Nézd, milyen ügyes már a kis Zente! - Az SMA-s kisfiú vízi foglalkozásokra is jár, hogy erősödjenek az izmai

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Nézd, milyen ügyes már a kis Zente! - Az SMA-s kisfiú vízi foglalkozásokra is jár, hogy erősödjenek az izmai Amióta Zente megkapta a génterápiás kezelést, látványosan fejlődik, anyukája pedig időről időre hírt ad róla a számára létrehozott Facebook-oldalon. Emlékszel még az SMA-ban szenvedő Zentére, akinek egy egész ország elsőként gyűjtött a több mint 700 millió forintos Zolgensma kezelésére? Szinte hihetetlen, hogy a kisfiú lassan már 5 éves lesz, ráadásul egyre csak fejlődik!

2019. október 29-én valóra vált a kis Zente és családjának álma: az SMA 1-es betegségben szenvedő kisfiú megkapta azt a kezelést, mellyel egész életére tünetmentes lehet. A kisfiú azóta látványosan fejlődik, anyukája pedig időről időre hírt ad róla a számára létrehozott Facebook-oldalon.

Nézd, milyen ügyes már a kis Zente! - Az SMA-s kisfiú vízi foglalkozásokra is jár, hogy erősödjenek az izmai

A kisfiút láttuk már bringázgatni egy speciális biciklivel, majd szemtanúi lehettünk, ahogyan ügyesen két lábra állt Zente, de boldog családi fotókon is rácsodálkozhattunk már az eleven kisfiúra. Sőt, egy évvel a génterápia után a kisfiú boldogan tette meg az első lépéseit.

Így fejlődik Zente napról napra
Most pedig fejlődésének újabb állomásába engedett bepillantást az anyukája: egy videóban azt mutatta meg, milyen ügyes már Zente a vízben végzett hidroterápiás foglalkozás alkalmával. Mint az édesanyja leírta, ez egy vízben végzett irányított torna, amivel rendkívül módon erősödik a test különösebb megterhelés nélkül - és ami már ügyesen megy vízben, azt lehet majd adaptálni a tornateremben is, szárazon. Emellett Zente úszni is jár, anyukája szerint felbecsülhetetlen "Orsi néni" munkája a kisfiával.

"Kétféle erő létezik. A fizikai, meg a lelki.
Számomra is érdekes tapasztalás látni, hogy a lelkierő mit művel a fizikaival.
Ép testben ép lélek, szokták mondani, de mi van, ha a lélek ép és a test nem?
Azt hiszem, Zente szépen bemutatja, hogyan zárkózik fel a test a lélek mellé."




Forrás: Facebook/Zente-SMA 1 Tiny Hero - Stronger than SMA

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.11.29