Húsdarálóba szorult egy kétéves kislány keze - Fotót is közzétett a Heim Pál Gyermekkórház

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Húsdarálóba szorult egy kétéves kislány keze - Fotót is közzétett a Heim Pál Gyermekkórház Egy kétéves kislány keze beszorult az elektromos húsdarálóba, végül ezzel együtt kellett a sebészeti osztályra szállítani, írja a Heim Pál Gyermekkórház a hivatalos Facebook-oldalán. A gyerekeket sokféle otthoni baleset érheti - ezzel kapcsolatban horrorisztikus képet posztolt hétvégén a Heim Pál Gyermekkórház, szerencsére a kislány kezét sikerült megmenteni...

Mint a hivatalos Facebook-oldalukon írják, a kétéves kislány keze az elektromos húsdarálóba szorult bele, végül ezzel együtt kellett a sebészeti osztályra szállítani, ahol a kézsebészek, Dr. Wéber Gabriella és Dr. Füle István a gyermek csont, ideg- és ínsérüléseit vértelenségben megműtötték.

Húsdarálóba szorult egy kétéves kislány keze - Fotót is közzétett a Heim Pál Gyermekkórház

"A műtét után a sérült szövetek keringése rendeződött, fertőzésre utaló jeleket nem észleltünk, ezért bízunk benne, hogy a gyermek keze teljes funkcióval helyre fog állni" - tették hozzá.

Évente közel 2 millió beavatkozás a kórházban
Kiemelték, hogy Dr. Nagy Anikó főigazgató főorvos minden egyes csoda után, különleges, országosan is egyedi műtétek és intenzív életmentő ellátások alkalmával külön köszönetet mond az orvosoknak és az ápolóknak a felelősségteljes munkájukért, és hogy fáradhatatlanul dolgoznak azon, ami a feladatuk: a gyermekek legmagasabb szintű gyógyítása.

A kórházban évente közel 2 millió beavatkozást végeznek, emiatt a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet ma Európa egyik legnagyobb önálló gyermekkórháza. A csecsemő- és gyermekgyógyászati ellátás biztos bázisaként, országos gyermeksürgősségi és gyermekbaleseti központként folyamatos rendelkezésre állással a gyermekgyógyászat minden területén a legmagasabb szintű szakmai felkészültséggel gyógyítanak meg évente közel 35 ezer fekvőbeteget és félmillió ambulánsan kezelt gyermeket, fiatalt.
 
"Öröm és büszkeség van bennünk! Köszönjük sebészeinknek, hogy minden nap esélyt adnak valakinek egy teljes élethez, ahogyan most ennek a kis gyermeknek is megadták" - írták a posztban.

Forrás, fotó: Facebook/Heim Pál Gyermekkórház

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.04.24