Szemétbe dobott csecsemőt talált egy kóbor kutya, megmentette az életét

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Szemétbe dobott csecsemőt talált egy kóbor kutya, megmentette az életét Szemeteszsákba csomagolt újszülött babát talált egy kóbor kutya. A szájában vitte a szatyrot az utcán, ezzel megmentve a kislány életét. Egy kóbor kutyának köszönheti az életét a kislány, akit műanyag szemetes zacskóba csomagolva hagytak az utcán Tripoliban, Libanonban. 
A szemtanúk elmondása szerint a gazdátlan állat egy forgalmas úton vitte át csomagot, amikor egy járókelő meghallotta a csecsemő sírását. Megállította a kóbor kutyát, hogy megnézze, mit cipel a szemeteszsákban, és legnagyobb döbbenetére egy sérült arcú kislányt talált benne.

A baba súlyos állapotban van
A csecsemőt azonnal kórházba szállították, állapota súlyos, de stabil. 
A megosztott képen látható, hogy a kisbaba teste tele van vörös zúzódásokkal, de ennek a pontos oka még nem ismert. 




Árvaházba kerülhet a kislány
A rendőrség jelenleg nyomoz az ügyben, és keresi a csecsemő szüleit. Információk szerint a megmentett kislány az ellátó intézmény gondoskodása alatt van, és a közösség reményei szerint mielőbb megtalálják a felelősöket az eset mögött. Amennyiben senki nem jelentkezik az örökbefogadására, úgy árvaházba kerül.

Ilyen kegyetlenséget még nem láttak a helyiek
Még a helyieket is megdöbbentette ez a kegyetlenség. Egy helyi újságíró elmondta, hogy azok, akik meg akarnak szabadulni a gyermeküktől, azok általában az árvaház vagy rendőrőrs előtt helyezik el őket, nem egy ilyen veszélyes, kóbor kutyáktól hemzsegő területen. 
Szerencsére az azóta hősnek kikiáltott kutya nemhogy nem bántotta, de meg is mentette a kislány életét.
A helyzet iróniája, hogy az ország ezen területén a legmagasabb az állatok ellen elkövetett bűncselekmények száma, sőt az önkormányzat egy korábbi javaslatában méreggel akarta elpusztítani a gazdátlan állatokat, amit az állatvédők szerencsére megvétóztak.


Forrás: Beta, Arabnews.com
Fotó: Beta

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.08.03