Négyéves kisfiút kellett újraéleszteni a dunaújvárosi strandon - Mikor kihúzták a vízből, már nem lélegzett

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Négyéves kisfiút kellett újraéleszteni a dunaújvárosi strandon - Mikor kihúzták a vízből, már nem lélegzett Négyéves kisfiút sikerült újraéleszteni a dunaújvárosi élményfürdőben. A vendégek vették észre, hogy elmerült a vízben, így azonnal partra húzták. Négyéves kisfiút sikerült újraéleszteni a dunaújvárosi élményfürdőben: az eset még szombat délután történt, az RTL Klub híradója számolt be róla július 14-én, szerda este.

Mint kiderült, egy fürdőző vendég vette észre, hogy a kisfiú elmerült a medencében, a strandolók rögtön kihúzták a partra. Bár pulzusa még volt, de a légzése leállt, szerencsére azonban az úszómester azonnal tudta, mi a teendő.

Négyéves kisfiút kellett újraéleszteni a dunaújvárosi strandon - Mikor kihúzták a vízből, már nem lélegzett

Rögtön tudta, mit kell tennie
Mint Szlávik Bence elmondta, először arra gondolt, valaki elesett, de közelebb érve már látta, hogy egy kisfiú fekszik a medence mellett.

- Azonnal szakszerűen felmértem az állapotát, észleltem, hogy pulzusa van, de nem lélegzik, ezért lélegeztetni kezdtem. Szerencsére már a második befúvásnál visszanyerte a légzését - idézte fel az úszómester, így mire a mentők a helyszínre érkeztek, már stabil állapotban volt a kisgyermek.

Hogy pontosan hogyan történt a baleset, nem tudni, a dolgozók szerint a szülők nem voltak a kisfiú közelében.

Ne hagyjuk kóborolni a gyerekeket a strandon!
- Bár elég felkészült szakmai stábunk van, a gyermekek életének védelme a szülők feladata. A házirendünk tartalmazza, hogy 10 év alatti kiskorú gyermek szülői felügyelet nélkül be sem mehet a medencébe, nemhogy egyedül kóborolhat az élményfürdő területén  - nyilatkozta az eset kapcsán Szabó György üzemeltető, a DVG Zrt. vezérigazgatója, aki egyébként helytállásáért megjutalmazta az úszómestert.

Kapcsolódó cikkünk:
7 éves kisfiú fulladt a gyógymedencébe Karcagon, míg a szülei a büfében voltak »


Forrás, képernyőfotó: RTL Klub Híradó

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.07.15