Nem fogadott neki szót, ezért halálra verte a rábízott 2,5 éves kisgyermeket egy nevelőszülő

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Nem fogadott neki szót, ezért halálra verte a rábízott 2,5 éves kisgyermeket egy nevelőszülő A gyanú szerint a nő a nála mint nevelőszülőnél ideiglenesen elhelyezett 2,5 éves kisfiút szófogadatlansága olyan súlyosan bántalmazta, hogy a gyermek röviddel ezt követően belehalt az elszenvedett sérülésekbe. A Debreceni Járásbíróság 2023. március 3-án egy hónapra elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, akivel szemben halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség.

Halálra verte a kisfiút
A megalapozott gyanú szerint a nő 2023. február 26-án a késő délutáni órákban a nála mint nevelőszülőnél ideiglenesen elhelyezett 2,5 éves kisfiút "szófogadatlan viselkedése miatt" olyan súlyosan bántalmazta, hogy a gyermek röviddel ezt követően belehalt az elszenvedett sérülésekbe.


(illusztráció)

A nő a nyomozási bírónak tagadta, hogy bántalmazta volna a gyermeket - a bíróság azonban úgy véli, a nő letartóztatása megalapozott.

Egy hónapig letartóztatásban marad
A nyomozás a kezdeti szakaszban van, az ügyben több személyt is ki fognak hallgatni tanúként. A nő egyelőre egy hónapig letartóztatásban marad, mivel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, továbbá attól is tartanak, hogy szabadlábra helyezés esetén befolyásolná a tanúkat, és ezzel "a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné". A halált okozó testi sértés bűntette egyébként 2-8 évig terjedő szabadságvesztés lehet.

A Debreceni Járásbíróság végzése nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezett a döntés ellen.

FRISSÍTÉS!
Mint a HVG cikke rámutat, utánajártak a gyanúnak, hogy az RTL Híradójában elhangzott eset, ahol egy kisfiú leesett a lépcsőről (itt írtunk róla korábban), és ez a bántalmazás ügy ugyanaz-e, rendőrségi források megerősítették a gyanút, így kizárható, hogy a kisfiút baleset érte.

Forrás: Debreceni Törvényszék
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.03.03