​8 éves kisfiú kapott életveszélyes rohamot egy energiaitaltól

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


​8 éves kisfiú kapott életveszélyes rohamot egy energiaitaltól Mentőt kellett hívni egy nyolcéves kisfiúhoz, miután megivott egy doboz energiaitalt. A szülők a gyártót hibáztatják a történtek miatt. Egy Észak-Londonban élő kétgyermekes apa számolt be arról, hogy fia életveszélyes állapotba került, miután megivott egy doboz energiaitalt. Az esetről a The Scottish Sun is írt.

Arcát, haját tépte a kisfiú fájdalmában
A 2 fontot érő Blue Raspberry Prime Energy dobozát egy családi vásárlás során szerezték be az Asda boltban. A nyolcéves fiú a magas koffeintartalmú energiaital elfogyasztása után azonnal rohamot kapott, nem tudta kontrollálni a légzését, arcát és haját tépte fájdalmában. Az édesanyja hideg törölközőt tett a homlokára, hogy megnyugodjon.
Az apa állítása szerint "A szívverése 145 bpm-re emelkedett - látni lehetett, ahogy a pólóján keresztül dübörgött.”
Azonnal értesítették a mentőket, akik legalább másfél órán keresztül próbálták stabilizálni a gyermek állapotát, miután kiderült, hogy kritikusan magas a vérnyomása.


8 éves fiú majdnem meghalt az energiaitaltól

A szülők nem tudták, hogy gyerekek nem ihatnak energiaitalt
A szülők azt állítják, nem tudták, hogy az energiaital csak 16 éven felülieknek adható. Felháborodtak azon, hogy ez Prime Energy 140 mg koffeint tartalmaz, ami majdnem a duplája annak a 80 mg-nak, ami egy 250 ml-es Red Bull dobozban van.

Az energiaital olyan népszerű, hogy verekedtek érte
A trendi italok - amelyet a YouTube-sztárok Logan Paul és KSI dobtak piacra – akkora népszerűségnek örvendenek, hogy a sorban álló rajongók összeverekedtek érte, amikor februárban megjelent a brit szupermarketekben. Az eredetileg 2 fontos terméket az interneten akár 20 fontért is továbbértékesítették.

A hátoldalon megtalálható a figyelmeztetés
A hátoldalon található üzenet arra figyelmeztet, hogy a Prime Energy nem ajánlott gyermekeknek, terhes nőknek vagy koffeinre érzékenyeknek.
A legtöbb brit szupermarketben tilos az olyan energiaitalok, mint a Prime, a Red Bull és a Monster árusítása 16 éven aluliaknak.
A szakértők figyelmeztetnek, hogy a magas szint megemeli a szívritmust és a vérnyomást, és azt mondják, hogy a gyerekek nagyobb veszélynek vannak kitéve.

Az energiaital gyártóját hibáztatják
Bár a szülők állítják, hogy nem volt tudomásuk arról, hogy az energiaital fogyasztása nem ajánlott gyerekeknek, ennek ellent mond, hogy az Egyesült Királyságban a legtöbb szupermarketben csak 16 éven felüliek vásárolhatnak energiaitalokat.
Az édesapa a gyártót hibáztatja, és mélységes felháborodását fejezte ki az események miatt. Most azt szeretné elérni, hogy a jövőben az Egyesült Királyságban ne lehessen magas koffeintartalmú italokat találni az üzletek polcain.
Az energiaital gyártója egyelőre nem nyilatkozott.



Forrás: The Scottish Sun
Fotó:    The Scottish Sun Facebook oldala

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.08.22