Olvasd el ezt is!
A korababák igazi harcosok: 10 előtte-utána fotó koraszülöttekről »


Hat hónapig volt kórházban
Végül Richard hat hónappal a születése után, 2020 decemberében hagyhatta el az intézményt, ám a Guinness Rekordok Könyvébe csak most, az első születésnapját követően kerülhetett be hivatalosan mint "A legkevesebb napra született és életben maradt korababa".



Rekordot döntött
A korábbi rekordot közel 4 évtizedig James Elgin Gill tartotta, aki 1987. május 20-án, 21 hetes és 5 napos korában, vagyis 128 nappal a kiírt dátum előtt jött világra.

Olvasd el ezt is!
Csodát tettek az orvosok! Életben maradt a 23. hétre, 500 grammal született kisbaba - Akkora volt, mint egy golyóstoll »


Forrás: Guinnessworldrecords.com
Fotók: Rick és Beth Hutchinson (a szülők)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.06.21