Tízemeletes panelek tetején ugrálnak a gyerekek Miskolcon - videón az életveszélyes játék

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Tízemeletes panelek tetején ugrálnak a gyerekek Miskolcon - videón az életveszélyes játék

Életveszélyes játékkal szórakoztatják magukat fiatal gyerekek Miskolc Diósgyőr városrészében, a Kuruc utcában. A helyiek szemtanúi voltak, hogy időnként rollerrel ugratnak át egyik panelház tetejéről a másikra.

Életveszélyes játék 10 emelet magasan
Miskolcon egy helyi lakos rögzítette videón, ahogy két fiatal a tízemeletes épületek tetején ugrál egyik házról a másikra, majd közülük egy leül a tető peremére, és onnan lógatja lábait mélybe. A Kuruc utcai lakóházak között csak 60-70 centiméteres távolság van, azonban egy esetben a szemtanú szerint majdnem tragédia történt, amikor egy fiú csak a kezével tudott megkapaszkodni a ház peremén.

Hogyan juthatnak fel a fiatalok a panelházak tetejére?
Mivel a panelházak tűzvédelmi szempontok miatt nyitott tetőajtókkal rendelkeznek, ez lehetővé teszi a fiataloknak, hogy könnyedén eljussanak a Kuruc utcai bérlakások tetejére Miskolc Diósgyőr városrészében – ez derül ki a Tények című műsor jelentéséből.

Rollerrel is átugrattak a 30 méter magasban
A Tények riportja szerint a fiatalok csoportosan mennek fel a tetőkre, és előfordult már olyan eset is, hogy rollerrel is átugrották a panelek közötti szakaszt 10 emelet, vagyis 30 méter magasban. Belegondolni is szörnyű, hogy mi történne, ha elvétenék az ugratást.
A gyerekek ezt jó mókának, vagány dolognak tartják, rendszeresen videózzák is egymást az ugrások közben, fel sem fogják, hogy az életükkel játszanak.





Rendszeres ellenőrzéseket tartanak
A miskolci polgárőrség már értesült a tinédzserek veszélyes hobbijáról, és azóta rendszeresen ellenőrzik a tetőket. A környéken élőket arra kérik, hogy amennyiben látják a gyerekeket a házak tetején, azonnal hívják a 112-es segélyhívó számot.


Forrás: Tények 
Fotó:    Google térkép


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.08.15