Ő Bálint, a mentésirányító, aki telefonon segített újraéleszteni a 3 hónapos babát

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ő Bálint, a mentésirányító, aki telefonon segített újraéleszteni a 3 hónapos babát

Milliók voltak fültanúi nemrégiben annak a hangfelvételnek, melyben egy mentésirányító segítségével végzett sikeres életmentést csecsemőjén egy édesanya. Most megismerhetjük a hanghoz tartozó arcot is, az Országos Mentőszolgálat ugyanis külön Facebook-posztban mutatta be azt a nagyszerű mentőst, akinek segítségével megtörténhetett a csoda.

A mentős nem más, mint Berényi Bálint, aki 2020. óta tagja az Országos Mentőszolgálat bajtársi közösségének. Először gépkocsivezetőként, majd ápolói tanulmányai végeztével mentőtechnikusként vett részt a mentési szolgálatban.

Kihívásként ebben az évben mentésirányítói feladatokat vállalt, melynek során a rémült édesanya hívása befutott hozzá. Bálint higgadt profizmusa, nyugalma az édesanyára is hatással volt, aki ennek köszönhetően erős tudott maradni és az előtte álló feladatra fókuszálni.

Berényi Bálint családjában már más is az egészségügyben találta meg a helyét, így számára is egyértelmű volt, hogy az életmentést választja hivatásul.
Bálint a kisbaba mentése kapcsán így fogalmazott: “Szeretek összedolgozni a bajtársaimmal, ez az újraélesztés pedig igazi csapatmunka volt.”
 


A babamentésről megjelent korábbi cikkünkben a mentésről készült hangfelvételt is közzétettük. 

Forrás: Országos Mentőszolgálat FB-oldala
Fotó: Freepik


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2024.04.15